Sport

Iosif Rotariu analizează Israel – România: „Ucraina a învins în condiții grele”

Iosif Rotariu a dezvăluit pe ce jucători mizează la duelul cu Israel. Avantajele și dezavantajele naționalei României. Semnal de alarmă în privința Israelului.
16.11.2023 | 20:47
Iosif Rotariu analizeaza Israel  Romania Ucraina a invins in conditii grele
Iosif Rotariu a jucat cu România la Campionatul Mondial din Italia (1990). Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu a comentat pentru FANATIK meciul decisiv al naționalei României cu Israel. Fostul mijlocaș al României știe cât de importantă ar fi o calificare la Campionatul European.

Iosif Rotariu prefațează Israel – România: „Un moment foarte important pentru fotbalul românesc”

Iosi Rotariu consideră că România are o șansă nemaiîntâlnită în vreo campanie de calificare: „Avem o șansă unică de calificare. Jucăm pe teren neutru cu Israel și avem un moral foarte bun spre deosebire de ei care sunt afectați de război. E un moment foarte important pentru fotbalul românesc”.

ADVERTISEMENT

O eventuală calificare ar schimba radical percepția străinilor despre România: „Putem să scoatem un rezultat bun și cu Israel și cu Elveția. Poate fi un nou început pentru noi. Altfel cred că ar privi lumea din exterior fotbalul românesc”.

Rotariu e sigur că „tricolorii” vor avea parte de mai mult de 462 de fani: „Era mult mai dificil pentru noi și cred că vom avea și o susținere foarte mare. Sunt mulți români aproape de Ungaria și cred că vor fi peste numărul de bilete”.

ADVERTISEMENT

Iosif Rotariu, avertisment pentru jucătorii lui Edi Iordănescu: „Trebuie să jucăm mai bine decât la București”

Iosif Rotariu vrea ca naționala să arate alt fotbal față de meciul tur și față de ultima confruntare de la Budapesta: „Sunt mulți factori de luat în calcul, dar trebuie să avem și un pic de șansă. Trebuie să jucăm mai bine decât la București. E un meci important și atunci cred că jucătorii se vor mobiliza foarte bine. Trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o la Budapesta cu Belarus”.

Fostul mare jucător al Stelei, Poli sau Galatasaray știe care e cel mai mare minus al „tricolorilor”: „Eu cred că încrederea lipsește cel mai mult naționalei României. O vom dobândi pentru toți jucătorii dacă se vor califica la Campionatul European și vom juca altfel pe viitor”. 

ADVERTISEMENT

Rotariu a spus și care sunt jucătorii pe care se bazează cel mai mult: „Ianis Hagi și Nicușor Stanciu au un plus cred eu față de ceilalți, dar în general echipa trebuie să fie la înălțime. E un nucleu de bază acolo Cicâldău are concurență mare la mijlocul terenului și nu cred că va juca, nu că nu mizez pe el”.

Analiza mijlocașilor naționalei României: „E o diferență între cei care sunt titulari prin Serie A și cei din campionatul intern”

Iosif Rotariu nu este mulțumit de evoluțiile lui Mihăilă și nu face un mare caz din accidentarea lui Man: „Iar Mihăilă vine după o perioadă în care a marcat, dar apoi a avut o scădere. Dennis nu știu dacă e o pierdere atât de mare pentru că nu a fost la un nivel foarte ridicat la echipa națională și sunt jucători care să îl înlocuiască. E o diferență foarte mare să joci la echipa de club și la națională. Și de ritm și de valoare”.

ADVERTISEMENT

„Roti” a remarcat un lucru important: „E o diferență și între cei care sunt titulari și joacă prin Serie A și cei din campionatul intern. Dar câți joacă? Ianis Hagi, Răzvan Marin, Drăgușin, Rațiu, iar între cei care evoluează în Serie B și restul nu cred că e o diferență foarte mare”.

Fost jucător la Galatasaray, Rotariu îl temperează pe un atacant al echipei naționale: „Denis Drăguș e iar într-o formă foarte bună, dar cred că e greu să fie transferat de o echipă mare din Turcia precum Galatasaray sau Fenerbahce. El trebuie să continue să joace bine acolo la Gaziantep”.

Iosif Rotariu l-a lăudat pe fiul lui Petre Marin: „Răzvan Marin e un jucător de bază al echipei naționale, îl știu de foarte mult timp și știu ce potențial are. Cred că va fi și pe viitor important”.

„Nu cred că va fi un meci deschis. Israelul nu e într-o formă bună și asta s-a văzut în Kosovo”

Iosif Rotariu a subliniat încă o dată ce ar însemna o calificare pentru România: „Nu cred că e meciul unei generații că sunt și mai tineri și mai experimentați, dar va fi bine pentru imaginea fotbalului românesc. Jucătorii români vor fi priviți altfel de cluburile din străinătate dacă ne calificăm. Beneficiază și cei din campionatul intern”.

În privința partidei de la Felcsut, „Roti” e sigur de un lucru: „Nu cred că va fi un meci deschis pentru că practic e un meci decisiv de calificare. Un rezultat de egalitate e foarte bun pentru noi, iar la evoluțiile osilante pe care le-a avut Elveția în ultimul timp putem să sperăm și acolo la un rezultat pozitiv”.

Rotariu crede că selecționerul nu trebuie să pună presiune suplimentară pe jucători și e convins că Iordănescu Jr. va continua dacă va duce România la turneul final: „La astfel de meciuri cred că sunt foarte puține lucruri de spus în vestiar. Ei sunt conștienți de miza meciului și de ce înseamnă meciul cu Israelul. Fiecare jucător știe ce consecințe are această partidă. Ei sunt cu siguranță foarte concentrați și antrenorul are un rol mai mic în aceste momente. Dacă ne calificăm cu siguranță va continua”.

Compară situația Israelului cu cea a Ucrainei: „Au jucat în condiții mai grele”

În privința naționalei Israelului, Rotariu îi pune în gardă pe „tricolori”, în ciuda ultimei înfrângeri: „Israelul nu e în cea mai bună formă și asta s-a văzut și în meciul cu Kosovo. Când nu ai meciuri în picioare și ritm de joc asta e o problemă. La meciul cu noi poate va fi și o motivație în plus.

Am văzut asta și la echipa Ucrainei, la Șahtior sau Dinamo Kiev jucând în niște condiții poate mai grele. Au un staff tehnic care vor analiza cu siguranță și parametrii tehnici și toate celelalte detalii. 

Probabil și-au făcut o strategie și un plan pentru toate celelalte meciuri. Cred că Israelul are în continuare un cuvânt greu de spus”, a mai spus Iosif Rotariu pentru site-ul nostru.

  • 25 de meciuri are Iosif Rotariu la naționala României în perioada 1988–1997
ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România