News

ÎPS Teodosie nu se dezminte. Vrea un nou referendum pentru familie: „Va fi o oportunitate”

28.01.2021 | 21:47
IPS Teodosie nu se dezminte Vrea un nou referendum pentru familie Va fi o oportunitate
ADVERTISEMENT

Chiar dacă referendumul din 2018 a fost un fiasco total, ÎPS Teodosie vrea ca românii să fie chemați din nou la urne pentru a-și exprima opțiunea cu privire la modificarea Constituției astfel încât să se precizeze clar că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, nu soţi, cum este în momentul de față.

Ba chiar dă asigurări că Biserica Ortodoxă Română se va implica în organizarea lui de îndată ce se va ivi o oportunitate clară în acest sens. „Oricum, trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul”, susține arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISEMENT

Pentru scrutinul organizat cu trei ani în urmă a fost nevoie de un buget de peste 163 de milioane de lei şi mobilizarea a zeci de mii de persoane: poliţişti, jandarmi, membri ai secţiilor de votare şi observatori ai organizaţiilor civice. Cu toate acestea, într-un singur județ a fost atins pragul necesar pentru validare.

ÎPS Teodosie anunță un nou referendum pentru familie

În 2018 a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dus în derizoriu. Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica…

ADVERTISEMENT

Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi, pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră”, a declarat ÎPS Teodosie.

„Nicidecum nu poate fi o familie o însoțire a două persoane de același sex”

În octombrie 2018, arhiepiscopul Tomisului făcea apel la credincioși să participe în număr cât mai mare la referendumul pentru modificarea Constituției astfel încât să se precizeze clar că familia poate fi formată dintr-un bărbat şi o femeie.

ADVERTISEMENT

Vă chemăm să apărăm familia alcătuită din bărbat şi femeie şi această chemare este o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniţi. Cred că orice om cu conştiinţa trează înţelege ce este adevărat şi ce este minciună, ce este bun şi ce este rău, ce este lumină şi ce este întuneric.

Această chemare a Bisericii şi a creştinilor conştienţi de valoarea învăţăturilor lui Dumnezeu ne îndeamnă pe noi să vă chemăm la Referendumul pentru familie.

ADVERTISEMENT

Ne pare rău că mulţi au deviat de la acest adevăr fundamental şi consideră că familia poate fi înţeleasă şi altfel. Nicidecum nu poate fi familie o însoţire a două persoane de acelaşi sex întrucât acest păcat este combătut de însuşi Mântuitorul Hristos, de Sfinţii Apostoli”, a declarat ÎPS Teodosie.

ADVERTISEMENT
Tags: