News

O tânără din Pitești a furat bani din casa părinților și i-a înlocuit cu bancnote false. Fata a fost reținută

O tânără în vârstă de 24 de ani din Pitești a furat bani din casa părinților și a pus la cale un plan diabolic pentru a nu fi prinsă.
25.04.2024 | 16:51
O tanara din Pitesti a furat bani din casa parintilor si ia inlocuit cu bancnote false Fata a fost retinuta
O tânără din Pitești a furat bani din casa părinților și i-a înlocuit cu bancnote false. Fata a fost reținută. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Astfel, fata a înlocuit banii furați cu bancnote false, crezând că niciodată nu va fi prinsă. Doar că, în momentul în care tatăl tinerei s-a dus la o casă de schimb valutar pentru a schimba acei bani, angajații și-au dat seama că bancnotele sunt false. Au sunat imediat la Poliție, care a deschis o anchetă și a găsit adevăratul vinovat.

O tânără din Pitești a furat bani din casa părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Tânăra a fost acum reținută pentru 24 de ore și este acuzată acum de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificarea de monede și punerea în circulație de valori falsificate. Acum, tânăra a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru a fi trimisă în arest pentru 30 de zile, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, falsificarea de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate şi au efectuat o percheziţie la locuinţa unei tinere, de 24 de ani, din municipiul Bucureşti”, a transmis Poliția Română.

Procurorii au descins deja acasă la tânăra care și-a furat părinții și au găsit acolo 75 de bancnote care puteau fi falsificate în valoare de 3.750 de dolari. ”La locuinţa celei în cauză, din municipiul Bucureşti, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, unde au fost descoperite şi ridicate un telefon mobil, două laptopuri şi 75 de bancnote susceptibile a fi falsificate (însumând valoarea de 3.750 de dolari)”, a transmis sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cum a fost prins un grup infracțional specializat în falsificarea de bani

În urmă cu jumătate de an, procurorii din București destructurau un grup infracțional organizat care punea în circulație bancnote de 500 de euro false, pe care le încărcau în bancomatele din Capitală. Conform IGPR, o singură unitate bancară a fost prejudiciată de 240.000 de euro.

Se pare că infractorii știau foarte bine ce fac, pentru că dintr-un total de peste 400 de bancnote doar șase au fost blocate de aparatele multifuncționale. ”Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber”, au explicat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Banii falsificați ar arăta aproape identic cu originalul, astfel că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber. Mai mult, infractorii, care își falsificau singuri banii, au avut grijă să își bandajeze degetele cu bandă scotch pentru a nu lăsa amprente. Cu toate acestea procurorii DIICOT au reușit să prindă doi infractori, care au mărturisit totul.

În urmă cu o săptămână, doi bărbați din Sibiu erau prinși în Buzău, fiind arestați preventiv după ce au plasat 3 bancnote contrafăcute de 50 de euro. ”Din cercetări a reieşit că, în 15 decembrie 2023, doi bărbaţi, de 37 şi 41 de ani, din Sibiu şi Iaşi, s-ar fi deplasat cu autoturismul în Buzău şi Vrancea, unde ar fi plasat 3 bancnote de 50 de euro, susceptibile a fi contrafăcute, la comercianţi de produse agricole şi alţi operatori economici. Bărbaţii ar fi invocat că au revenit recent din străinătate şi ar deţine doar valută.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în perioada 29-30 decembrie, ei ar mai fi plasat, în mod asemănător, alte 5 bancnote false de 50 de euro, la săli de jocuri sau societăţi comerciale din Iaşi şi Vrancea, prin determinarea persoanelor vătămate să efectueze schimburi valutare la un preţ mai mic decât cursul valutar oficial”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

ADVERTISEMENT
Tags: