News

Ireal! Cum a ajuns criminalul Gheorghe Dincă să le râdă în nas familiilor victimelor

09.04.2021 | 15:53
Ireal Cum a ajuns criminalul Gheorghe Dinca sa le rada in nas familiilor victimelor
ADVERTISEMENT

Situație ridicolă în cazul criminalului de la Caracal. Povestea care a îngrozit o țară întreagă nu-și mai găsește sfârșitul.

Gheorghe Dincă, în vârstă de 67 ani, este acuzat că a răpit, sechestrat, violat şi ucis două tinere: Luiza Melencu (18 ani) din Dioşti, judeţul Dolj, care a dispărut în Caracal, la 14 aprilie 2019, şi Alexandra Măceşanu, din Dobrosloveni, judeţul Olt.

ADVERTISEMENT

Procesul este în derulare. În urmă cu o săptămână, magistrații au ținut o ședință, pentru a repara o eroare comisă împotrivă criminalului. Acesta fusese pus să-și plătească avocatul, din greșeală, potrivit Spynews.

Situație ridicolă cazul Caracal. Judecătorii au ținut o ședință pentru îndrepta o eroare împotriva criminalului

Orice infractor beneficiază de apărare gratuită, din partea statului. Astfel, magistrații au fost nevoiți să facă repare eroarea comisă.

ADVERTISEMENT

„Înlătură omisiunea vădită din conţinutul minutei încheierii din 30.09.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. …, în sensul că onorariul apărătorilor din oficiu pentru inculpaţii Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămâne în sarcina statului. Dispune efectuarea cuvenitelor mențiuni. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 31.03.2021”.

La finele anului trecut, judecătorii au respins cererea de strămutare a Monicăi Melencu, mama uneia dintre victime. Femeia a fost obligată să plătească cheltuielile de judecată.

ADVERTISEMENT

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, au decis judecătorii.

O situație bizară a avut în prim plan mașina pe care Gheorghe Dincă o folosea pentru a răpi fetele de pe stradă. Aceasta ar fi fost făcută praf chiar de către anchetatori, apoi scoasă la vânzare, pe internet, sub nasul judecătorilor, conform Spynews.

ADVERTISEMENT

Agenția Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a cerut un preț de nimic pentru mașină – 1.000 de lei

Familia Luizei Melencu a cerut în instanță oprirea licitației. Fără să facă acest lucru, una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal s-ar fi pierdut definitiv.

„Admite contestaţia, formulată de contestatorii părţi civile Melencu Monica Georgeta şi Iordache Stelian împotriva măsurii asiguratorii dispuse prin ordonanţa procurorului DIICOT – Structura Centrală din data de 11 noiembrie 2019, în dosarul de urmărire penală nr. 2491/D/P/2019 prin care s-a dispus valorificarea anticipată a bunurilor mobile ce fac obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 şi, pe cale de consecinţă, dispune ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, serie şasiu VF1KM1R0H35632564, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29. 08. 2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Definitivă”, au decis judecătorii.

ADVERTISEMENT