News

Irina Andrieș, o protestatară prezentă în stradă pe 10 august 2018, a murit: ”S-a stins simbolic, azi. N-a apucat să vadă Dreptatea”

Irina Andrieș, o protestatară care s-a remarcat prin implicarea ei în manifestațiile pentru Justiție, a murit chiar azi, 10 august. Aceasta s-a aflat în stradă, în urmă cu 4 ani, la violențele din Piața Victoriei.
10.08.2022 | 14:36
Irina Andries o protestatara prezenta in strada pe 10 august 2018 a murit Sa stins simbolic azi Na apucat sa vada Dreptatea
Irina Andrieș, o cunoscută protestatară, a murit miercuri. A fost în stradă pe 10 august 2018. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Miercuri, se împlinesc 4 ani de la protestul uriaș din 10 august 2018, când sute de oameni au fost răniți în Piața Victoriei din București.

Irina Andrieș, o cunoscută protestatară, a murit miercuri. A fost în stradă pe 10 august 2018: ”A plecat fără să vadă lumina dreptății”

În stradă, la acea vreme, s-a aflat și Irina Andrieș, una dintre cele mai cunoscute protestatare pro-Justiție. Astăzi, 10 august 2022, într-o zi simbolică, femeia s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă a fost dată de jurnalista Loredana Diacu, pe pagina ei de Facebook. Conform acesteia, Irina ”n-a apucat să vadă Dreptatea” și să fie în viață atunci când ”cei ce au dat ordin ca ea să fie gazată sunt sancționați pentru abuzul lor”.

”Patru ani de la ziua în care peste 100.000 de oameni au fost scăldați în gaze lacrimogene iar statul le-a demonstrat că drepturile lor – cel la protest pașnic, cel la sănătate, cel la siguranță – pot fi încălcate oricând și oricum. Și că nimeni nu va fi pedepsit pentru asta.

ADVERTISEMENT

Între timp, Irina Andrieș, unul din oamenii-stâlp ai protestelor pentru Justiție, a murit. Simbolic, chiar pe 10 august.

N-a apucat să vadă Dreptatea, n-a apucat să vadă că cei ce au dat ordin ca ea să fie gazată sunt sancționați pentru abuzul lor, pentru faptul ca s-au făcut stăpâni pe țară, că s-au considerat îndreptățiți să calce cu bocancii peste cetățeni ca să-și conserve puterea”, scrie Loredana Diacu.

ADVERTISEMENT

Jurnalista o descrie pe Irina ca fiind ”o fată sensibilă, emotivă” care ”rar dădea interviuri, deși avea întotdeauna gânduri frumoase de spus”.

Deputatul Cătălin Teniță: ”Irina a fost de sute de ori în Piața Victoriei”

La anunțul decesului Irinei Andrieș a reacționat și deputatul USR Cătălin Teniță. Acesta spune că Irina a fost unul dintre oamenii care în perioada 2017 – 2019 a fost de sute de ori în Piața Victoriei.

ADVERTISEMENT

”Irina a murit astăzi, de 10 august. La patru ani de la acel 10 august, Irina a plecat fără să vadă luminița dreptății. Ne vedem astăzi în Piața Victoriei. Și pentru Irina”, scrie politicianul pe Facebook.

Angie Șerban, o altă protestatară cunoscută, spune că și azi se aștepta să se vadă cu Irina în Piață, la protest. De dimineață a primit însă vestea tragică.

”Astăzi mă așteptam să mă văd cu Irina Andries la protest, în Victoriei, acolo unde ne-am cunoscut și am luptat împreună pentru viitor.. Și-mi sună telefonul dimineață cu vestea că a plecat..

Nici nu am reușit să procesez vestea asta; și mi se pare nedrept că a plecat ea, buna și blânda noastră Irina”, scrie Șerban pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Momentul când un şef de post dintr-o comună din Mehedinţi cade ca secerat...
Momentul când un şef de post dintr-o comună din Mehedinţi cade ca secerat la pământ. Florin avea doar 35 de ani şi era tatăl a două fetiţe
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Un ciclon foarte agresiv, în România. Vremea va pune mari probleme
Un ciclon foarte agresiv, în România. Vremea va pune mari probleme
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Ce este „Privilegiul Doamnelor”, tradiția care se respectă doar pe 29 februarie 2024....
Ce este „Privilegiul Doamnelor”, tradiția care se respectă doar pe 29 februarie 2024. Femeile profită de legendă atunci când e an bisect