Sport

Irina Begu, bilanț pozitiv cu Jessica Pegula. Ora de start a partidei din optimi la WTA Charleston

Irina Begu are bilanțul meciurilor directe de partea sa în duelul din optimile WTA Charleston cu Jessica Pegula. Care este ora de start a partidei.
06.04.2023 | 08:59
Irina Begu bilant pozitiv cu Jessica Pegula Ora de start a partidei din optimi la WTA Charleston
Ora de start a partidei Jessica Pegula - Irina Begu din optimile WTA Charleston. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
06-04-2023
06:06

Irina Begu, bilanț pozitiv cu Jessica Pegula

Irina Begu s-a calificat în optimile turneului de pe zgură verde de la Charleston, grație victoriei cu Sofia Kenin. Pentru un loc în sferturi jucătoarea din România clasată pe locul 37 WTA va da piept cu favorita gazdelor și principala favorită a competiției, Jessica Pegula (3 WTA). 

Partida va avea loc în jurul orei 21:00, ora României, fiind a treia dispută pe Credit One Stadium, principala arenă de la turneul din Carolina de Sud. P. Badosa – D. Shnaider și C. Dolehide – O. Jabeur sunt meciurile care se dispută înaintea confruntării Irinei Begu. 

Deși calificarea în sferturi pare o misiune extrem de dificilă, Irina Begu are de partea sa avantajul meciurilor directe (2-1). Sportiva din România, cap de serie 15 la Charleston, a câștigat cu Pegula în 2020 la Challengerul de la Indian Wels, scor 7-5, 6-1 și în 2022 la Melbourne Summer Set 2, scor 7-6(6), 6-3. Americanca a câștigat singurul duel direct pe zgură cu Irina Begu, scor 4-6, 6-2, 6-3 în optimile de la Roland Garros 2022. Pentru prezența în optimi, Irina Begu și-a asigurat un cec în valoare de 9.340 de dolari și 55 de puncte WTA. 

05-04-2023
20:36

Begu, victorie cu Sofia Kenin

Irina Begu, locul 37 WTA, s-a calificat în optimile de finală de la WTA Charleston, după ce a învins-o în turul 2 pe americanca Sofia Kenin, câștigătoarea la Australian Open în 2020.

Românca, cap de serie numărul 15, s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 22 de minute. În optimi, Begu o va întâlni pe americanca Jessica Pegula, principala favorită a competiției și locul 3 WTA, care a trecut de rusoaica Anna Blinkova, scor 6-2, 6-0.

Begu și Pegula s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA, iar românca are 2-1 la directe. Begu a câștigat în sferturi la Indian Wells 2020 și la Melbourne 250 în 2022, de fiecare dată în minim de seturi, iar americanca s-a impus în trei seturi la ultima întâlnire, în optimi la Roland Garros 2022.

04-04-2023
19:38

Begu, adversar de calibru în turul 2

Irina Begu, locul 37 WTA, o va întâlni în turul 2 de la WTA Charleston pe americanca Sofia Kenin, câștigătoarea la Australian open în 2020.

Kenin, poziția 142 în ierarhia mondială, a învins-o în runda inaugurală pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich, locul 49 WTA, scor 6-1, 6-7 (5), 6-1, după două ore și 18 minute, într-un meci care s-a întins pe durata a două zile din cauza ploii.

Begu a întâlnit-o o singură dată pe Kenin, anul trecut la Cleveland, iar americanca s-a impus în minim de seturi.

Sportiva noastră a coborât trei poziții în clasamentul mondial după ce s-a oprit în turul doi la Miami Open, acolo unde a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng în trei seturi total dezechilibrate.

Irina Begu, victorie clară la WTA Charleston

După ce a participat la cele două mari turnee de la Indian Wells și Miami, Irina Begu a decis să rămână în SUA și să participe la WTA Charleston, un turneu desfășurat pe zgură de culoare verde.

ADVERTISEMENT

Begu, cap de serie numărul 15 la competiția din Carolina de Sud, a început competiția cu un meci împotriva sportivei Dalma Galfi din Ungaria, locul 87 în ierarhia mondială, și a obținut o victorie în minim de seturi.

După un prim set adjudecat extrem de lejer cu 6-1, românca a făcut break și în startul actului secund și se părea că va fi o calificare facilă. Însă a urmat o scădere în joc de care Galfi a profitat imediat și a preluat avantajul cu break în față.

ADVERTISEMENT

Dar Begu și-a revenit rapid și, după ce a salvat o minge de set a adversarei la 5-3, a reintrat în controlul jocului. A pus pe tabelă patru game-uri la rând pentru o victorie finală cu 6-1, 7-5, după o oră și 38 de minute.

Begu, adversar dificil în turul 2

Pe Irina Begu o va aștepta un meci extrem de dificil în turul 2 de la WTA Charleston, adversară urmând să-i fie învingătoarea partidei dintre bielorusa Aliaksandra Sasnovich, locul 49 WTA, și americanca Sofia Kenin, poziția 142 în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a înregistrat o cădere abruptă în ultima perioadă, nu trebuie uitat că Sofia Kenin este câștigătoare de Grand Slam. Americanca s-a impus în 2020 la Australian Open după o finală extraordinară cu Garbine Muguruza.

Irina Begu a întâlnit-o o singură dată pe Kenin, anul trecut la Cleveland, iar americanca s-a impus în minim de seturi. În schimb, pe Sasnovich o conduce la meciurile directe cu 3-1. Românca a câștigat primele trei dueluri, în timp ce jucătoarea din Belarus a ieșit învingătoare anul trecut la Miami, în trei seturi.

ADVERTISEMENT

La WTA Charleston a luat startul și Gabriela Lee, care a intrat în calificări. Din  păcate, sportiva din Români a pierdut chiar din primul tur, scor 2-6, 6-7 (5), în fața americancei Kayla Day.

ADVERTISEMENT
Tags: