Sport

Sorana Cîrstea, urcare fulminantă în clasamentul WTA! Simona Halep, în cădere liberă

Sorana Cîrstea a avut o lună martie de vis. Românca a urcat 33 de locuri în clasamentul WTA, în timp ce Simona Halep continuă să coboare, aşa cum era de aşteptat.
03.04.2023 | 15:02
Sorana Cirstea urcare fulminanta in clasamentul WTA Simona Halep in cadere libera
Sorana Cîrstea, în turneul WTA de la Miami. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a avut super evoluţii în turneele WTA de la Indian Wells şi la Miami. În California, românca a ajuns până în sferturi acolo unde a fost eliminată de Iga Swiatek, în timp ce la turneul din Florida, Sorana a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de Petra Kvitova, cea care a câştigat turneul.

Sorana Cîrstea, urcare fulminantă în clasamentul WTA! Iga Swiatek conduce autoritar ierarhia

După acest tur de forţă, Sorana Cîrstea a urcat în clasamentul WTA nu mai puţin de 33 de locuri. De pe locul 74, jucătoarea din România a urcat până pe locul 41, de pe care va începe sezonul de zgură.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek conduce autoritar clasamentul WTA chiar dacă a lipsit de la Miami. Poloneza are 8.975 de puncte, cu un avans de peste 2000 faţă de locul secund ocupat de Aryna Sabalenka, învingătoarea de la Australian Open. Jessica Pegula completează podiumul.

Simona Halep cade în clasament! Două alte românce sunt în top 100

Simona Halep, care lipseşte din circuit de la US Open, după scandalul de dopaj, este în cădere liberă. Românca a căzut pe locul 26 WTA, în coborâre continuă. Din păcate, nu există veşti bune în ceea ce o priveşte pe Halep, verdictul se tot amână.

ADVERTISEMENT

România mai are două reprezentante în top 100 WTA. Irina Begu a coborât trei locuri şi se află pe locul 37 WTA, în timp ce Ana Bogdan este în urcare cu două poziţii, pe locul 58. Gabi Ruse, Jaqueline Cristian şi Irina Bara sunt în afara top 100.

Sorana Cîrstea, la revenirea în ţară: “Am un gust amar legat de semifinală, puteam mai mult!”

Sorana Cîrstea a revenit în cursul zilei de duminică în România. Pentru sportiva aflată pe locul 41 WTA urmează o pauză înainte de a începe sezonul de zgură, suprafaţa ei favorită:

ADVERTISEMENT

“Am spus-o de la începutul anului, am muncit extrem de mult să fiu aici şi mă bucur că în sfârşit rezultatele sunt pe măsura muncii. Normal, a fost o lună foarte frumoasă şi plină de un tenis de calitate.

Am un gust amar legat de semifinală, pentru că simţeam că pot mai mult. Însă, asta este, învăţ din greşeli, şi sper ca de acum înainte să pot menţine acest nivel de tenis.

ADVERTISEMENT

Eu îmi ştiu potenţialul, ştiu nivelul de joc, ştiu ce pot să fac şi din cauza aceasta am şi tras extrem de mult, am încercat să îmi iau un antrenor nou, o echipă de calitate, pentru că simţeam că potenţialul meu este mult mai sus de clasamente sau de rezultatele pe care le-am avut în ultimii ani.

Mă bucur că am reuşit să arăt acest lucru la două turnee consecutive, la două turnee foarte mari. Sper să continui pe linia asta”, a spus Sorana Cîrstea la aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT