Sport

Irina Deleanu, concluzii după Campionatul Mondial de gimnastică ritmică: „Rezultate istorice pentru România!”

Irina Deleanu e de părere că România a obținut maximum la Campionatele Mondinale de gimnastică ritmică pentru junioare.
10.07.2023 | 17:08
Irina Deleanu a vorbit despre cele 3 medalii cucerite la Campionatul Mondial de la Cluj
ADVERTISEMENT

Irina Deleanu, fosta mare gimnastă a României, a analizat performanțele gimnastelor noastre la Campionatul Mondial pentru junioare organizat în premieră la Cluj-Napoca.

Irina Deleanu salută performanța gimnasticii românești la Campionatul Mondial de la Cluj: „Putem face un bilanț extraordinar”

Irina Deleanu consideră că organizarea Campionatului Mondial de gimnastică ritmică a fost un succes din toate punctele de vedere pentru România. Organizarea a fost ireproșabilă, iar competiția s-a desfășurat cu tribunele pline.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu am reușit să obținem nicio medalie de aur, această ediție a marcat două premiere absolute pentru România: prima medalie mondială la echipe, de bronz, dar și primul argint la Mondialele de junioare, obținut prin extraordinara Amalia Lică: „Putem face un bilanț extraordinar, două medalii a obținut România, un bronz pe echipe și avem o vicecampioană mondială pe nume Amalia Lică, suntem foarte mândri de ea.

E un rezultat istoric, România nu deținea o medalie la Mondiale la echipe la nivel de junioare și nici nu aveam o medalie de argint în cadrul Campionatelor Mondiale, deci e extraordinar”. 

ADVERTISEMENT

Irina Deleanu a vorbit despre Amalia Lică, eroina României: „E campioana inimilor noastre”

Vedeta echipei României a fost fără doar și poate Amalia Lică. La doar 14 ani, ea s-a calificat în trei finale și a dus greul și în concursul pe echipe. A reușit să devină vicecampioană mondială la cerc și a ratat la mustață alte două medalii la celelalte două probe.

Gimnasta a fost extrem de afectată la finalul competiției și a plâns în hohote minute în șir: „Ea e campioana inimilor noastre. Are un suflet foarte bun și curat, e un copil extraordinar de bun și o colegă foarte bună și e numai suflet toată. E foarte, foarte emoțională. Nu e ușor, dar e la început și i-am spus că am eu o vorbă: succesul nu te învață nimic, ci dimpotrivă, din eșec învățăm, după eșec facem analize, după eșec vedem ce-am greșit, ce trebuie corectat.

ADVERTISEMENT
Amalia Lică, în lacrimi în brațele antrenoarei sale
Amalia Lică, în lacrimi în brațele antrenoarei sale

Și atunci trebuie să ia efectiv ca pe o provocare ceea ce s-a întâmplat aici. Trebuie să ne întoarcem acasă și să vedem cum se facem strategia de viitor. Anul viitor ne așteaptă Campionatele Europene de la Budapesta, unde Amalia va participa din nou și sperăm la rezultate frumoase acolo”, a mai spus președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică a avut emoții uriașe pe tot parcursul competiției: „Îți dau lacrimile, într-adevăr”

Irina Deleanu a mărturisit că atmosfera a fost extrem de încărcată în rândul sportivelor și nu numai: „Gimnastica ritmică oferă foarte multă emoție, pentru că e mișcare pe muzică și muzicile sunt câteodată impresionante, emoționante, și dacă și gimnasta reușește să facă mișcări pe muzica respectivă și să fie foarte coordonată, atunci te impresionează și îți dau lacrimile, într-adevăr”.

ADVERTISEMENT

Atât antrenoarele, cât și sportivele au grijă ca lacrimile să nu le distrugă machiajul special ales pentru competiție: „Da, au acel rimel waterproof și ele știu că pentru că mai transpiră folosesc acest rimel”.

Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică a recunoscut că nu a dormit înainte de finale, fiind copleșită de emoții: „Am dormit doar 3 ore. Aveam emoții. De altfel, la un moment dat, la mijlocul exercițiului de la ansamblu am simțit că mi s-a încins ceafa. Am zis: >. Toate fetele îmi sunt tare dragi și le iubesc enorm. Le iubesc ca pe copiii mei și le sunt recunoscătoare pentru ceea ce dau în gimnastica ritmică și pentru ceea ce dau pe covor”.

Ce șanse are echipa României să se califice la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028: „Viitorul nostru sună bine”

Fosta stea a gimnasticii crede cu tărie că România poate obține performanțe importante la Jocurile Olimpice de la Los Angeles și a vorbit despre sacrificiile pe care le-au făcut antrenorii: „Sunt foarte mândră de ele, sunt mândră de antrenoarele lor, de Ștefania Prioteasa, de Alexandra Piscupescu și de Adriana Teocan, care au făcut niște eforturi imense în toate aceste luni să pregătească fetele. Unele dintre ele benevol au pregătit acești copii, efectiv au făcut voluntariat și sunt mândră de ele pentru că au făcut-o din pasiune și că în final au făcut ca totul să merite.

Sunt foarte mândră de ele că au reușit să se coaguleze și să funcționeze ca un mecanism și împreună cu Amalia Lică, care a susținut greul echipei, au obținut acest rezultat important, pentru că școala românească de gimnastică românească este, iată, a treia forță a lumii la junioare”. 

Irina Deleanu e încrezătoare că România va reuși să se califice în proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028: „Viitorul nostru sună bine, acum că am realizat și acest ansamblu, sperăm să continuăm cu pregătirea și să avem obiective din ce în ce mai realizabile și bineînțeles, obiectivul principal este calificarea olimpică în 2028 cu toată această generație de junioare”. 

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”