Life

Irina Margareta Nistor, marcată de moartea lui Valentin Uritescu: „Când îl vedeai, zâmbeai”

Irina Margareta Nistor regretă profund moartea actorului Valentin Uritescu. Criticul de film a comentat vestea tristă și a spus cum și-l amintea pe celebrul artist.
18.06.2022 | 14:22
Irina Margareta Nistor marcata de moartea lui Valentin Uritescu Cand il vedeai zambeai
Irina Margareta Nistor, marcată de moartea lui Valentin Uritescu. Foto: B1 TV/ observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Încep să apară reacții ale oamenilor de teatru și film legate de moartea actorului Valentin Uritescu. Criticul Irina Margareta Nistor a declarat la un post de televiziune că este o pierdere uriașă pentru lumea artistică.

Irina Margareta Nistor nu-l va uita niciodată pe Valentin Uritescu

Nistor a spus că și-l va aminti pe Valentin Uritescu așa cum l-a văzut ultima oară, fața lui luminoasă făcându-i pe toți din jurul său să zâmbească.

ADVERTISEMENT

„A lăsat o imagine… De fiecare dată când îl vedeai zâmbeai”, au fost cuvintele scurte și cuprinzătoare exprimate de Irina Margareta Nistor într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Valentin Uritescu s-a stins din viață în seara zilei de vineri, 17 iunie 2022, după mai multe complicații medicale. Încă nu se cunoaște cauza exactă a morții acestuia, însă se știe că suferea de la vârsta de 33 de ani de o boală neurodegenerativă.

ADVERTISEMENT

Suferea de o boală degenerativă

Marele actor a împlinit de curând vârsta de 81 de ani, mai exact pe data de 4 iunie 2022. Moartea sa a lăsat în urmă o durere imensă pentru toți colegii de breaslă cu care a împărțit scena la teatre importante din țară.

Acesta a urcat, printre altele, în fața spectatorilor de la Teatrul Bulandra, Nottara sau Teatrul Național București.

ADVERTISEMENT

Actorul avea mari probleme cu tensiunea, acesta fiind și motivul pentru care a fost recent internat la spital, pentru analize amănunțite. Artistul suferea de sindromul extrapiramidal, o boală care s-a agravat în ultima perioadă a vieții sale, cu care a fost diagnosticat la vârsta de 33 de ani.

„Fac ce fac şi pic în genunchi. Mă, toată viaţa mea a fost un hazard. Am dat cu banul ca să decid dacă dau sau nu la teatru. Am tras la bileţele dacă să mă angajez sau nu la teatrul din Brăila.

ADVERTISEMENT

Am aruncat cu cuţitul în uşă să văd dacă se înfige, deci dacă mă căsătoresc cu soţia mea. Dar asta e o laşitate”, spunea actorul într-un interviu acordat la vârsta de 70 de ani, potrivit Adevărul.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: