News

Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, suspendată din corpul mediatorilor. Cum s-a ajuns aici

Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, trece prin schimbări importante, după despărțirea de ex-președintele Camerei Deputaților.
06.12.2023 | 10:33
Irina Tanase fosta iubita a lui Liviu Dragnea suspendata din corpul mediatorilor Cum sa ajuns aici
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, s-a schimbat destul de mult față de anul 2018, când își însoțea partenerul la congresul PSD / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Irina Tănase Instagram
ADVERTISEMENT

Irina Tănase și Liviu Dragnea s-au despărțit la începutul anului 2022, iar tânăra a trecut cu greu peste momentul separării. Între timp, lucrurile par să se fi schimbat pentru blonda care tocmai a împlinit 31 de ani.

Irina Tănase a avut nevoie de un an să-și revină după despărțire

Nu a fost ușor să trăiască opt ani lângă Liviu Dragnea, dar și mai greu i-a fost să se despartă de el. Irina Tănase a avut nevoie de circa un an de pauză de pe rețelele sociale, după telenovela ”divorțului” de fostul lider social-democrat. În cele din urmă, ea a s-a întors pe Instagram cu o fotografie realizată pe plajă, în Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

„Pur și simplu nu am mai rezistat la această tensiune. Nu e făcută dintr-un aluat dur, atunci au fost niște ani urâți, eram hăituit, urmărit, cercetat, telefoane ascultate, și ale mele și ale copiilor”, explica Liviu Dragnea motivele despărțirii de Irina Tănase. Politicianul a negat că despărțirea ar fi plecat de la gelozia sa, după ce a aflat că Irina a devenit apropiată unui tânăr, în perioada în care el se afla în spatele gratiilor.

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, suspendată la cerere din Corpul de Mediere

La aproape doi ani de la acele momente, Irina Tănase a mai luat o decizie radicală. Ea a renunțat la meseria pe care o practica din 2019, aceea de mediator autorizat. Potrivit informațiilor obținute de FANATIK, fosta partaneră a lui Liviu Dragnea a rămas cu dreptul de practică, însă a fost suspendată din Consiliul de Mediere, organismul care reglementează și promovează activitatea de mediator.

ADVERTISEMENT

Suspendarea din Consiliul de Mediere a fost făcută la cererea Irinei Tănase, și a intrat în vigoare la data de 16 octombrie 2023. De asemenea, tânăra a renunțat și la cabinetul de mediator autorizat, situat în centrul Bucureștiului, pe care-l deschisese alături de o bună prietenă.

A făcut cursul de mediatori pentru a-l vizita mai des pe Liviu Dragnea, în închisoare

La începutul anului 2020, presa a speculat că Irina Tănase și-a obținut diploma de mediator autorizat (în urma unui curs care durează câteva luni) pentru a putea să-l vadă mai des pe Dragnea, care se afla în închisoare. Potrivit Digi24, din cele patru vizite solicitate de Irina Dragnea până la acel moment, doar una a fost în calitate de iubită, iar celelalte ca mediator autorizat.

ADVERTISEMENT

Irina Tănase are acum ocazia să se concentreze pe studiile de drept, pe care le-a început în urmă cu trei ani la Universitatea Spiru Haret. Ea este la a doua facultate, fiind și absolventa facultății de Relații Internaționale, din cadrul Academiei de Studii Economice București.

Provenită dintr-o familie fără mari posibilități financiare, Irina Tănase a început să lucreze la scurt timp după ce a terminat liceul. Inițial, ea a s-a angajat ca asistentă la Asesoft, firmă deținută de Sebastian Ghiță, după care a devenit consiliera social-democratului Andrei Dolineanu.

ADVERTISEMENT

La doar 21 de ani, Irina Tănase a pășit prima dată în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, unde avea să se angajeze ca asistenta ministrului de la acea vreme, Liviu Dragnea.

La acea vreme, social-democratul era căsătorit cu Bombonica Prodana, femeia cu care are doi copii, și care rămăsese la Alexandria, acolo unde Dragnea deținea un conac.

Irina Tănase trebuia să se mărite cu Liviu Dragnea în 2019

În 2016, Liviu Dragnea a divorțat de soție, iar trei ani a cerut-o de soție pe Irina Tănase. Nașii cuplului urmau să fie primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu și soțul, acesteia, europarlamentarul Claudiu Manda. Condamnarea lui Dragnea le-a dat celor doi planurile peste cap.

După ce s-a despărțit de Dragnea, Irina a fost văzută în compania în compania omului de afaceri libanez Roger El Akouri, proprietarul lanțului de farmacii Sensiblu și fondatorul grupului A&D Farma.

Liviu Dragnea, pe de altă parte, a fost legat de numele unei tinere profesoare, Oana Leonte, precum și de cel al Anei-Maria Ioniță, șefe ale tineretului din Alianța pentru Patrie, fostul partid al lui Liviu Dragnea. Politicianul a negat că ar fi avut vreo legătură cu cele două.

ADVERTISEMENT