News

Exclusiv. Ce s-a întâmplat la tribunal, în procesul deschis de Irina Tănase. Logodnica lui Liviu Dragnea cere daune uriaşe unor jurnalişti

Irina Tănase și Liviu Dragnea s-au cunoscut acum 8 ani, pe vremea când tânăra a devenit asistenta politicianului la Ministerul Dezvoltării. În prezent, deși Irina a negat, se pare că sunt probleme majore în cuplu.
08.12.2021 | 13:49
Exclusiv Ce sa intamplat la tribunal in procesul deschis de Irina Tanase Logodnica lui Liviu Dragnea cere daune uriase unor jurnalisti
Pe lângă problemele sentimentale, Irina Tănase are și un proces aflat pe rol de câțiva ani
ADVERTISEMENT

Ruptura iremediabilă dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea, fostul lider PSD eliberat în iulie din penitenciar, a fost anunțată recent de cotidianul Cancan, care a găzduit și declarațiile tinerei despre subiect.

”Păi, eu am o relație cu Liviu de atât de mulți ani încât fostul meu iubit cred că este și căsătorit și are și copii, așa că nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit. Da.. Nu m-a prins Liviu cu nici un iubit și nici nu ne-am despărțit. Nu știu de unde ați auzit dumneavoastră chestia asta. Îmi pare rău…”, a declarat Irina pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Nici Liviu Dragnea nu a rămas indiferent la cele publicate despre relația lui, așa că politicianul a postat marți un mesaj ce s-a vrut lămuritor. Din cele scrise de fostul lider PSD rezultă mai degrabă că separarea de Irina este deja o realitate.

Liviu Dragnea despre idila cu Irina: ”Există schimbări în viața fiecăruia și există decizii”

”1. Viața personală a oricui ar trebui să rămână privată. Din respect pentru familia mea și pentru românii care au probleme serioase în aceste vremuri, nu mă voi apuca să îmi comentez relațiile și alegerile personale. Nu mă caracterizează, n-am făcut-o niciodată și nu o să încep acum.

ADVERTISEMENT

Există schimbări în viața fiecăruia și există decizii. Ce pot garanta este că eu îmi asum întotdeauna deciziile luate, așa cum am făcut-o și în viața politică. Știu bine ce fac și de ce și întotdeauna iau decizii spre mai bine.

2. Ziua de Sfântul Nicolae mi-am petrecut-o împreună cu copiii mei, iar astăzi am lucrat la partid alături de Codrin Ștefănescu. Orice altă “știre” e o prostie.

ADVERTISEMENT

Înțeleg nevoia de a acoperi știrile cu adevărat importante din viața politică actuală cu “senzațional” și cancan, însă asta e doar o perdea de fum. Subiectele și problemele românilor sunt altele și ele nu pot fi ascunse, oricât s-ar chinui marionetele aflate acum la cârma țării”, a notat Liviu Dragnea.

Idila dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea a început pe vremea când tânăra avea doar 20 de ani și tocmai fusese angajată pe post de asistentă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, instituție condusă atunci chiar de fostul lider PSD.

ADVERTISEMENT

”Expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanşat o stare fizică şi mentală de rău”

După ieșirea din penitenciar a lui Liviu Dragnea, care a petrecut în detenție doi ani și două luni înainte să fie eliberat condiționat în iulie 2021, apropiații cuplului vorbeau de o căsătorie iminentă, mai ales că și declarațiile celor doi lăsau să se înțeleagă acest lucru.

Dincolo de problemele sentimentale, Irina Tănase s-a ocupat în ultimii ani și de procesul pe care l-a intentat reprezentanților cunoscutului site de satiră și umor Times New Roman. Astfel, în primăvara lui 2018, Irina Tănase îi dăduse în judecată pe reprezentanții site-ului pentru materialul ”Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”. 

Pe lângă logodnica lui Liviu Dragnea, în rolul ”reclamanților” se mai găseau atunci și alte femei celebre din PSD, precum Gabriela Firea, Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu sau Carmen Dan, toate cerând despăgubiri morale care se ridicau la suma de jumătate de milion de euro.

Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanşat o stare fizică şi mentală de rău,  fiindu-i chiar teamă şi jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit un spaţiul public, articol ce a fost redistribuit.

Mai mult, doamna Irina Tănase este o persoană cu studii superioare respectată în mediul din care provine şi în mediul în care se află, toate persoanele care o cunosc având numai cuvinte de laudă la adresa acesteia, în concordanţă cu aprecierile cunoscute ale unor persoane publice”, notau avocații Irinei în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Când e următoarea înfățișare în procesul deschis de logodnica lui Liviu Dragnea

În vara anului trecut, însă, dosarul a fost închis printr-o primă decizie de judecători, care au invocat perimarea, dar Irina Tănase a forțat apelul, mergând mai departe cu cererea ei. Potrivit FANATIK, Irina Tănase a avut până de curând și un proces separat cu reprezentanții site-ului.

În temeiul disp. art 138 NCPC, admite excepţia de litispendenţă invocată de către pârâţi, prin întâmpinări. Dispune trimiterea prezentului dosar (34919/3/2020) către primul complet învestit, respectiv F20 – al Secţiei a III-a Civilă, cu soluţionarea dosarului nr. 10816/3/2018, ce are termen de judecată la data de 26.10.2021”, notau magistrații Tribunalului București în octombrie 2021. De notat că scopul excepției de litispendență este acela de a evita ca două instanţe de acelaşi grad să pronunţe două hotărâri diferite contradictorii.

Așadar, procesul inițial, în care Irina Tănase era susținută de patru femei celebre din PSD împotriva Times New Roman, a continuat pe 23 noiembrie anul curent, când Tribunalul București a anunțat ”administrarea probelor depuse”. Potrivit FANATIK, următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 ianuarie 2022.

 

ADVERTISEMENT