News

Ce meserie are fratele Irinei, logodnica lui Liviu Dragnea. Iulian Tănase s-a întors de la Bruxelles ca să fie director la București

Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, are un frate care a activat ca secretar economic la Bruxelles, la Parlamentul European. Iulian s-a întors însă recent în România și ocupă astăzi funcția de director adjunct.
06.12.2021 | 17:02
Ce meserie are fratele Irinei logodnica lui Liviu Dragnea Iulian Tanase sa intors de la Bruxelles ca sa fie director la Bucuresti
După cinci ani petrecuți la Bruxelles, fratele Irinei Tănase s-a întors să lucreze la București
ADVERTISEMENT

Situația sentimentală a lui Liviu Dragnea nu este dintre cele mai bune, în contextul apariției în presă a informației că fostul lider PSD s-ar fi despărțit de logodnica lui. Și asta în ciuda faptului că Irina Tănase a negat o ruptură de politician, declarând că nu s-a întâmplat nimic grav între ei.

Idila dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea a început în 2013, pe vremea când tânăra avea doar 20 de ani și tocmai fusese angajată pe post de asistentă de politician, care ocupa atunci funcția de ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

ADVERTISEMENT

Părinții Irinei Tănase au lucrat la Penitenciarul Rahova

Foarte îndrăgostit de Irina, Liviu Dragnea ar fi mers cu noua lui iubită în mai multe excursii romantice în afara granițelor, inclusiv tocmai în îndepărtata și exotica Brazilie, la Fortaleza, așa cum amintea presa acum câțiva ani.

Părinții Irinei Tănase au lucrat până în 2016 la Penitenciarul Rahova, exact închisoarea în care politicianul a ispășit o pedeapsă de 2 ani și 2 luni de detenție, fiind eliberat în iulie 2021. Mama logodniciei lui Dragnea a fost asistentă medicală, în timp ce tatăl Irinei operase ca electrician.

ADVERTISEMENT

În acea perioadă, câștigurile părinților Irinei Tănase erau unele modeste: 2.500 lei pe lună pentru mama tinerei și 2.100 lei pe lună pentru tatăl acesteia. Spre norocul familiei, fratele Irinei Tănase are o carieră care i-a asigurat încă de acum cîțiva ani un venit remarcabil.

Secretar economic la Parlamentul European, fratele Irinei Tănase câștiga circa 2.500 euro pe lună

După ce a terminat o universitate privată (2004-2008), unde a urmat specializarea Finanțe-Bănci, Iulian Tănase a fost consultant financiar la o cunoscută bancă până în octombrie 2014. Apoi, din mai 2015, fratele Irinei Tănase a activat ca secretar economic în Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Responsabil cu partea de ”relații economice externe”, Iulian Tănase a fost propus pentru acest post de Ministerul pentru IMM-uri condus de Radu Oprea, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Pentru funcția lui, fratele Irinei a încasat lunar în jur de 2.500 euro.

După mai bine de cinci ani petrecuți în Parlamentul European, fratele Irinei Tănase a ales să se întoarcă la București, unde și-a găsit un job pe măsură. Potrivit informațiilor FANATIK, Iulian îndeplinește acum funcția de director adjunct în cadrul Romanian Business Chamber (RBC).

ADVERTISEMENT

Fratele Irinei Tănase a fost audiat în dosarul Tel Drum

”Obiectivul platformei RBC este de a ajuta companiile naţionale în scalarea şi internaţionalizarea activităţii, atât prin intermediul creării de branding, asistenţă în privinţa finanţării, dar şi prin organizarea unor sesiuni de match-making, de networking prin intermediul cărora companiile şi investitorii români se pot cunoaşte şi pot explora posibilitatea unor viitoare cooperări cu omologii lor din străinătate”, nota presa de specialitate la lansarea Romanian Business Chamber, în februarie anul trecut.

”Echipa de specialişti din domenii precum finanţări guvernamentale şi europene, comerţ exterior, cercetare de piaţă şi branding, condusă de Paula Pîrvănescu, cea care a coordonat InvestRomania şi Mediul de afaceri în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, pune la dispoziţia membrilor RBC o reţea extinsă de experţi în marketing, comunicare şi strategii de internaţionalizare.

Aceasta oferă soluţii de diplomaţie comercială şi networking în procesul de deschidere a pieţelor internaţionale, precum şi de finanţare, integrare în lanţurile de valori globale, internaţionalizarea şi atragerea de investitori în vederea dezvoltării sustenabile a companiilor naţionale”, se arăta în comunicatul oficial RBC.

În altă ordine de idei, în decembrie 2020, fratele Irinei Tănase a fost audiat de procurori în celebrul dosar Tel Drum, în care Liviu Dragnea este inculpat pentru constituirea unui grup infracţional organizat și pentru abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT