News

Isprava primarului din Argeș: A tăiat cu flexul băncile din fața porților oamenilor

Un primar din Argeș s-a apucat să taie cu flexul băncile din fața porților oamenilor. Localnicii sunt revoltați.
22.06.2023 | 10:46
Isprava primarului din Arges  A taiat cu flexul bancile din fata portilor oamenilor
Localnicii din Argeș, revoltați de gestul primarului. Foto: Colaj Fanatik/Captura Facebook.
ADVERTISEMENT

Un primar din comuna Lunca Corbului (județul Argeș)  a provocat revolta comunității locale după ce a decis să îndepărteze băncile amplasate în fața porților oamenilor. Imagini șocante au fost surprinse și postate pe rețelele de socializare de către o localnică, Geta Petre, în care primarul este filmat în timp ce taie cu flexul băncile din fața proprietăților.

Isprava unui primar din Argeș

Videoclipul s-a viralizat rapid, generând indignare și reacții furioase din partea internauților. Aceștia critică decizia primarului, subliniind că există probleme mai importante în comună, precum starea precară a străzilor, în timp ce băncile nu reprezentau un real deranj. Neacceptând abordarea primarului, oamenii își exprimă dezamăgirea, pledând pentru o schimbare în conducerea locală.

ADVERTISEMENT

Isprava primarului a stârnit reacții aprinse în mediul online. Lumea s-a împărțit în două tabere. Dacă unii îl susțineau, alții l-au criticat: “Iarba de ce nu o taie că e domeniul public sau nu o putea tăia din cauza băncilor?”; “Poate vrea să facă trotuare și să asfalteze străzile? Sau poate o spălare de bani, ceva? Din cauza unor lepădături ca ăștia, țara asta nu merge. Strică tot. Sau poate nu aveți apă și canalizare în comună? De ce domnule primar nu sunteți transparent? Oamenii nu au dreptul să știe ce faceți cu banii lor?”; “Le scoate , pentru că pune ceva mai modern, să fie toate la fel”;

“Un primar de omenie, mare caracter, un om adevărat. Alo… cetățenii deschideți ochii și gândiți de zece ori pe cine votați. Se spune ca omul se cunoaște după fapte și omul după roade” ; “Nu se asortau, cu asfaltul, rețeaua de apă și canalizarea?”, au comentat internauții.

ADVERTISEMENT

Localnicii din Bistrița, revoltați de gestul unui vecin

Incidentul controversat din Valea Jelnei continuă să provoace indignare în comunitate, pe fondul preocupărilor legate de alunecările de teren frecvente din zonă. Un localnic a luat decizia de a tăia copacii din jurul casei sale pentru a-și construi un spațiu generos destinat activităților de grătar. Gestul său a stârnit nemulțumirea vecinilor, care consideră că acțiunea acestuia poate agrava problema alunecărilor de teren și poate afecta mediul înconjurător.

Potrivit mărturiilor vecinilor, bărbatul și-a finalizat recent construcția casei, însă lipsa unui spațiu adecvat pentru activitățile de relaxare și grătar l-a determinat să recurgă la defrișarea unei păduri mici. Utilizând un buldozer, acesta a început să înlăture copacii, fără a ține cont de preocupările comunității locale.

ADVERTISEMENT

Bistrițenii trag un semnal de alarmă

Reacțiile aprinse din partea vecinilor au dus la trimiterea unei plângeri către autoritățile locale, semnalând situația și exprimând îngrijorarea față de impactul negativ al acestui gest asupra mediului și stabilității terenului în zonă. Comunitatea locală solicită intervenția autorităților pentru a stopa defrișarea și a lua măsuri pentru protejarea și conservarea mediului înconjurător.

„A zis că nu are loc destul de grătare. Așa că și-a adus un buldo și s-a apucat de defrișat copăceii de acolo, să arunce pământul în surplus până la vecinul în gard, să-și taseze și amenajeze locul după bunul plac. (…)

ADVERTISEMENT

Și copacii ăia au rolul lor. Și zona e cunoscută ca una cu risc de alunecare. Așa că nu poți doar să defrișezi și să nu vii cu întărituri. Păi Doamne ferește de o viitură, vin toate casele la vale?!? Păi ce treabă e asta?

Nu știm dacă a avut aprobare sau nu să taie acei copaci. Noi oricum am sesizat și Primăria Bistrița și Ocolul Silvic – care ne-au promis că vor investiga. Nu se poate așa ceva – fiecare să facă ce vrea!” , au explicat localnicii pentru Bistrițeanul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: