News

Isprava unui ieșean: A jefuit un bărbat pentru a juca la păcănele. Cum s-a terminat totul

25.02.2021 | 08:56
Isprava unui iesean A jefuit un barbat pentru a juca la pacanele Cum sa terminat totul
ADVERTISEMENT

Un ieșean a jefuit un bărbat pentru a juca la păcănele. Urmărit de ghinion, individul a pierdut toți banii și s-a ales și cu o condamnare la închisoare.

Isprava omului a avut loc în anul 2019, iar procesul a început în cursul lunii februarie a anului trecut. Judecătorii au dat sentința miercuri, condamnându-l la doi ani de închisoare cu suspendare pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată. La momentul trimiterii acestuia în judecată, bărbatul de 53 de ani și-a recunoscut faptele.

Isprava unui ieșean: a jefuit un bărbat pentru a juca la păcănele. Cum s-a terminat totul

„Instanța stabilește ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 80 de zile, la Direcția de Asistență Comunitară Iași sau la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public Privat Iași. Încetează procesul penal având ca obiect comiterea de către inculpat a infracțiunii de furt, ca urmare a intervenirii împăcării părților”, a fost decizia judecătorilor, potrivit Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

„Constată stinsă acțiunea civilă formulată de persoana vătămată Dumitru C., ca urmare a împăcării părților”, au adăugat aceștia. Potrivit rechizitoriului, individul a realizat mai multe retrageri de bani din contul bărbatului jefuit.

„Pe data de 16 aprilie 2019, în timp ce se afla în locuința concubinei persoanei vătămate din satul Cîrniceni, comuna Țigănași, inculpatul a sustras un port-document aparținând persoanei vătămate D.C., în care se aflau cartea de identitate, cardul de sănătate, suma de 60 de lei și un card bancar emis pe numele persoanei vătămate, care avea atașată o hârtie pe care era menționat codul PIN”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Mihaela Apostol. Primele retrageri efectuate aveau o valoare totală de 1.100 de lei

ADVERTISEMENT

Inculpatul a mers la o terasă, unde a consumat băuturi alcoolice și a jucat la păcănele banii retrași din respectivul cont. Nu a avut prea mult noroc.

Banii au fost pierduți rapid, iar bărbatul s-a întors la ATM. El a mai făcut două tranzacții în valoare totată de 300 de lei.

ADVERTISEMENT

După ce a constatat că nu mai există fonduri în contul persoanei vătămate, omul a aruncat cardul, dar și port-documentul, împreună cu actele celui jefuit, la un coș de gunoi.

ADVERTISEMENT