Fotbal international

Israelul și-a numit dușmanul în funcția de selecționer! ”Totul e o rușine”

05.08.2018 | 12:55
Israelul sia numit dusmanul in functia de selectioner Totul e o rusine
ADVERTISEMENT

Federația de Fotbal din Israel l-a numit pe fostul internațional austriac Andreas Herzog în funcția de selecționer, dar acesta este considerat marele dușman în Țara Sfântă, după un meci cu scandal disputat în toamna anului 2001. Căpitanul naționalei israeliene de la acea întâlnire cu Austria, Eyal Berkovici, a reacționat vehement la aflarea numirii lui Herzog.

”Cum a putut federația să numească un asemenea antrenor? Unul care e dușmanul nostru, unul care nu voia ca naționala lui să vină în Israel. Publicul îl urăște aici. Nu înțeleg de ce l-au refuzat pe Nir Klinger. Oare să joci 15 ani la națională înseamnă puțin? Tot ce se întâmplă e o rușine! Cel care a hotărât ca Herzog să fie selecționer trebuie trimis urgent la psihiatru. E o mare rușine pentru federație”, a declarat Eyal Berkovici, care acum are o emisiune de televiziune, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Israelul și-a numit dușmanul în funcția de selecționer: ”Nicăieri nu m-am simțit mai urât ca aici”

Mijlocașul Andreas Herzog a marcat în minutele de prelungire ale meciului Israel – Austria 1-1, disputat la 27 octombrie 2001, și i-a provocate pe suporterii gazdelor prezenți pe stadionul Ramat Gan din Tel Aviv cu gesturile sale. În urma acestui rezultat, austriecii au acces în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2002, în dauna israelienilor care avea nevoie de o victorie pentru a prinde locul secund în grupă, după reprezentativa Spaniei.

Imediat după gol, Andreas Herzog a a dat o declarație uimitoare care nu a fost uitată în Israel. ”Nicăieri nu m-am simțit mai urât ca aici”, a spus actualul selecționer al Israelului, care astfel a ajuns un adevărat dușman. Presa austriacă a susținut la acea vreme că Herzog le ceruse sprijinul palestinienilor la Tel Aviv, dar el a negat acele informații.

ADVERTISEMENT
Federația de Fotbal din Israel l-a numit pe fostul internațional austriac Andreas Herzog în funcția de selecționer, dar acesta este considerat marele dușman în Țara Sfântă
Federația de Fotbal din Israel l-a numit pe fostul internațional austriac Andreas Herzog în funcția de selecționer, dar acesta este considerat marele dușman în Țara Sfântă

În urmă cu o săptămână, austriacul Willy Retensteiner a fost numit director tehnic al federației și, chiar dacă pe lista posibililor selecționeri se aflau Nir Klinger, antrenorul lui Gabriel Tamaș la Hapoel Haifa, și Ronny Levy, fost tehnician la Unirea Urziceni și Steaua București, alesul a fost surprinzător Andreas Herzog.

Israelul și-a numit dușmanul în funcția de selecționer: ”Voi face totul să am succes”

Fostul internațional austriac a venit miercuri dimineață în Israel, iar la aeroport a fost scos pe o ieșire secretă pentru a nu fi văzut de nimeni. Andreas Herzog a negociat la hotelul Herods, pe faleza Mediteranei și a semnat un contract pe un an și jumătate, pentru Liga Națiunilor și preliminariile Campionatului European din 2020. Dacă își atinge obiectivul, contractul său va fi prelungit automat. ”Sunt foarte bucuros că am devenit selecționerul Israelului. Voi face totul ca să am succes. Cine știe? Poate pentru acel gol din 2001 mă voi revanșa și voi califica Israelul”, a declarat Andreas Herzog la prezentarea oficială.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional austriac în vârstă de 50 de ani, care a mai pregătit naționala de tineret a Austriei și reprezentativa Under 23 a Statelor Unite ale Americii, va avea în Israel un salariu anual de 350.000 de euro și o primă de calificare la Campionatul European din 2020 de 250.000 de euro.

În luna martie, echipa națională a României a învins Israelul cu scorul de 2-1 într-un meci amical disputat la Netanya. Golurile ”tricolorilor” au fost marcate de Nicolae Stanciu și George Țucudean. Unul dintre cei mai remarcaţi oameni ai meciului a fost jucătorul israelian Eron Levi. Acesta a reuşit câteva pase destul de bune, care i-au pus în dificultate pe români. Dar principalul motiv pentru care s-a făcut remarcat a fost unul negativ. Fotbalistul se pare că a lipsit de la câteva antrenamente, deoarece s-a prezentat pentru meci cu câteva kilograme bune în plus. Jucătorul israelian a fost ţinta glumelor pe Internet.

ADVERTISEMENT