Fotbal international

Istvan Kovacs, delegat în Europa League! Îl va arbitra pe Steven Gerrard

17.09.2018 | 16:39
Istvan Kovacs delegat in Europa League Il va arbitra pe Steven Gerrard

Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la un meci din prima etapă a fazei grupelor din Europa League. Centralul din Carei va împărți dreptatea în partida dintre echipa spaniolă Villarreal și formația scoțiană Glasgow Rangers, care se va disputa joi, de la ora 19:00, în Grupa G.

Istvan Kovacs, în vârstă de 34 de ani, va fi ajutat de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, de arbitrii adiţionali Marius Avram şi Horaţiu Feşnic, iar arbitru de rezervă va fi Alexandru Cerei. El va avea onoarea să-l arbitreze pe englezul Steven Gerrard, tehnicianul de la Glasgow Rangers, care se va afla la primul meci ca antrenor în faza unor grupe din cupele europene.

Istvan Kovacs, a patra delegare în acest sezon de Europa League

Delegarea de la întâlnirea Villarreal – Glasgow Rangers este cea de-a patra pentru Istvan Kovacs în actualul sezon de Europa League. El a mai condus partidele Hajduk Split – Slavia Sofia 1-0 din turul doi preliminar, Burnley – Istanbul Bașakșehir 1-0 din turul trei preliminar și FC Sevilla – Sigma Olomouc 3-0 din play-off.

Pentru Istvan Kovacs, care a devenit arbitru FIFA la 25 de ani, cel mai important meci european condus în carieră a fost OGC Nice – Lokomotiv Moscova 2-3 din 16-imile de finală ale sezonului precedent de Europa League. În schimb, centralul din Carei nu le-a arbitrat niciodată pe Villarreal și Glasgow Rangers.

Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la meciul Villarreal - Glasgow Rangers, din prima etapă a Europa League
Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la meciul Villarreal – Glasgow Rangers, din prima etapă a Europa League

În acest sezon de Liga 1 Betano, Istvan Kovacs a arbitrat patru partide: Astra Giurgiu – FCSB 1-0 în prima etapă, Dinamo București – FC Viitorul 1-0 în runda a patra, FC Viitorul – FCSB 1-4 în etapa a șasea și Dinamo București – Astra Giurgiu 1-2 în runda a opta. De asemenea, el a mai fost delegat la întâlnirea Norvegia – Cipru 2-0 din prima etapă a grupei 3, seria C a Ligii Naţiunilor.

Radu Petrescu a fost delegat în Youth League

În această săptămână va arbitra în competiţiile europene şi Radu Petrescu. Acesta a fost delegat de UEFA la partida FC Valencia – Juventus Torino din prima etapă a Grupei H din Youth League, programată miercuri, de la ora 15:00. Brigada pentru acest joc este completată de Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu. Al patrulea oficial va fi spaniolul Saul Ais Reig.

În luna mai, Istvan Kovacs a devenit celebru în Spania, după ce la partida Gaz Metan Mediaș – FC Hermannstadt, din manșa secundă a semifinalelor Cupei României, l-a stropit cu spray-ul pe jucătorul oaspeților Ionuţ Stoica.

Imaginile au fost preluate de cotidianul As, care a scris că arbitrul român are nevoie de antrenament pentru a folosi spray-ul: ”Judecând după aceste imagini, arbitrul are nevoie de un pic de antrenament pentru a învăța să folosească acest spray”. Imaginea cu Istvan Kovacs face furori în Spania, iar un cititor al publicației iberice consideră că gestul arbitrului este intenționat: ”Chiar dacă pare că totul este întâmplător, cred că arbitrul a făcut-o intenționat”.