Sport

FCSB, faze fierbinţi cu FC U Craiova! Verdictul specialistului: “Istvan Kovacs a greşit, trebuia lovitură liberă pentru Craiova, nu pentru FCSB!”

FCSB şi FC U Craiova au încheiat la egalitate, 2-2, într-un meci spectaculos disputat pe Arena Naţională. Istvan Kovacs a avut de judecat mai multe faze fierbinţi.
06.02.2022 | 22:10
FCSB faze fierbinti cu FC U Craiova Verdictul specialistului Istvan Kovacs a gresit trebuia lovitura libera pentru Craiova nu pentru FCSB
Istvan Kovacs, la începutul meciului FCSB - FC U Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul cu FC U Craiova, disputat pe Arena Naţională. “Roş-albaştrii” au egalat în prelungiri după un penalty dictat de Istvan Kovacs la un fault al lui Sidibe la Ianis Stoica.

FCSB, faze fierbinţi în meciul cu FC U Craiova!

Însă, una dintre cele mai fierbinţi faze a avut loc în minutul 70, la scorul de 1-1. Claudiu Keşeru l-a faultat pe linia careului de 16 metri de mijlocaşul oltenilor, Vlad Achim și cei doi s-au prăbușit, fiecare susținând că el a fost cel lovit.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost foarte aproape de fază, dar a dat lovitură liberă pentru FCSB. Au protestat ambele echipe, roş-albaştrii cerând penalty, oltenii invocând că faultul a fost invers.

Adrian Porumboiu: “Istvan Kovacs a greşit, Keșeru îl calcă pe Achim, trebuia lovitură liberă pentru Craiova, nu pentru FCSB!”

Reluările arată cum faultul este comis pe linia careului, dar făcut și nu suferit de Keșeru. Mai mult chiar, Kovacs i-a dat și cartonaș galben lui Achim, care a fost victima și nu agresorul.

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a contactat pe fostul mare arbitru român, Adrian Porumboiu, care a dat un verdict clar după această fază, lovitură liberă pentru FC U Craiova:

„Linia face parte din careu. Faultul pe linie se sancționează cu penalty. Numai că în faza din minutul 70 Keșeru este cel care îl calcă pe Achim, nici vorbă de penalty, nici lovitură liberă pentru FCSB nu trebuia. Aici a greșit Istvan Kovacs, că a dat lovitură liberă pebtru FCSB și trebuia, de fapt, lovitură liberă pentru Craiova”, a spus Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Nu a fost singura fază controversată din timpul meciului. În minutul 90+1, Sidibe l-a lovit peste picioare pe Ianis Stoica, iar de această dată arbitrul din Carei a arătat “punctul cu var”.

Keşeru a readus egalitatea din penalty

Claudiu Keşeru a transformat lovitura de pedeapsă şi a readus egalitatea, scor 2-2. Nu avea să fie ultima fază fierbinte a meciului.

ADVERTISEMENT

În minutul 90+5, Iulian Cristea a căzut la marginea careului, însă arbitrul nu a dat fault. Mai mult, Istvan Kovacs a hotărât să îi dea fundaşului de la FCSB un cartonaş galben pentru simulare.

L-a eliminat pe Iulian Cristea pentru o simulare

Avea să fie al doilea cartonaş galben pentru jucătorul FCSB-ului, care a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe şi va lipsi din meciul viitor.

FCSB a pierdut două puncte uriaşe în meciul cu FC U Craiova. Roş-albaştrii aveau şansa să se apropie la 6 puncte de CFR Cluj, însă echipa lui Petrea nu a profitat de pasul greşit al campioanei.

Istvan Kovacs este unul dintre cei mai contestaţi arbitri de către Gigi Becali. Patronul FCSB l-a desfiinţat pe arbitru în mai multe rânduri, acuzându-l că greşeşte intenţionat împotriva propriei echipe.

“Kovacs, fiind om, nu putea să facă așa ceva. Dracii i-au spus ce să facă. Păi bă, nebunule, ți-au întunecat mintea? Numai dracii gândesc lucrurile invers! Cum să nu fiu supărat?  Să vă mai spun ceva. Dacă Kovacs are mintea întunecată de draci, degeaba se duce să se uite la ecranul ăla de la VAR. Nu recunoaște când greșește”, Gigi Becali despre Istvan Kovacs


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgovişte: 1,45 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT