News

Italia e pregătită să dea în judecată producătorul de vaccin Pfizer. Care e motivul

20.01.2021 | 16:44
ADVERTISEMENT

Italia e decisă să acționeze în judecată compania Pfizer din cauza întârzierilor în livrările de doze din vaccinul său anti-Covid.

Anunțul a fost făcut de șeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri. „Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază”, a transmis Arcuri.

ADVERTISEMENT

„Campania de vaccinare nu poate fi încetinită şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte administrarea dozelor de rapel pentru numeroşii italieni care au primit deja prima doză”, a adăugat oficialul guvernamental.

Italia e pregătită să dea în judecată Pfizer

Pfizer și asociatul BioNtech par depășite de situație și au anunțat deja țările din Uniunea Europeană că nu vor putea livra cantitatea de vaccinuri contractată în timp util, stârnind nemulțumirea tuturor.

ADVERTISEMENT

Cei de la Pfizer susțin că nu vor întârzia mai mult de o săptămână livrarea vaccinului, însă țările din Europa se tem că procesul va fi întârziat timp de o lună.

Italia se confruntase deja cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate. Italienii au vaccinat deja cu prima doză 1.2 milioane de angajați ai sistemului medical, însă așteaptă în continuare dozele de rapel pentru a completa procesul de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Pfizer a informat Italia că nu doar dozele ce nu au fost livrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, ci şi că va exista o uşoară reduce a livrărilor“, a mai spus Arcuri.

Comisarul guvernului Italian a transmis un mesaj oficial către Pfizer Italia prin care își exprimă decepția și cere „restabilirea imediată a cantităţilor ce trebuie distribuite”.

ADVERTISEMENT

Comisia Europeană a stabilit un plan de vaccinare a populației prin care 70% dintre oameni ar trebui vaccinați cu cele două doze până la primăvară, însă acest lucru pare imposibil de realizat în clipa în care Pfizer are mari probleme de producție și de distribuție.

ADVERTISEMENT
Tags: