News

Italia își suplimentează prezența din România. Patru noi avioane Eurofighter vor ajunge la baza Mihail Kogălniceanu

Italia a anunțat că marți, 1 martie, alte două avioane de luptă au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu. În acest moment, această țară a trimis opt avioane în România.
01.03.2022 | 21:43
Italia isi suplimenteaza prezenta din Romania Patru noi avioane Eurofighter vor ajunge la baza Mihail Kogalniceanu
Italia trimite mai multe avioane Eurofighter Typhoon în România. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Forțele Aeriene din Italia și-au crescut prezența la baza militară de la Mihail Kogălniceanu cu patru avioane în ultimele zile, transmite Ministerul Apărării, citat de News.ro.

Mai multe avioane Eurofighter în România

Din informațiile transmise de oficialii Ministerului Apărării aflăm că cele patru avioane, două care au ajuns pe 27 februarie și alte două care au ajuns pe 1 martie fac s-au alăturat detașamentului italian aflat la Baza Aeriană 57.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Italia contribuie cu opt avioane de vânătoare la misiunea Enhanced Air Policing Area South desfășurată de NATO în țara noastră.

“Forţele Aeriene Italiene au suplimentat cu încă patru aeronave Eurofighter Typhoon detaşamentul dislocat, din luna decembrie a anului trecut, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, ajungând, în acest moment, la opt aeronave de luptă. Primele două avioane au aterizat duminică, 27 februarie, iar celelalte două au sosit marţi, 1 martie, în baza de la Mihail Kogălniceanu”, au transmis oficialii români.

ADVERTISEMENT

Militarii și avioanele pe care aceștia vor zbura fac parte din misiunea de poliție aeriană a NATO. Din această inițiativă mai fac parte trupe din România, Germania și Statele Unite ale Americii.

”Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, au mai adăugat reprezentanții Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

Ministrul italian al apărării a transmis pe 23 februarie, cu doar o zi înainte de începutul invaziei în Ucraina, atunci când tensiunile erau în creștere, că țara sa va trimite trupe și avioane suplimentare pentru asigurarea securității pe flancul de est al alianței nord-atlantice.

Lorenzo Guerini, ministrul apărării, transmitea atunci că Italia este dispusă să ia parte la “aceste iniţiative de consolidare, sporind pregătirea operaţională a activelor sale şi sporind participarea la activităţile operaţionale şi de exerciţii”.

ADVERTISEMENT

Italia a trimis de-a lungul ultimelor luni mai multe trupe în statele din estul NATO în cadrul misiunii Baltic Guardian. Această prezență a fost răspunsul alianței la cererile de garantare a securității statelor din zona Mării Baltice.

ADVERTISEMENT