News

Italia renunță la carantina impusă românilor care intră în Peninsulă. Ce condiții sunt

14.05.2021 | 23:48
Italia renunta la carantina impusa romanilor care intra in Peninsula Ce conditii sunt
ADVERTISEMENT

Italia renunță la carantina impusă românilor care intră în Peninsulă. FANATIK vă spune ce condiții sunt.

Autoritățile italiene au anunțat că persoanele din Uniunea Europeană, Marea Britanie și Israel care intră în Peninsulă nu vor mai fi obligate să stea cinci zile în carantină. Noile reglementări se vor aplica începând cu data de 16 mai.

ADVERTISEMENT

În schimb, călătorii sunt obligați să prezinte un test Covid cu rezultat negativ. Acesta trebuie realizat cu cel 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Italia renunță la carantina impusă românilor care intră în Peninsulă. Ce condiții sunt

„Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel, cu un test negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină”, a declarat purtătorul de cuvând al Ministerului, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Măsura care prevedea o perioadă obligatorie de cinci zile de carantină pentru toate persoanele din Uniunea Europeană care intră în Italia fusese adoptată pentru Săptămâna de Paştele catolic.

Totodată, Italia a anunțat și continuarea și extinderea proiectului zboruri „fără Covid-19”. În momentul de față, aceste curse sunt operate către și dinspre Canada, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite și Japonia.

ADVERTISEMENT

În plus, premierul Mario Draghi a anunțat că dorește să le perimită accesul în Peninsulă turștilor care provin din Statele Unite ale Americii, Canada și Japonia, fără carantinare, dacă s-au vaccinat.

În schimb, măsurile restrictive pentru zborurile din Brazilia au fost prelungite. În urmă cu câteva săptămâni, autoritățile italiene au interzis și zborurile provenite din India, Sri Lanka și Bangladesh.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost menită pentru a evita intrarea în țară a variantei indiene de Covid-19. Aceasta a cauzat o criză epidemiologică de proporții în India.

În perioada 11-13 iunie, liderii țărilor G7, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, SUA și UE, se vor întâlni. Unul din subiectele discutate ar fi călătoriile.

Autoritățile italiene au precizat că vor reveni cu mai multe detalii cu privire la modalitățile în care străinii vor putea intra în țară. Acestea au declarat că revenirea turiștilor este esențială pentru relansarea economiei.

În ultima vreme, numărul de noi cazuri de infectare a scăzut în Italia. Țara se află pe locul opt în Europa cu privire la numărul de noi infectări. Vineri au fost înregistrate peste 7.500 de noi cazuri, iar 182 de oameni au murit din cauza infecției. În schimb, au fost administrate aproximativ 26 de milioane de doze de vaccin, din populația de 62 milioane locuitori. Opt milioane de oameni sunt imunizați cu schema completă

ADVERTISEMENT
Tags: