Sport

Italia se află în doliu. Golgheterul “all-time” al naționalei, Luigi ‘Gigi’ Riva, a decedat

Fotbalul italian este în doliu. Cel mai bun marcator din istoria naționalei, Luigi 'Gigi' Riva, a decedat la vârsta de 79 de ani.
23.01.2024 | 00:17
Italia se afla in doliu Golgheterul alltime al nationalei Luigi Gigi Riva a decedat
Luigi Riva, cel mai bun marcator din istoria Italiei, a decedat
ADVERTISEMENT

Legenda fotbalului italian, Luigi ‘Gigi’ Riva, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă o moștenire impresionantă în lumea fotbalului. Vestea tragică a decesului a fost primită cu tristețe în Italia și în întreaga comunitate fotbalistică, marcând sfârșitul unei ere pentru unul dintre cei mai mari nume ale fotbalului italian.

A murit Luigi „Gigi” Riva, fostul golgheter al naționalei Italiei

Riva a petrecut ultimii 15 ani ai carierei sale de jucător la Cagliari, unde a marcat 208 goluri în 374 de meciuri. A fost o figură vitală în triumful istoric al echipei în campionatul Scudetto în sezonul 1969-1970, iar în 2005, clubul a retras numărul 11 în onoarea realizărilor lui Riva.

ADVERTISEMENT

Pe lângă statutul său de erou pentru club, Riva și-a consolidat locul în istoria fotbalului italian prin contribuțiile sale la echipa națională. A reprezentat Squadra Azzurra la două Cupe Mondiale și a câștigat Campionatul European din 1968.

Cu 35 de goluri în palmares, a devenit cel mai prolific marcator din istoria naționalei Italiei. Tranziția sa de la jucător la antrenor a fost una fără cusur, implicându-se în staff-ul tehnic al naționalei începând din 1988 și până în 2013.

ADVERTISEMENT

Fotbalul italian se află în doliu

A jucat un rol important în campania de succes de la Cupa Mondială din 2006, iar fostul căpitan Fabio Cannavaro l-a lăudat pentru contribuția sa. Vestea tragică a decesului lui Gigi Riva a stârnit numeroase omagii din partea lumii fotbalului. Legenda italiană Dino Zoff a spus:

“Pierd un mare prieten, am trăit o viață lungă împreună. De la serviciul militar la multe amintiri în echipa națională. O tristețe infinită, sunt profund întristat, nu pot să vorbesc”, au fost cuvintele lui Dino Zoff.

ADVERTISEMENT

Proaspătă câștigătoare a Supercupei Italiei, Inter Milano a transmis un mesaj de condoleanțe la vestea decesului legendarului fotbalist italian Luigi ‘Gigi’ Riva. Inter Milano, prin intermediul unui comunicat oficial, și-a exprimat regretul, afirmând:

“FC Internazionale Milano își exprimă condoleanțele pentru trecerea în neființă a lui Gigi Riva și se alătură familiei și întregii lumi a fotbalului în aceste momente de doliu”.

ADVERTISEMENT

AS Roma, la rândul ei, și-a exprimat regretul pentru trecerea în neființă a legendarului atacant: “AS Roma se alătură durerii provocate de trecerea lui Gigi Riva, o legendă a fotbalului. Întregul club își arată solidaritatea față de familia acestuia”.

ADVERTISEMENT
Tags: