Sport

Supercupa Italiei. Inter, victorie la limită în finala cu Napoli

Inter s-a impus în Supercupa Italiei la finalul unui meci dramatic. Lautaro Martinez a reușit să înscrie în prelungirile partidei și să ducă trofeul la Milano.
22.01.2024 | 21:41
Supercupa Italiei Inter victorie la limita in finala cu Napoli
Lautaro Martinez a inscris golul victoriei in Napoli - Inter 0-1
ADVERTISEMENT
22-01-2024
18:20

Napoli - Inter 0-1 (Martinez 90+1)

Min. 90+1: GOOOL Inter! Lautaro Martinez a reușit să înscrie în prelungiri din pasa lui Benjamin Pavard

Min. 46: A început repriza secundă

Min. 45: Pauză!

Min. 37: Inter a fost aproape de deschiderea scorului, însă reușita lui Martinez a fost anulată pentru offside

Min. 16: Federico Dimarco a șutat puternic de la marginea careului, puțin pe lângă poartă

Min. 1: A început partida!

Echipele de start la meciul Napoli – Inter.

  • Napoli: Gollini – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus – Mazzocchi, Lobotka, Cajuste, Zerbin – Politano, Simeone, Kvaratskhelia. Rezerve: Contini, Idasiak – D’Avino, Demme, Gaetano, Gioielli, Lindstrom, Ngonge, Ostigard, Raspadori, Mario Rui, Zielinski. Antrenor: Walter Mazzarri.
  • Inter: Sommer – Pavard, Acerbi, De Vrij – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – L. Martinez, Thuram. Rezerve: Audero, Di Gennaro – Arnautovic, Asllani, Bastoni, Bisseck, Buchanan, Carlos Augusto, Dumfries, Frattesi, Klaassen, Sanchez, Sensi, Stabile. Antrenor: Simone Inzaghi.
20-01-2024
11:30

Tribune aproape goale la meciurile din Supercupa Italiei

Meciurile din Supercupa Italiei sunt departe de a semăna cu duelurile din Serie A. Totul, pentru că partidele pentru trofeu se desfășoară în Arabia Saudită, idee extrem de contestată de Aurelio De Laurentiis, președintele lui Napoli

În ultimii ani, mai multe meciuri din cele mai tari campionate ale Europei au fost găzduite de stadioanele din Arabia Saudită. Un exemplu concret sunt duelurile din Supercupa Spaniei și Supercupa Italiei.

Atât la Napoli – Fiorentina 3-0, cât și la Inter – Lazio 3-0 tribunele au fost aproape goale. Cele două meciuri care adună zeci de mii de fani în tribune în Serie A au strâns în Arabia Saudită puțin peste 9.500 de fani. Un număr extrem de redus, ținând cont că stadionul pe care se joacă meciurile are o capacitate de 25.000 de locuri. 

„Supercupa reactualizată se dovedește a fi la fel de populară ca Al Ettifaq vs. Al Shabab într-o noapte la mijlocul săptămânii”, a spus unul dintre fani pe rețelele de socializare. 

Primul joc din Supercupa Italiei în Arabia Saudită a avut loc în 2018, când Serie A a semnat un acord cu Secretariatul General pentru Sport al Arabiei Saudite. 

Dacă până acum doar finala s-a jucat în Arabia Saudită, începând din acest an formatul s-a schimbat, iar meciurile din semifinale au loc tot în Orientul Mijlociu. 

19-01-2024
19:01

Inter -Lazio 3-0 (Thuram 17, Calhanoglu 49 pen., Frattesi 87)

Final de meci – Inter se califică în finala Supercupei Italiei, după o victorie categorică cu Lazio, scor 3-0.

Min. 89 – Golul lui Immobile a fost anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 87 – GOOOL Inter!!! Frattesi marchează pe un contraatac fulgerător după o pasă primită de la Mkhitaryan.

Min. 49 – GOOOL Inter!!! Calhanoglu transformă penalty-ul acordat cu VAR pentru faultul comis în careu de Pedro asupra lui Lautaro Martinez.

Min. 17 – GOOOL Inter!!! Dimarco prelungește cu călcâiul o centrare din stânga și Thuram, lăsat singur, îndeplinește o simplă formalitate.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Inter – Lazio.

  • Inter: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Thuram, L. Martinez. Rezerve: Audero, Di Gennaro – Arnautovic, Asllani, Bisseck, Buchanan, Carlos Augusto, De Vrij, Dumfries, Frattesi, Klaasen, Sanchez, Sensi, Stabile, Stankovic. Anternor: Simone Inzaghi.
  • Lazio: Provedel – Lazzari, Gila, Romagnoli, Marusic – Guendouzi, Rovella, Vecino – Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni. Rezerve: Mandas, Sepe – Casale, Castellanos, Cataldi, Fernandes, Hysaj, Isaksen, Kamada, Kamenovic, Luis Alberto, Patric, Pellegrini, Ruggeri, Zaccagni. Antrenor: Maurizio Sarri.
18-01-2024
19:07

Napoli - Fiorentina 3-0 (Simeone 22, Zerbin 84, 86)

Final de meci – Napoli este prima finalistă a Supercupei Italiei, după o victorie categorică cu Fiorentina, scor 3-0.

Min. 86 – GOOOL Napoli!!! Zerbin face ”dubla” după un contraatac fulgerător.

Min. 84 – GOOOL Napoli!!! Zerbin majorează diferența cu o reluarea a balonului din apropiere la un corner de pe dreapta și o deviere a lui Di Lorenzo.

Min. 44 – Ikone ratează penalty șutând peste poartă. Lovitura de la 11 metri fusese scoasă tot de jucătorul francez, după un atac al lui Mario Rui.

Min. 28 – Golul Beltran este anulat pentru o poziție de ofsaid la Bonaventura.

Min. 22 – GOOOL Napoli!!! Simeone deschide scorul cu un șut în forță din unghi, după o pasă genială a lui Juan Jesus.

Min. 1 – A început meciul!

18-01-2024
18:06

Echipele de start la Napoli - Fiorentina

Echipele de start la meciul Napoli – Fiorentina.

  • Napoli: Gollini – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus – Mazzocchi, Lobotka, Cajuste, Mario Rui – Politano, Kvaratskhelia – Simeone. Rezerve: Contini, Idasiak – D’Avino, Gaetano, Lindstrom, Ostigard, Raspadori, Zerbin. Antrenor: Walter Mazzarri.
  • Fiorentina: Terracciano – Kayode, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Arthur, Duncan – Ikone, Bonaventura, Brekalo – Beltran. Rezerve: Christensen, Martinelli, Vannucchi – Amatucci, Barak, Comuzzo, Faraoni, Infantino, Lopez, Mandragora, Yerry Mina, Nzola, Parisi, Ranieri, Sottil. Antrenor: Vincenzo Italiano.

S-au luat și italienii după spanioli. Supercupa Italiei din această ediție are loc după modelul iberic: patru echipe, semifinale și finală. Și altă alegere identică, la fel ca spaniolii, și italienii au transferat partidele din Supercupă în Arabia Saudită, evident tot contra unei importante sume de bani primită de federația italiană.

Programul meciurilor din Supercupa Italiei

Joi, 18 ianuarie

  • ora 21:00 Napoli – Fiorentina (Prima Sport 1)

Vineri, 19 ianuarie

  • ora 21:00 Inter – Lazio (Prima Sport 2)

Luni, 22 ianuarie

  • ora 21:00 Finala pentru trofeu (Prima Sport 2)

Premiile au crescut de la 7,5 milioane la 23 de milioane euro

Noul format al Supercupei a adus și o importantă creștere a valorii premiilor, de la 7,5 milioane la nu mai puțin de 23 de milioane euro. Evident, ca în Supercupa Spaniei această sumă este alocată de partea saudită și 16, 2 milioane sunt alocate pentru cele patru participante. Restul intră în contul Federației.

ADVERTISEMENT

Opt milioane de euro va fi premiul cel mare, pe care îl va încasa echipa care va câștiga trofeul. Finalista va primi 5 milioane. Nu sunt uitate nici cele două echipe care vor fi eliminate încă din semifinale. Fiecare dintre acestea se va alege cu câte 1,6 milioane. Astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Supercupa Italiei se acordă pentru a patra oară în Arabia Saudită

Faptul că Supercupa Italiei are loc pe teritoriul Arabiei Saudite nu reprezintă nici de fel o premieră. Încă alte trei finale s-au jucat în această țară, una la Jeddah și două în capitala Riyadh. Prima finală a fost cea de la Jeddah, în ianuarie 2019, Juventus – AC Milan 1-0.

ADVERTISEMENT

Următoarele două Supercupe s-au jucat la Riyadh. Lazio a reușit să surprindă, învingând în 2020 pe Inter cu scorul de 3-1, iar sezonul următor Inter a transformat ”Il Derby della Madonnnina”, cu AC Milan într-un monolog, victorie fără drept de apel, cu scorul de 3-0.

Cine transmite la TV partidele din cadrul Supercupei Italiei

Joi, 18 ianuarie, și vineri, 19 ianuarie, de la ora 21:00, se joacă semifinalele Supercupei Italiei, Napoli – Fiorentina și Inter – Lazio pe stadionul KSU din Riyadh, în Arabia Saudită. Luni, 22 ianuarie, de la aceeași oră, are loc finala competiției, pe același stadion. Toate cele trei partide vor putea fi urmărite la TV în exclusivitate pe programul Prima Sport 1 sau intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Riyadh va fi o vreme frumoasă, cu foarte mult soare pe tot parcursul în care vor avea loc partidele din Supercupa Italiei. Spre deosebire de săptămâna trecută, când s-a derulat tot aici, pe același stadion, meciurile din Supercupa Spaniei, temperatura va fi una mai puțin călduroasă, urmând a scădea în jur de 6-7 grade.

Aceasta înseamnă că vom avea o scădere, e vorba de ora amiezii, când e maxima zilei, de la 27 de grade la 20 de grade, seara urmând a mai coborî cel puțin patru grade. Oricum, din Italia vor sosi puțini suporteri, baza celor prezenți pe stadionul de 60.000 de locuri fiind legată de spectatorii locali și italienii care se află în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Toate cele patru echipe vor utiliza echipe cu multe rezerve

Toți cei patru antrenori, Simone Inzaghi la Inter, deținătoarea trofeului, Walter Mazzarri la campioana Napoli, Vincenzo Italiano la Fiorentina și Maurizio Sarri la Lazio, au anunțat că respectă competiția și vor să câștige cât mai mulți bani, dar pentru că este un calendar competițional foarte încărcat vor acorda credit multor jucători de rezervă.

Programarea partidelor din Supercupa Italiei în această perioadă a perturbat și programul din întrecerea internă. Este clar că aceste patru echipe nu pot juca în weekend în etapa din Serie A și au fost nevoite să își reprogrameze astfel meciurile:

  • miercuri, 14 februarie, ora 19:00: Bologna – Fiorentina
  • joi, 22 februarie, ora 21:45: AC Torino – Lazio
  • miercuri, 28 februarie, ora 19:00: Sassuolo – Napoli
  • miercuri, 28 februarie, ora 21:45: Inter – Atalanta.
ADVERTISEMENT