Sport

Mourinho și-a găsit deja echipă după despărțirea de AS Roma. Ar urma să debuteze contra unui antrenor român

Jose Mourinho s-a despărțit în această săptămână de AS Roma, dar nu va rămâne prea mult timp fără angajament. Este gata să semneze cu Al Shabab, în Arabia Saudită.
19.01.2024 | 10:52
Mourinho sia gasit deja echipa dupa despartirea de AS Roma Ar urma sa debuteze contra unui antrenor roman
Jose Mourinho este foarte aproape să semneze cu Al Shabab pentru 50 de milioane de euro. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a plâns la despărțirea de Roma, dar își va trata tristețea cu o adevărată avere pe care o încasează în următoarea perioadă. În conturi i-a intrat deja o sumă important de la capitolini pentru rezilierea contractului. Dar marea lovitură se pregătește să o dea în Arabia Saudită.

Jose Mourinho și-ar fi dat acordul pentru a merge în Arabia Saudită. Al Shabab ar fi gata să îi ofere 50 de milioane de euro pe sezon

Turki Alghamdi, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din Arabia Saudită, anunță că Jose Mourinho ar avea deja un acord cu Al Shabab. Dacă va semna contractul propus de saudiți ar urma să devină cel mai bine plătit antrenor din lume. 50 de milioane de euro pe sezon i-ar fi propus Al Shabab lui Mourinho.

ADVERTISEMENT

Conform unui articol publicat de L’Equipe în prima parte a anului 2023, Diego Simeone era cel mai bine plătit manager din lume, cu 34 de milioane de euro pe sezon. Dar antrenorul lui Atletico Madrid a acceptat în noiembrie 2023, așa cum a anunțat Marca, o reducere substanțială a salariului.

Și ar încasa acum aproximativ 17 milioane de euro pe sezon. Astfel că Pep Guardiola a devenit cel mai bine antrenor din lume, cu aproximativ 23 de milioane de euro pe an. Mourinho ar bate toate recordurile în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho ar debuta pe 15 februarie la Al Shabab, chiar împotriva lui Cosmin Contra și Nicolae Stanciu. Versus Ronaldo o săptămână mai târziu

Conform lui Turki Alghmadi, Mourinho așteaptă doar ca Al Shabab să primească acordul din partea Ministerului Finanțelor din Arabia Saudită pentru ca mutarea să se poată oficializa. Al Shabab joacă primul meci din 2024 pe 15 februarie, pe terenul lui Damac, formație pregătită de Cosmin Contra, la care joacă Nicolae Stanciu. Apoi, pe 22 februarie, Al Shabab primește vizita lui Al Nassr, formația lui Cristiano Ronaldo.

Misiunea lui Jose Mourinho la Al Shabab ar fi una destul de complicată. Ar lua echipa de pe locul 11, cu 21 de puncte după primele 19 etape. În lot are câțiva jucători cu experiență în Europa, dar nu cu o cotă extraordinară ca la echipele din frunte. Yannick Carrasco, Ever Banega și Roman Saiss sunt singurii jucători din lotul lui Al Shabab care au trecut prin Europa.

ADVERTISEMENT

În cazul în care mutarea în Arabia Saudită nu se concretizează pentru Mourinho, antrenorul portughez ar avea și câteva variante pentru a rămâne în Europa. Mai mutle formații aflate în criză ar fi interesate de serviciile lui “The Special One”, care peste doar o săptămână împlinește 61 de ani.

Jose Mourinho are variante și în Europa. Chelsea și Newcastle îl au pe listă, la fel ca și Napoli sau FC Porto

Newcastle United sau chiar Chelsea ar fi variantele speculate de presa internațională pentru o revenire în Premier League. Cele două formații au dezamăgit în prima parte a sezonului în ciuda unor investiții importante, în special la londonezi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ar exista și varianta ca Mourinho să rămână în Serie A. Ar fi chiar pe lista campioanei Napoli, care nu se regăsește în actuala stagiune și ocupă doar locul 8 în clasament. De asemenea, ar exista varianta unei reveniri cu adevărat specială la FC Porto, unde Sergio Conceicao nu mai este pe placul conducerii “dragonilor”.

 

 

 

ADVERTISEMENT