Sport

Italia este prima finalistă de la Euro 2020! „Squadra Azzurra” se califică după un „thriller” cu Spania, decis la loviturile de departajare

Italia va juca în finala lui Euro 2020! Naționala lui Mancini a învins Spania la loviturile de departajare, scor 4-2, după 1-1 în timpul regulamentar și prelungiri. „Squadra Azzurra” se va lupta pentru trofeu cu învingătoarea meciului Anglia - Danemarca
07.07.2021 | 00:42
Italia este prima finalista de la Euro 2020 Squadra Azzurra se califica dupa un thriller cu Spania decis la loviturile de departajare
ADVERTISEMENT
06-07-2021
19:00

Italia - Spania 1-1 (Chiesa 61 / Morata 81) 4-2 după executarea loviturilor de departajare

FINAL DE MECI! Italia este prima finalistă de la Euro 2020, acolo unde va întâlni învingătoarea meciului dintre Anglia și Danemarca.

GOOOL ITALIA!!! Jorginho îl execută pe Unai Simon și înscrie golul calificării în finala Euro 2020! (4-2)

RATARE SPANIA!!! Donnarumma apără șutul lui Morata!

GOOOL ITALIA!!! Bernardeschi trimite mingea direct în vinclu! (3-2)

GOOOL SPANIA!!! Alcantara egalează cu o execuție de mare finețe. (2-2)

GOOOL ITALIA!!! Simon nu ghicește colțul ales de Bonucci! (2-1)

GOOOL SPANIA!!! Gerard Moreno îl păcălește pe Donnarumma și înscrie. (1-1)

GOOOL ITALIA!!! Belotti trage cu sânge rece și deschide scorul la penalty-uri! (1-0)

RATARE SPANIA!!! Dani Olmo trage peste poartă!

RATARE ITALIA!!! Simon apără execuția lui Manuel Locatelli!

FELIX BRYCH PUNE CAPĂT ȘI CELOR DOUĂ REPRIZE DE PRELUNGIRI! Finalista se decide la loviturile de departajare!

Min. 106 – Ocazie monumentală la poarta lui Donnarumma! Spaniolii, foarte aproape să dea gol după o bâlbâială în careul „Squadrei Azzurra”.

FLUIER FINAL AL CELOR 90 DE MINUTE REGULAMENTARE! Italia – Spania merge în prelungiri!

Min. 81 – GOOOL Spania!!! Alvaro Morata restabilește egalitatea după un un doi de toată frumusețea cu Dani Olmo.

Min. 65 – Ratare incredibilă a Spaniei! Oyarzabal nu reușește să reia cu capul, deși se afla într-o poziție excelentă!

Min. 61 – GOOOL Italia!!! Federico Chiesa marchează cu o execuție în stilul lui Alessandro Del Piero!

Min. 54 – Vine și primul șut pe spațiul porții lui Simon, care prinde balonul expediat de Chiesa.

Min. 52 – Șut bun al lui Busquets din afara careului, dar mingea se duce puțin peste poarta Italiei.

Min. 45 – Ultima ocazie a primei reprize îi aparține Italiei! Emerson șutează în transversala porții lui Simon!

Min. 25 – Ratare și la poarta lui Donnarumma! Dani Olmo e blocat cu greu de portarul „Squadrei Azzurra”.

Min. 21 – Ocazie mare pentru Italia! Unai Simon iese hazardat în fața lui Insigne, dar Barella nu reușește să trimită în poarta goala mingea primită de la Immobile.

Min. 1 – A început meciul!

06-07-2021
18:06

Echipele de start pentru Italia - Spania

  • Italia: Donnarumma (AC Milan) – Di Lorenzo (Napoli), Bonucci (Juventus), Chiellini(c) (Juventus), Emerson (Chelsea) – Barella (Inter), Verratti (PSG), Jorginho (Chelsea) – Chiesa (Juventus), Immobile (Lazio), Insigne (Napoli) ; Rezerve: Sirigu, Meret – Acerbi, Bastoni, Belotti, Berardi, Bernardeschi, Cristante, Florenzi, Locatelli, Pessina Toloi; Selecționer: Roberto Mancini
  • Spania: Unai Simon (Bilbao) – Azpilicueta (Chelsea), Garcia (Barcelona), Laporte (Man City),  Jordi Alba (Barcelona) – Koke (Atletico Madrid), Busquets(c) (Barcelona), Pedri (Barcelona) – F. Torres (Man City), Oyarzabal (Real Sociedad), Dani Olmo (RB Leipzig); Rezerve: de Gea, Sanchez – Alcantara, P. Torres, Gaya, D. Llorente, M. Llorente, Morata, Moreno, Rodri, Ruiz, Traore; Selecționer: Luis Enrique

Meciul Italia – Spania are loc marţi, 6 iulie, de la ora 22:00 în cadrul semifinalelor turneului final al EURO 2020. Este războiul latin pentru accesul în marea finală de pe Wembley, care se va desfăşura duminică, 11 iulie. Este o partidă extrem de echilibrată şi cu orice deznodământ posibil.

Unde se joacă meciul Italia – Spania

O decizie a UEFA, luată la vremea când stabilea ca turneul final al EURO 2020, fiind o ediţie jubiliară, care marca 6 decenii de la prima ediţie, a făcut ca semifinalele şi finala să aibă loc pe stadionul Wembley din Londra. Aşadar ambele semifinale, aşa cum se întâmplă în semifinalele Cupei Angliei, se vor juca în templul nou al fotbalului britanic.

ADVERTISEMENT

În tribune vor fi 60.000 de fani. Guvernul britanic a confirmat acest aspect după ce UEFA a amenințat că dacă restricțiile vor rămâne la fel de dure, o să mute fazele finale ale Campionatului European la Budapesta.

Cine transmite la TV partida Italia – Spania

Semifinala Italia – Spania, un meci pe care îl va urmări, cu siguranţă, un număr foarte mare de telespectatori din Europa şi nu numai, va fi transmis în direct şi în exclusivitate în România doar de postul PRO TV. O mai puteţi viziona în format LIVE VIDEO dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Începând de marţi, 6 iulie, ondra şi Anglia în general intră sub imperiul preciptaţiilor, care vor cădea pe parcursul următoarele patru-cinci zile în mai multe rânduri. Temperatura la ora meciului va fi de cel mult 14 grade, cu risc de ploaie. Arbitrează olandezul Danny Makkelie iar rezervă, pentru a câta oară, va fi Ovidiu Haţegan.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Italia – Spania

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, a rămas după sfertul cu Belgia fără unul dintre cei mai buni jucători la acest turneu final. Fundaşul stânga Leonardo Spinazzola a avut un ghinion teribil, după un sprint în minutul 80 el pierzându-şi echilibrul, călcând greşit şi suferind o ruptură a tendonului lui Achile, problemă care îl poateţ ţine pe margine chiar şi un an.

ADVERTISEMENT

El a şi plecat deja în Finlanda, la o clinică renumită, unde va fi operat şi i se va face reconstrucţia tendonului. La spanioli Luis Enrique aşteaptă veşti până cu câteva ore înainte de meci în privinţa atacantului Pablo Sarabia, ieşit accidentat în meciul cu Elveţia din sferturi. Veştile nu par a fi prea bune, ceea ce înseamnă că are şanse mici de a fi recuperat.

Azzurri au practicat cel mai frumos fotbal la EURO 2020

Italia e considerată de către specialişti drept echipa naţională care a avut o evoluţie constant pozitivă şi a practicat cel mai frumos fotbal la acest turneu final. Este o Italie complet metamorfozată faţă de tradiţionalul catenaccio, acel sistem defensiv pe mai multe linii, cu jucători foarte creativi şi totodată excelenţi şuteuri inclusiv din afara careului.

ADVERTISEMENT

Spania a început de la meciul cu Slovacia să arate ceea ce poate, în optimi a avut un meci de nebuni cu Croaţia, cu opt goluri marcate în 120 de minute şi adjudecat cu un greu de crezut 5-3 dar parcă se află totuşi cu o viteză în urma Italiei şi cu o treaptă valorică mai jos.

Cote la pariuri pentru jocul Italia – Spania

De altfel şi casele de pariuri au sesizat faptul că Italia chiar a jucat un fotbal foarte bun, poate cel mai bun de la EURO 2020 şi au ales să vadă drept favorită, e drept cu diferenţe mici, pe elevii lui Roberto Mancini. Cota lor la victorie este 2,50 faţă de 3,20 cât au ibericii.

Italia – Spania este unul dintre cele mai vechi dueluri la nivel de echipe naţionale în Europa. Sunt nu mai puţin de 23 de meciuri, 10 câştigate de Furia Roja, 7 de azzurri şi ăase au fost egal. E drept că două dintre succesele Spaniei s-au scris în prelungirile de 30 de minute. Italia nu are cum uita marea umilinţă din finala EURO 2012, când a fost învinsă de iberici la un scor greu de anticipat. A fost 4-0 pentru Spania. Pe teren vor fi acum câte doi supravieţuitori din acel meci: Jordi Alba, care a şi marcat un gol şi Busquets, respectiv cei doi Highlander din centrtul apărării italiene, Bonucci şi Chiellini.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Spania: 1,97 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Spania: 2,55 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT