Sport

Italienii, anunț despre viitorul lui Cristi Chivu: ”Ar urma să facă pasul la un club mare”

Cristi Chivu activează de câțiva ani la echipele de juniori ale lui Inter, însă italienii sunt siguri că în viitorul apropiat va face pasul către o formație de seniori.
15.10.2023 | 13:06
Italienii anunt despre viitorul lui Cristi Chivu Ar urma sa faca pasul la un club mare
Cristi Chivu activează de câțiva ani la echipele de juniori ale lui Inter, însă italienii sunt siguri că în viitorul apropiat va face pasul către o formație de seniori
ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al naționalei României a decis în vară să continue proiectul început la Inter și a semnat prelungirea contractului de antrenor al echipei Primavera, după de ce anterior a mai pregătit formațiile U14, U17 și U18.

Cristi Chivu va trece la o echipă de seniori în viitorul apropiat

Cristi Chivu trage tare cu echipa de tineret a lui Inter în UEFA Youth League, însă presa italiană anunță că viitorul antrenorului român în vârstă de 42 de ani este pe banca tehnică a unei formații de seniori.

ADVERTISEMENT

”Chivu este la Inter din 2018, când a preluat echipa U14. În 2019 s-a mutat la U17, iar în 2020 a făcut pasul la formația U18, alături de care a jucat în semifinala play-off-ului pentru campionat.

În vara anului 2021, plecarea lui Armando Madonna i-a deschis ușa la echipa Primavera, unde și-a demonstrat valoarea și a câștigat titlul după o finală cu AS Roma. De-a lungul carierei sale de antrenor, Chivu a folosit aproape de fiecare dată un sistem cu 4 fundași, cum ar fi 4-3-3, 4-3-1-2 sau 4-2-3-1.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon am văzut uneori și un sistem 3-5-2, însă a revenit la 4-3-3. Are idei tactice clare, ‘profesorii’ săi din carieră fiind Mourinho, Mancini, Spalletti și Capello, iar Chivu este foarte priceput în a reuși să transmită ideile sale jucătorilor, chiar și atunci când a avut lotul afectat de mai multe absențe.

Contractul lui Chivu expiră pe 30 iunie 2024, iar în vara următoare ar urma să facă pasul la un club mare. Câteva formații, unele din Italia, iar altele din străinătate, s-au interesat deja de el în ultimele luni, dar românul a decis să rămână la Inter până la momentul potrivit. Va veni și acel moment, fiți siguri”, a scris Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Aproape să-i ia locul lui Simone Inzaghi

În sezonul precedent, antrenorul Simone Inzaghi a fost la un pas de a fi demis de Inter la mijlocul sezonului, înainte de a ajunge în finala Champions league, iar presa italiană a scris că pe lista posibililor înlocuitori s-a aflat și Cristi Chivu.

Fostul mare internațional român, care activează la grupele de juniori ale lui Inter din 2018, a refuzat o ofertă venită din partea Federației de Române de Fotbal pentru a rămâne în Italia și a-și îndeplini visul de a antrena în Serie A.

ADVERTISEMENT

Ca jucător, Cristi Chivu a adunat 169 de meciuri în tricoul lui Inter, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit 7 pase decisive. Cu fundașul român pe gazon, milanezii au câștigat ultima oară Champions League în 2010.

ADVERTISEMENT
Tags: