Sport

Andrea Compagno i-a impresionat pe jurnaliștii italieni. Capitolul la care este egalul lui Ciro Immobile

Cu 23 de goluri, Andrea Compagno este atacantul italian cu cele mai multe reușite în 2022, la egalitate cu vârful lui Lazio și al naționalei, Ciro Immobile.
02.11.2022 | 10:14
Andrea Compagno ia impresionat pe jurnalistii italieni Capitolul la care este egalul lui Ciro Immobile
Andrea Compagno este, în 2022, în fruntea topului jucătorilor italieni cu cele mai multe reușite. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno și-a făcut datoria la FC U Craiova 1948. A fost transferat de Gigi Becali la FCSB și a continuat să înscrie. Întărindu-și poziția de lider al marcatorilor în SuperLiga. Dar nu numai. O confirmă jurnaliștii italieni. Care au analizat ”gurile de foc” originare din Peninsulă. Și au descoperit că, înscriind de 23 de ori în acest an, este, alături de Ciro Immobile, vârful lui Lazio, cel mai prolific atacant italian. Înaintea unor Barella, Belotti, Federico Chiesa sau Zaniolo.

”Regele Midas al Stelei”, este titlul ales de italieni pentru portretul lui Andrea Compagno

Chiar dacă preferatul său este Cordea, Gigi Becali îl laudă și pe Andrea Compagno. Despre care, recent, a spus că este între cei mai buni atacanți pe care i-a avut la echipă.

ADVERTISEMENT

”Compagno, am zis că e în primii 3 atacanți pe care i-am avut. Aseară, la ce am văzut, se bate la primele două locuri cu Kapetanos, poate chiar mai bun. S-a bătut cu toată lumea”, spunea Becali după Anderlecht – FCSB 2-2.

Este la fel de bine văzut însă și-n Italia. Atacant necunoscut în Peninsulă, acolo unde a evoluat doar în Serie D, Compagno a atras atenţia italienilor după meciul cu West Ham, versiunea italiană a portalului goal.com dedicând un articol atacantului.

ADVERTISEMENT

Iar după primul gol în Conference League, contra lui Anderlecht, a făcut-o iar. Pe pagina cunoscutului jurnalist italian Gianluca Di Marzio.

Andrea Compagno: ”Este, fără îndoială, cel mai bun an din viața mea. Dar nu vreau să mă opresc”

Lorenzo Cascini este cel care semnează acest interviu-story. Pe care-l începe vorbind despre abilitățile de ”prădător” ale atacantului. Punctând, din loc în loc, cu declarații ale lui Compagno.

ADVERTISEMENT

”Primești o centrare din stânga, îi iei fața fundașului și trimiți mingea spre poartă. Semne. În acel moment închizi cercul, intrând în istorie, dar tu nu o știi.

Da, pentru că Andrea Compagno, atacantul Stelei București, cu golul marcat în Conference League, împotriva lui Anderlecht, a devenit cel mai bun marcator italian al anului 2022”, spune jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Atacantul îi răspunde franc: ”Mă credeți dacă vă spun că am descoperit acum? Nu mă gândesc la asta, dar e normal, cu cât marchezi mai mult, cu atât ai mai multă încredere în tine. 

Experimentezi lucruri la care, în alte circumstanțe, nu te gândești. Pot să vă spun că acesta este, fără îndoială, cel mai bun an din viața mea. Dar nu vreau să mă opresc.

Campionatul este același, nu am avut probleme de adaptare la FCSB. Am găsit rapid condițiile ideale de a marca. Sunt un jucător diferit față de cel care a părăsit Italia în urmă cu patru ani”, spune Compagno.

„El Matador” visează să ajungă cândva în Serie A

Seamănă cu Edinson Cavani. Fizic, dar și, spune jurnalistul italian, prin sângele rece pe care-l are în fața porții. Fanii echipei lui Mititelu îl alintau, din acest motiv, ”El Matador”.

Andrea Compagno spune însă că și în București i se spune la fel. Dar că așa cum nu se gândește la cifre și statistici, nu îi place nici să se gândească la comparații cu alți atacanți. Și, da, recunoaște că ar vrea să ajungă în Serie A.

”Nu mă gândesc la cifre și statistici, dar este normal ca cu cât punctezi mai mult, cu atât așteptările sunt mai mari. Nu mă compar cu nimeni, vreau doar să continui să punctez așa cum o fac.

Visul meu a fost întotdeauna să joc în Serie A , așa că este normal că aș vrea să revin pentru viitor. Dar acum nu mă gândesc la asta. Mă bucur de Steaua și de toate lucrurile bune care se întâmplă” , a dezvăluit Compagno.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „Ambele echipe înscriu” la FCSB – West Ham. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT