Sport

Italienii vin cu vești proaste pentru Istvan Kovacs după AC Milan – Napoli 1-0. Ce decizie s-a luat la UEFA în privința românului

Istvan Kovacs a avut o prestație bună în meciul AC Milan - Napoli 1-0, însă nu același lucru s-a văzut și la UEFA care pregătește o sancțiune grea pentru arbitrul român.
14.04.2023 | 16:30
Italienii vin cu vesti proaste pentru Istvan Kovacs dupa AC Milan  Napoli 10 Ce decizie sa luat la UEFA in privinta romanului
Istvan Kovacs a avut o prestație bună în meciul AC Milan - Napoli 1-0, însă nu același lucru s-a văzut și la UEFA care pregătește o sancțiune grea pentru arbitrul român. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Analiștii FANATIK SUPERLIGA s-au arătat încântați de modul în care ”centralul” din Carei a dus la bun sfârșit întâlnirea de pe San Siro, din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League.

UEFA, decizie drastică împotriva lui Istvan Kovacs după AC Milan – Napoli 1-0

În ciuda faptului că multă lume a apreciat maniera de arbitraj deschisă a lui Istvan Kovacs la partida AC Milan – Napoli 1-0, nu același lucru răzbate de la UEFA, iar arbitrul român ar urma să fie drastic pedepsit.

ADVERTISEMENT

Italienii anunță că președintele Comisiei de Arbitri de la UEFA, Roberto Rosetti, a fost prezent pe stadion la întâlnirea din Champions League și nu a fost deloc de acord cu stilul practicat de Kovacs la acest joc.

”Italianul Roberto Rosetti nu a apreciat stilul de arbitraj al lui Istvan Kovacs din Champions League. A fost deranjat că nu i-a acordat cartonașul galben lui Rafael Leao pentru lovirea fanionului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, schimbarea modului de arbitraj de la o repriză la alta sunt greșeli prea mari. Acest lucru înseamnă excluderea lui până la sfârșitul acestui sezon de la delegările UEFA”, a scris site-ul calciomercato.com.

Kovacs, insultat de jurnaliști și suporteri

Fanii lui Napoli au fost extrem de dezamăgiți de arbitrajul lui Istvan Kovacs la meciul pierdut, scor 0-1, în fața lui AC Milan, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League și vor să-i intenteze proces românului, dar și celor de la UEFA.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, avocații angajați de asociațiile Noi Consumatori și Napoli Club Maradona susțin că ”Istvan Kovacs a încălcat principiile corectitudinii sportive și a favorizat-o clar pe AC Milan”.

La finalul partidei de pe San Siro, jurnaliștii din Napoli l-au acuzat pe Istvan Kovacs că a arbitrat ”pro-Milan” în timp ce părăsea stadionul pe la zona mixtă, însoțit de Roberto Rosetti și observatorul de arbitri.

ADVERTISEMENT

”Centralul” din Crei nu a scăpat nici de furia antrenorului de la Napoli, Luciano Spalletti, acesta considerând că echipa sa a fost dezavantajată clar de maniera în care românul a împărțit cartonașele.

ADVERTISEMENT