Sport

Istvan Kovacs, prestație excelentă în meciul AC Milan – Napoli 1-0. Fanii napoletani, acțiune în instanță împotriva arbitrului român. Update

Istvan Kovacs este din ce în ce mai bine văzut la UEFA, iar arbitrul român s-a descurcat excelent la partida AC Milan - Napoli 1-0.
13.04.2023 | 22:32
Istvan Kovacs prestatie excelenta in meciul AC Milan  Napoli 10 Fanii napoletani actiune in instanta impotriva arbitrului roman Update
Istvan Kovacs este din ce în ce mai bine văzut la UEFA, iar arbitrul român s-a descurcat excelent la partida AC Milan - Napoli 1-0. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-04-2023
19:39

Istvan Kovacs, dat în judecată de suporterii lui Napoli

Fanii lui Napoli au fost extrem de dezamăgiți de arbitrajul lui Istvan Kovacs la meciul pierdut, scor 0-1, în fața lui AC Milan, în prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League și vor să-i intenteze proces românului, dar și celor de la UEFA.

”Pregătim un proces colectiv prin care vom solicita daune în valoare de 150 de milioane de euro de la UEFA, Aleksander Ceferin și Marchetti.

Arbitrajul de pe San Siro riscă să distrugă visul unui întreg oraș și al milioanelor de fani care au iubit întotdeauna acest sport, cheltuind în mod naiv bani pentru a fi alături de echipa lor. UEFA nu o poate trata pe Napoli în această manieră”, au transmis fanii napoletani, conform site-ului tuttonapoli.net.

La rândul lor, avocații angajați de asociațiile Noi Consumatori și Napoli Club Maradona susțin că ”Istvan Kovacs a încălcat principiile corectitudinii sportive și a favorizat-o clar pe AC Milan”.

13-04-2023
06:28

Jurnaliștii napoletani i-au insultat pe Kovacs și Rosetti la zona mixtă. Spaletti îl critică pe ”central” pentru dublă măsură

Potrivit MilanNews, la finele partidei de miercuri, AC Milan – Napoli 1-0, în zona mixtă, jurnaliștii din Napoli l-au acuzat pe Istvan Kovacs că a arbitrat ”pro-Milan”. Iar în momentul în care părăsea stadionul alături de Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA și observator la meciul de aseară, au început să-și verse năduful. ”Meci prost, meci prost, rușine, rușine” și ”Rosetti din Torino, ești dezgustător. Rosetti, fii blestemat!”, au strigat jurnaliștii.

Kovacs nu a scăpat nici de criticile antrenorului lui Napoli, Luciano Spalletti. ”Ne pare rău că nu îl vom avea pe Anguissa pentru retur. Eu cred că nu este corect să nu îl avem.

Cartonașul galben primit de Kim? Dacă vorbim de gesturi necontrolate, să vorbim de momentul în care Leao a distrus steagul de la corner.

Deci poți să dai cu piciorul în tot ce este în jurul terenului? Acum să le spunem copiilor că puteți face astfel de lucruri pentru că oricum nu se întâmplă nimic? Este un gest antisportiv.

Vorbind despre gestionarea cartonașelor, mi-aș fi dorit un cartonaș galben pentru Krunic, care a făcut un fault mai rău decât Zielinski, care a primit în schimb cartonașul galben.

Dar astea sunt chestii italiene, nu vreau să vorbesc despre arbitri, Rosetti a fost acolo, arbitrul îl va evalua”, a precizat tehnicianul lui Napoli.

13-04-2023
04:51

Gazzetta dello Sport a analizat prestația arbitrului român: ”Două galbene în 4 minute pentru Anguissa, eliminarea stârnește discuții. Decizie dură, dar nu se poate vorbi de greșeală”

Gazzetta dello Sport a analizat prestația lui Istvan Kovacs în confruntarea 100% italiană din sferturile Ligii Campionilor. Jurnaliștii din Peninsulă au semnalat faptul că a lăsat jocul liber în prima parte, și scot în evidență două momente în care consideră că se impunea să acorde două cartonașe galbene pentru milanezi.

”Leao a lovit steagul, cu un gest fără furie sau flagrant, dar trebuia avertizat. Puțin mai târziu, o eroare mai evidentă, Krunic blocând cu o intrare dură o ieșire pe contraatac a lui Zielinski”, scrie Gazzetta dello Sport.

O atenție aparte a fost acordată eliminării jucătorului lui Napoli, Anguissa, pe care l-a eliminat după două cartonașe galebene. ”Între minutele 71 și 75, Zambo Anguissa a fost protagonistul a două faulturi asupra lui Theo Hernandez care l-au costat tot atâtea cartonașe galbene.

Dacă nu există îndoieli cu privire la prima intervenție, mai sunt câteva nedumeriri cu privire la al doilea cartonaș galben.

Mijlocașul Napoli intră tare asupra francezului, dar nu există nicio certitudine cu privire la amploarea contactului, pe care Theo, evident, face totul pentru a-l amplifica.

Kovacs optează pentru al doilea cartonaș galben, lucru care îl înfurie pe Spalletti: decizia este poate puțin dură, dar cu siguranță nu se poate vorbi de o greșeală”, a fost concluzia analizei.

”Centralul” din Carei se află în cea mai bună perioadă a carierei sale de arbitru, iar delegarea la întâlnirea de pe San Siro a fost un premiu binemeritat din partea șefilor forului continental.

Istvan Kovacs, arbitraj curajos la AC Milan – Napoli 1-0

În ciuda faptului că a avut parte de un meci tensionat, Istvan Kovacs s-a descurcat foarte bine la AC Milan – Napoli 1-0, din prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League.

ADVERTISEMENT

Arbitrul român a avut o manieră extrem de curajoasă pe San Siro și a lăsat jocul liber în prima repriză. Mai mult, s-a controlat excelent și nu a scos cartonașele galbene pentru unele intrări mai tari, fiind conștient că jocul se va încinge pe parcursul lui.

Kovacs a rezistat protestelor venite din partea jucătorilor celor două echipe și a acordat primul cartonaș galben abia în minutul 38, pentru un fault comis de Piotr Zielinski. La doar câteva minute după ce Milan a deschis scorul, ”centralul” nu s-a sfiit să-l avertizeze și pe antrenorul Stefano Pioli pentru proteste.

ADVERTISEMENT

Kovacs l-a eliminat pe Anguissa

Repriza a doua a întâlnirii dintre Milan și Napoli a fost una mult mai tensionată, iar Istvan Kovacs nu a mai putut trece cu vederea intrări foarte tari. I-a avertizat rând pe rând pe Bennacer, Anguissa, Di Lorenzo și Kim Min-Jae.

Însă, cea mai importantă decizie a luat-o în minutul 75, atunci când Zambo Anguissa l-a faultat dur pe Theo Hernandez în încercarea acestuia de a pleca pe un contraatac. Kovacs nu a stat pe gânduri și i-a dat al doilea galben camerunezului și l-a eliminat.

ADVERTISEMENT

Oaspeții au protestat vehement față de hotărârea lui Kovacs, reproșându-i în principal faptul că în faza premergătoare nu a dictat un fault la o intrare a lui Sandro Tonali asupra lui Eljif Elmas.

În finalul întâlnirii a existat și o fază dubioasă. Alexis Saelemaekers a căzut în careul napoletanilor după un duel cu Amir Rrahmani și a cerut insistent acordarea unui penalty, însă Kovacs a lăsat jocul să continue. Extrem de nervos, kosovarul l-a îmbrâncit pe belgian, iar acesta a răspuns și el. ”Centralul” nu a stat pe gânduri și i-a avertizat pe amândoi.

ADVERTISEMENT

În startul părții secunde a existat și o mică problemă cu sistemul de comunicare al brigăzii de arbitri. Istvan Kovacs a oprit pentru scurt timp jocul și a mers la marginea terenului pentru ca sistemul să fie repus în funcțiune.

ADVERTISEMENT