Fotbal international

Italienii vor să joace etapele de campionat rămase într-un singur oraş de teama COVID 19. Toate drumurile duc la Roma

08.04.2020 | 21:50
Italienii vor sa joace etapele de campionat ramase intrun singur oras de teama COVID 19 Toate drumurile duc la Roma
ADVERTISEMENT

UEFA a anunţat că nu ia în calcul sub nici o formă ca vreunul din campionatele de pe continentul nostru să se încheie cu actualele ierarhii, fără disputarea etapelor rămase până la final.

UEFA a dus până în august încheierea sezonului

Cine nu va respecta aceste indicaţii va risca serios să nu primească drept de participare pentru viitoarea ediţie a cupelor europene, indiferent cât de important este campionatul pe care îl reprezintă.

ADVERTISEMENT

Tocmai pentru a facilita încheierea competiţiilor interne forul european a acceptat ca etapele rămase de disputat să fie duse până undeva în luna august, abia după aceea intrând în acţiune şi cupele europene.

Şi în Serie A s-a trecut la reducerea salariilor

Una dintre cele mai lovite ţări de pandemia de coronavirus este Italia. Cu peste 135.000 de cazuri de infectare şi peste 12.000 de decese Italia ocupă un trist loc pe podium, alături de Spania.

ADVERTISEMENT

Conducătorii cluburilor din Serie A au trecut la măsura reducerii salariilor, la acest capitol Juventus fiind un exemplu, pentru că a făcut primul pas, reducând cu 30 la sută inclusiv lui Cristiano Ronaldo.

Intenţia este ca să înceapă să se joace din luna mai

Se caută soluţii pentru a se găsi formula optimă pentru încheierea sezonului. Mai sunt în joc nu mai puţin de 12 etape, un număr semnificativ. Şi veştile dinspre sănătate nu sunt prea bune, pentru că se spune că vârful pandemiei nu ar fi fost încă atins.

ADVERTISEMENT

Se ia în calcul reînceperea campionatului în luna mai, cel mai probabil în jurul datei de 20 mai. Însă este foarte riscant să se joace la fel cum era înainte, cu meciuri acasă şi în deplasare. De aceea şefii fotbalului italian vor să recurgă la o soluţie nemaiîntâlnită până acum.

12 etape în interval de 45 de zile

Roma este unul dintre oraşele unde pandemia de coronavirus nu a făcut atâtea ravagii şi se intenţionează aducerea tuturor celor 20 de echipe din Serie A în capitala Italiei, unde sunt şi multe stadioane, pentru ca toate cele 12 etape rămase să se joace în Cetatea Eternă.

ADVERTISEMENT

Desfăşurarea etapelor ar urma să aibă un ritm rapid, la interval de trei zile, aşa cum intenţionează să facă şi spaniolii. În 45 de zile Serie A ar trebui să se încheie. În actuala conjunctură nu va mai fi utilizat sistemul VAR, pentru că implică prezenţa a prea multor oameni. Iar meciurile vor avea loc fără spectatori de la primul până la ultimul.

ADVERTISEMENT