Life

Iubirea bolnavă dintre Titu Maiorescu și sora lui, Emilia. “A iubit-o şi a admirat-o, ea a fost unica lui mare dragoste”

Iubirea bolnavă dintre Titu Maiorescu și sora lui, Emilia. Cei doi s-au căsătorit cu alți oameni, dar cei care le-au analizat relația spun că ea a fost marea lui iubire.
12.04.2023 | 08:47
Iubirea bolnava dintre Titu Maiorescu si sora lui Emilia A iubito si a admirato ea a fost unica lui mare dragoste
Iubirea bolnavă dintre Titu Maiorescu și sora lui, Emilia. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care a fost iubirea  bolnavă dintre Titu Maiorescu și sora lui. Ba chiar s-a spus că  aceasta a fost dragostea vieții sale. Cei doi frați aveau mai mult deât o relație de frați.

Iubirea bolnavă dintre Titu Maiorescu și sora lui, Emilia

Acesta este un lucru mai puțin știut despre celebrul Titu Maiorescu și legătura tulburătoare din viața lui. El avea o soră, pe Emilia, iar între ei exista o iubire bolnavă. Mai mult, s-a spus că aceasta a fost singura lui mare dragoste.

ADVERTISEMENT

„Prima, singura şi constanta lui intensă pasiune dintotdeauna a fost sora lui, Emilia. A iubit-o şi a admirat-o, ea a fost unica lui mare dragoste”, a scris C. Popescu-Cadem în lucrarea ”Titu Maiorescu în faţa instanţelor documentelor”.

Titu Maiorescu a corespondat cu sora lui toată viața, indiferent de unde se aflau. Chiar dacă se întâlneau cu alți oameni, Titu Maiorescu îi declara iubirea surorii sale.

ADVERTISEMENT

Ce declarații de dragoste îi făcea Titu Maiorescu surorii sale

Ba mai mult, acesta chiar îi scria surorii sale că ar fi trebuit să fie soți, și nu frați. Când a decis să se însoare, fondatorul Junimea îi spunea Emiliei că doar ea și soția lui sunt ființele pe care le iubește. Și Emilia a avut o iubire bolnavă pentru fratele ei și tocmai de aceea nu și-a suportat niciodată cumnata.

”De-ai şti numai, Emilie, cât de nemăsurat vă iubesc, pe tine şi pe Clara. Voi sunteţi singurele care mă ţineţi în viaţă… întotdeauna te-am iubit şi te-am stimat.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, Emilie, noi suntem doi oameni – o simt intens – creaţi şi formaţi unul pentru altul: desfid întreaga omenire să-mi indice ceva mai bun. Noi trebuia să fim nu fraţi, ci soţi…” , îi scria Titu Maiorescu surorii sale.

Titu Maiorescu se semna inclusiv cu „iubitul tău” în scrisorile adresate surorii sale. Acesta a divorțat până la urmă de Clara și i-a cerut Emiliei să se mute cu el.

ADVERTISEMENT

Emilia nu a acceptat niciodată propunerea lui Titu Maiorescu a de se muta cu el. Cei doi au murit la distanță de un an, în 1917 și 1918.

 ”Dragă Emilie, ce vrajă se află în cuvântul Tu as ma seule pensee (Tu posezi singurul meu gând). Dacă este aşa, atunci eu te am şi trebuie ca tu să ştii un singur lucru: eu nu te mai las.

Telegrafiază-mi un cuvânt şi nu-mi distruge temerile noii mele vieţi. Ascultă-mă! Fratele şi iubitul tău Titus”, îi scria Titu Emiliei pe 24 iunie 1878.

ADVERTISEMENT
Tags: