News

Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei, în stare gravă, după s-a infectat cu noul coronavirus

23.08.2020 | 19:00
Iulia Timosenko fostul premier al Ucrainei  in stare grava dupa sa infectat cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko a fost infectată cu noul coronavirus, potrivit presei din țara vecină.

Politicianul s-ar afla în stare gravă, conform unui anunț al purtătorului de cuvânt al partidului din care face parte Timoșenko.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 59 de ani a fost de două ori premier al Ucraina, înainte de a pierde alegerile în 2010, fiind considerată o apropiată a Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii.

Iulia Timoșenko se află în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19

Oficial, Timoșenko e primul politician din Ucraina care a luat Covid-19, cu toate că Parlamentul de la Kiev e în vacanță de vară de la mijlocul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

„Starea sa este evaluată ca fiind gravă. Temperatura sa este de 39 grade Celsius”, a declarat purtătoarea de cuvânt a formaţiunii sale, Partidul Patria.

Presa nu a primit mai multe detalii, așadar nimeni nu știe dacă femeia e internată în spital sau e tratată acasă.

ADVERTISEMENT

Vecinii României au înregistrat 2.328 de cazuri de infectare cu Covid-19 în 24 de ore, totalul infectărilor depășind 104.000. În total au murit 2.271 de oameni după ce s-au infectat cu noul coronavirus, conform Pro TV.

Iulia Timoșenko este un personaj controversat în Ucraina, acolo unde a fost considerat un lider al Revoluției Portocalii din 2004, când președintele pro-occidental Viktor Iușcenko a dovedit că rivalul său, susținut de Moscova, Viktor Ianukovici, ar fi falsificat alegerile.

ADVERTISEMENT

Timoșenko a fost de două ori premier în era Iușcenko, înainte de a fi condamnată la închisoare 7 ani în 2011. În 2014, în urma protestelor din Kiev, cunoscute drept EuroMaidan, femeia a fost eliberată din închisoare.

Mai mult, drept compensație pentru că a fost condamnată pe nedrept, femeia a primit 5.5 milioane de dolari din partea Ucrainei. Justiția a considerat că Timoșenko a fost o victimă a sistemului pro-rus.

ADVERTISEMENT
Tags: