Life

Iulia Vântur, apel dramatic în India, țară unde se moare pe capete de Covid-19. Vedeta este devastată

04.05.2021 | 10:56
Iulia Vantur apel dramatic in India tara unde se moare pe capete de Covid19 Vedeta este devastata
ADVERTISEMENT

Iulia Vântur se implică în ajutorarea oamenilor care au nevoie de plasmă în India, țară care este lovită de coșmarul Covid-19, unde cazurile și decesele au explodat în ultimele zile.

Vedeta a făcut mai multe apeluri umanitare pe contul ei de Instagram, rugându-i pe toți cei care pot interveni pentru anumite persoane să o facă, fiind vorba despre niște situații de viață și de moarte.

ADVERTISEMENT

Prezentatoarea este destul de afectată de situația prin care trec oamenii din țara sa adoptivă și își folosește notorietatea pe care a câștigat-o ca starletă la Bollywood pentru a le fi de ajutor celor care au nevoie de sânge, internați la Terapie Intensivă.

Iulia Vântur se implică pentru pacienții în stare gravă din India

Mai precis, Iulia Vântur a postat două mesaje pe contul ei de Instagram pentru persoane care au nevoie urgent de ajutor, una în vârstă de 50, iar cealaltă de 59 de ani.

ADVERTISEMENT

Cântăreața le-a oferit celor care o urmăresc contactele persoanelor pentru care a lansat apelul disperat, ambele fiind internate în stare gravă la spital.

iulia vântur
Două dintre apelurile de urgență făcute de Iulia Vântur pe contul ei de Instagram

Situația din India e din ce în ce mai gravă

În ultimele zile, țara care până acum părea ferită de coronavirus potrivit datelor oficiale a atins noi recorduri de cazuri, la sfârșitul lunii aprilie înregistrându-se peste 400.000.

ADVERTISEMENT

Experții spun că cifrele reale ar putea depăși de zece ori acest număr, căci guvernele regionale nu au suficiente resurse pentru a testa suficient încât să există o imagine clară a situației îmbolnăvirilor.

Cu toate că situația se agravează de la o zi la alta, Guvernul central refuză să impună carantină generală, deși 11 state au introdus deja anumite forme de restricții pentru a încerca limitarea răspândirii virusului.

ADVERTISEMENT

„După părerea mea, doar un ordin naţional care să le impună locuitorilor să rămână în locuinţe şi declararea stării de urgenţă medicală vor putea să acopere nevoile generate de actuala criză sanitară”, a declarat Bhramar Mukherjee, un medic epidemiolog indian de la Universitatea din Michigan, pe Twitter.

„Numărul cazurilor active este în creştere, nu doar bilanţul zilnic al cazurilor noi. Chiar şi numărul raportat de statele federale este de aproximativ 3,5 milioane de cazuri active”, a mai spus specialistul.

 

ADVERTISEMENT