News

Iulian Dumitrescu, acuzat că și-a condiționat demisia din funcțiile deținute în partid. Pe cine a cerut la șefia PNL Prahova

Iulian Dumitrescu, liberalul suspectat de luare de mită și fals în declarații, se confruntă și cu acuzații politice. Cum și-ar fi condiționat demisia din funcțiile deținute în PNL.
02.02.2024 | 17:29
Iulian Dumitrescu acuzat ca sia conditionat demisia din functiile detinute in partid Pe cine a cerut la sefia PNL Prahova
Un deputat îl acuză pe Iulian Dumitrescu că și-a condiționat demisia din funcțiile deținute în PNL. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderul liberalilor din Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA. Politicianul este acuzat de luare de mită și fals în declarații. Procurorii susțin că acesta ar fi cerut de la un om de afaceri 47,5 milioane de lei și ar fi primit 16 milioane.

Un deputat îl acuză pe Iulian Dumitrescu că și-a condiționat demisia din funcțiile deținute în PNL

Joi seara, președintele Consiliului Județean Prahova a anunțat, prin intermediul unui comunicat postat pe Facebook, că a demisionat din toate funcțiile deținute în partid. Acesta era șef al organizației județene PNL Prahova și prim-vicepreședinte al PNL.

ADVERTISEMENT

Vineri, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că oficialul din Prahova a luat această decizie ”pentru a evita un prejudiciu de imagine adus partidului”. Un fost membru al PNL şi unul dintre liderii Forţei Dreptei lansează acuzații politice grave în direcția lui Dumitrescu.

Deputatul George Ionescu spune că deține informații din interiorul PNL conform cărora Iulian Dumitrescu a condiţionat demisia din funcţiile deţinute în partid de aducerea la şefia PNL Prahova a senatorului Ciprian Pandea. Acesta conduce în prezent PNL Călăraşi.

ADVERTISEMENT

Și-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte şi preşedinte al PNL Prahova într-o conjunctură – am aflat-o de la colegii din PNL – într-o conjunctură simplă: a negociat ca în judeţul Prahova să vină preşedintele Biroului Permanent Judeţean Călăraşi, senatorul Pandea.

E venit din PSD, taică-su a fost sau este primar PSD. Tot un aranjament a lui Dumitrescu, asta a fost condiţia”, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă deputatul George Ionescu, notează News.ro.

ADVERTISEMENT

Săgeți către viitorul șef al PNL Prahova: ”Nu are prea multe recomandări de om corect”

Fostul membru al PNL spune că Ciprian Pandea ”nu are prea multe recomandări de om corect”. Ionescu admite că în PNL sunt destui oameni capabili să conducă filiala judeţeană. Îl acuză pe Dumitrescu că i-a ”tras pe dreapta”.

Nu văd de ce ar aduce conducerea PNL-ului un expat. Nici ăsta nu are prea multe recomandări de om corect. În judeţul Prahova, eu cred că sunt destul de mulţi oameni în Partidul Naţional Liberal care ar putea să conducă partidul.

ADVERTISEMENT

Sunt oameni care au fost traşi pe dreapta pentru simplul fapt că nu au acceptat ceea ce face Dumitrescu. Chiar dacă suntem opozanţii, sunt destul de mulţi oameni în PNL care ar putea să facă cinste aceste funcţii”, a mai afirmat George Ionescu.

ADVERTISEMENT