Sport

Iuliu Mureșan a anunțat lista jucătorilor care pleacă de la Dinamo. Puljic, Nemec și Fabbrini s-au despărțit oficial de „câini”. Update exclusiv

Iuliu Mureșan, noul președinte al lui Dinamo, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre jucătorii care nu doresc să mai continue la Dinamo și care cel mai probabil vor părăsi „haita”.
13.07.2021 | 13:28
Iuliu Muresan a anuntat lista jucatorilor care pleaca de la Dinamo Puljic Nemec si Fabbrini sau despartit oficial de caini Update exclusiv
Iuliu Mureșan a anunțat lista jucătorilor care pleacă de la Dinamo. Puljic, Nemec și Fabbrini s-au despărțit oficial de „câini”. Update exclusiv
ADVERTISEMENT
13-07-2021
10:27

E oficial! Puljic, Nemec și Fabbrini au plecat de la Dinamo

Dinamo a anunțat oficial despărțirea de trei jucători străini: fostul căpitan, Ante Puljic, Adam Nemec și Diego Fabbrini, care au încetat raporturile contractuale cu clubul din Ștefan cel Mare, așa cum au amenințat în repetate rânduri: „Dinamo București anunță încheierea raporturilor contractuale cu jucătorii Ante Puljic, Diego Fabbrini și Adam Nemec, a declarat directorul executiv Iuliu Mureșan pentru pagina oficială de Facebook a clubului.

RTZ & Partners, în calitate de administrator judiciar al societății noastre, a decis încetarea raporturilor contractuale cu trei dintre componenții lotului, este vorba de Puljic, Fabbrini și Nemec. Pe această cale le transmitem mult succes în carieră!”, a precizat Iuliu Mureșan.

Clubul și jucătorii au profitat de prevederile insolvenței, conform căreia contractele pot fi reziliate unilateral în primele 60 de zile de la intrarea clubului în această nouă stare juridică. Astfel, jucătorii au „scăpat” de incertitudinea de la Dinamo, în timp ce clubul nu va mai nevoit să le plătească salariile cu mult peste bugetul actual al clubului. Ba, mai mult, Dinamo ar putea scăpa și de o mare parte din clauza de reziliere de 200.000 de euro a lui Diego Fabbrini, care ar fi trebuit să fie plătită de Dinamo către ȚSKA Sofia. 

Administratorul special al lui Dinamo, așa cum este titulatura sa oficială, a anunțat revirimentul lui Dinamo, în ciuda problemelor financiare extrem de mari și deja s-a apucat să rezolve o parte din problemele clubului și discută zilnic cu jucătorii și cu Dusan Uhrin.

Oficialul dinamovist a fost dezamăgit de atitudinea jucătorilor și a recunoscut faptul că antrenorul echipei e „pe gânduri” cu privire la posibilitatea de a continua la Dinamo, însă așteaptă ca interdicția la transferuri să fie ridicată azi sau cel târziu în cursul zilei de mâine.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan a recunoscut că mai mulți jucători importanți nu vor continua la Dinamo: „Sunt supărați și așa au decis”

Președintele  lui Dinamo a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre tot ceea ce s-a întâmplat în primele patru zile de când a preluat această funcție și e încrezător că va reuși să o scoată la capăt în ciuda problemelor de tot felul: „Jucătorii sunt supărați și așa au decis. Sunt cinci jucători care vor pleca, într-adevăr, e vorba despre Răuță, Achim, Nemec, Anton și Fabbrini. Eu vorbesc cu ei în fiecare zi, nu știu cum se făcea înainte. Fabbrini s-a întors în București, dar nu se antrenează. Face ceva individual.

Au refuzat să joace și meciul amical cu Rapid. Aș fi vrut foarte mult să jucăm cu ei, să vedem cum stăm. Nu am avut nicio vină noi. Mario Ehmann va continua la Dinamo. Am reușit să îl conving. E un jucător tânăr, de perspectivă și ne bazăm pe el. Speră să prindă mai multe minute. Mie îmi plac jucătorii tineri”, a explicat Iuliu Mureșan.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat că Dusan Uhrin vrea să plece de la Dinamo, deși Iuliu Mureșan a discutat de mai multe ori cu tehnicianul ceh, sperând să-i întoarcă decizia: „Dusan Uhrin e pe gânduri. Am vorbit aseară cu el, iar acum sunt în drum spre Săftica și vom discuta din nou. Mai ales că sunt acei jucători pe care nu ne putem baza și vor cu orice preț banii. Ei nu acceptă ca acele sume de bani să intre la masa credală și vor banii ca să rămână. Vom rămâne fără patru-cinci jucători importanți, dar viața merge mai departe fără oricine și noi trebuie să ne descurcăm. Sper să se ridice restricția și să reparăm din mers lucrurile, după ce vom aduce alți jucători”, a recunoscut Mureșan.

Președintele „alb-roșiilor” a fost surprins de ceea ce a găsit la Dinamo și a mărturisit că problemele sunt mult mai delicate decât și-ar fi imaginat: „Așa este! În fiecare zi aflu de noi și noi probleme, dar de-aia suntem aici, să le rezolvăm. Sunt lucruri care se vor rezolva. Dar cred că e cea mai mare provocare a carierei pentru mine!”.

ADVERTISEMENT

Dinamo va scăpa de interdicția la transferuri. De ce a întârziat FIFA decizia

Dinamo nu poate efectua transferuri din cauza memoriului depus de Isma Lopez și de ceilalți jucători spanioli, însă e foarte probabil ca problema să se rezolve vineri sau cel târziu sâmbătă: „Oficial nu, dar e un zvon. Noi nu am primit încă nicio hârtie de la FIFA. Trebuie să primim un răspuns oficial. Din oră în oră tot aștept și mă uit pe final dacă primim. Va veni azi cu siguranță, pentru că a fost și un precedent”.

FIFA a întârziat foarte mult decizia, care e așteptată de aproximativ o lună, din cauza unui motiv destul de bizar: „A fost un consilier care a plecat în vacanță și din acest motiv a durat atât! Noi am trimis notificarea și am cerut să fie analizată de un alt consilier, datorită situației de insolvență și a problemelor urgente pe care trebuie să le rezolvăm. Să știm și noi cum ne facem lotul. Oficial, nimic”, a explicat Mureșan motivul pentru care s-a ridicat această interdicție.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan a explicat că dorește să rămână la Dinamo cel puțin în următorii trei ani, cât clubul va fi în insolvență, însă nu exclude posibilitatea ca lucrurile să se rezolve și mai repede: „Da, deocamdată contractul e pe perioada insolvenței. Trei ani, dar se poate ieși și mai repede”.

Ce spune Iuliu Mureșan despre o posibilă colaborare cu Mario Nicolae: „Nu am discutat până acum”

Iuliu Mureșan a insistat foarte mult pentru venirea la Dinamo a fostului director sportiv de la Astra Giurgiu, Mihai Matei, și nu a luat în calcul până în acest moment ca acesta să colaboreze cu Mario Nicolae: „Deocamdată, eu sunt într-o fază în care evaluez pe toată lumea și dacă o să mai fie nevoie să acoperim vreun post sau cineva nu se încadrează și nu lucrează suficient, ne vom reorienta. Nu ne-am gândit decât la o colaborare cu actualul director sportiv, Mihai Matei, pe care l-am vrut foarte tare. E un om foarte serios și de mare caracter”.

Despre reîntoarcerea lui Mario Nicolae la Dinamo și o viitoare colaborare cu Mihai Matei, Iuliu Mureșan nu e foarte convins că e posibilă: „Mario s-a preocupat, dar nu știu dacă a adus el sponsorizarea sau DDB-ul pentru baza de la Săftica. Încă nu știu asta. Arată mai bine, se lucrează încă la zona de bucătărie, dar se va lucra și la vestiare și la gazon, care tocmai s-a aprobat și trebuie să intervenim. S-a făcut ceva.

În rândul suporterilor lui Dinamo au apărut zvonuri conform cărora Mario e autorul scriisorii jucătorilor, iar unii se tem că fostul director sportiv al „câinilor” ar putea să îi influențeze pe jucători să plece de la echipă: „Dacă spuneți că încearcă să îi facă pe jucători să plece de la Dinamo, atunci cu mine nu poate lucra! Eu am alte principii. Nu am discutat cu el. Eu îmi fac staff-ul meu și îmi place un anumit stil de oameni. Eu vreau echipa mea și nu echipa altuia și oameni care nu sunt pe stilul pe care îl agreez eu. Nu mă refer la nimeni, doar ca principiu”, a mai explicat Iuliu Mureșan.

Cum arată planul de reorganizare al lui Iuliu Mureșan și care sunt prioritățile sale

Iuliu Mureșan are deja un plan bine stabilit pentru a organiza Dinamo odată cu intrarea în insolvență și a explicat pașii pe care clubul trebuie să îi facă în următoarele luni: „Prioritatea rămâne partea financiară. Asta e marea problemă și organizarea clubului. Aici Dinamo a suferit mult și la nivel de disciplină. Lucrurile nu au mers bine și nu au fost condus unitar, așa cum trebuia”.

„Se lucrează la planul de reorganizare, se inventariază toate bunurile, se adună informații și se fac notificări tuturor celor care apar că Dinamo are să le dea bani, pentru a se înscrie la masa credală, noi chiar îi anunțăm că figurează cu suma cutare. Avem obligația să facem asta. Cu cât vom avea informații mai repede, vom avea o imagine completă a datoriilor prin tabelul creditorilor”.

Iuliu Mureșan a făcut și o comparație cu situația în care s-a aflat la Hermannstadt, unde nu a reușit să ajute prea mult clubul și explică că la Dinamo va fi și mai dificil: „E mai grea, pentru că e un club mult mai mare și totul e mai vizibil. Atenția care se acordă clubului este una foarte mare și din acest motiv. Altfel, lucrurile sunt asemănătoare”.

Le mulțumesc fanilor pentru susținere, iar DDB-ului le transmit că fac un lucru extraordinar și am început să colaberez cu ei. Sper să îi avem alături și să ne iasă toate lucrurile, pentru a ieși din situația dificilă în care suntem. Jucătorilor le transmite să se concentreze mult mai mult pe meseria lor, pe clubul Dinamo și începerea campionatului. O să mai aducem jucători. – Iuliu Mureșan, președinte Dinamo

  • 5 jucători importanți vor pleca de la Dinamo
  • 3 ani are contract Iuliu Mureșan
  • 7 milioane de euro e datoria lui Dinamo
ADVERTISEMENT