Life

J. K. Rowling, război total cu vedetele din Harry Potter! Scandalul ”transexualii” e la cer

J. K Rowling reacționează în scandalul pe tema transgender și îi atacă fără milă pe actorii din Harry Potter! Scriitoarea nu mai suportă situația.
11.04.2024 | 14:00
J K Rowling razboi total cu vedetele din Harry Potter Scandalul transexualii e la cer
J K Rowling, somație pentru actorii din Harry Potter în scandalul trans. Foto: hepta.ro/ Montaj foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

J. K. Rowling pune tunurile pe vedetele din Harry Potter! Motivul? Au susținut campania de defăimare pornită în mediul online împotriva ei din cauza opiniilor pe tema operațiilor de schimbare de sex la copii. Autoarea cărților despre lumea magică a lui Harry Potter s-a remarcat în ultima perioadă cu opiniile sale destul de vehemente, împotriva curentului progresist. Pentru părerile ei, scriitoarea a fost pusă la zidul infamiei.

J. K. Rowling îi somează pe vedetele din Harry Potter în scandalul pe tema transgender

Scriitoarea îi blamează pe Daniel Radcliffe (actorul care l-a jucat pe Harry Potter) și Emma Watson (Hermione Granger) pentru poziția lor în dezbaterea privind schimbarea sexuală de la vârste tot mai fragede. Vorbim despre tranzițiile făcute fără prea mult control psihiatric ori analize amănunțite.

ADVERTISEMENT

Într-o ieșire publică fără precedent, J. K. Rowling autoarea cărților Harry Potter, tună și fulgeră pe controversata temă, după ce pe numele ei a fost depusă o plângere la Poliție din partea unei prezentatoare trans care se declară și e recunoscută ca bărbat din punct de vedere legal.

Rowling susține că e o feministă convinsă și nu e de acord ca persoanele care își schimbă sexul să aibă mai multe drepturi decât femeile. Punctează că fenomenul vine în contradicție cu ideologia pe care o îmbrățișează.

ADVERTISEMENT

Gâlceava pe tema identității de gen a reizbucnit în spațiul public ieri. Polemica a renăscut în urma unui raport întocmit de un medic pediatru, dr. Hilarry Cass, comandat de autoritățile din Marea Britanie. În studiul întocmit de Cass, pe care J. K. Rowling îl aruncă acum în fața susținătorilor fenomenului transgender, se arată efectele neplăcute pe termen lung ale administrării tratamentelor hormonale fără niște analize serioase în prealabil făcute de persoanele care se trezesc peste noapte că vor să își schimbe sexul. Vorbim despre un fenomen care afectează indivizi cu vârste tot mai fragede.

Mesajul scriitoarei vine după un raport devastator care arată că tinerii care vor să își schimbe sexul suferă traume de neimaginat

Rowling arată cu degetul spre celebritățile care au promovat lejeritatea cu care orice persoană poate decide să își schimbe sexul. Îi include aici în special pe actorii Daniel Radcliffe și Emma Watson.

ADVERTISEMENT

„Aștept doar ca Dan și Emma să își ceară scuze public. Desigur, cu certitudinea că îi veți putea ierta”, este mesajul dur, lansat de o serie de alte texte, pe platforma X (fosta Twitter).

J. K. Rowling a revenit și a scris, cumva resemnată, că și dacă și-ar cere scuze vedetele pentru că au susținut mișcarea trans nu mai are niciun rost.

ADVERTISEMENT

„Vedetele au susținut o mișcare care a erodat în mod intenționat drepturile femeile. Sunt drepturi câștigate cu greu. Celebritățile care și-au folosit platformele pentru a încuraja tranziția minorilor își pot păstra scuzele pentru persoanele care suferă acum din cauza traumelor suferită de trecerea la celălalt sex, pentru femeile vulnerabile care depind acum de spațiile unisexuale”, a completat scriitoarea.

Cass, fostă președintă a Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a prezentat miercuri, 10 aprilie 2024, un raport care conține 32 de recomandări pentru NHS (National Health Service). Precizările sunt făcute cu privire la modul în care sunt îndrumați tinerii care vor să își schimbe sexul. Sfaturile sunt atât pentru cei care suferă de disforie de gen, cât și pentru minorii care nu au problema asta.

Recomandări pentru sistemul public de sănătate din Anglia. Fără hormoni administrați tinerilor sub 16 ani

Raportul publice de pediatră e unul amplu, de 400 de pagini. Multe din pasaje sunt considerate controversate, făcându-se referire și la o abordare holistică a problemei. Cass încurajează medicii să evalueze starea de neurodezvoltare a minorilor care vor să facă tranziția la sexul masculin sau feminin. Vorbește inclusiv despre tulburările din spectrul autist. De asemenea, își dorește o evaluare mai atentă, mult mai strictă a sănătății mintale a adolescenților.

Luna trecută, NHS a confirmat că anumite pastile care stopează evoluția hormonală normală apărută la puberi au fost interzise copiilor sub 16 ani în afara unor studii clare de cercetare. După vârsta de 16 ani, serviciile de sănătate sunt îndemnate să abordeze fiecare caz cu extremă prudență. Cass spune că e nevoie de o justificare clinică serioasă pentru furnizarea de hormoni la vârste sensibile.

J. K. Rowling se bucură, așadar, de un câștig de etapă în războiul ei cu fenomenul care a creat multă vâlvă. Asta după ce s-a vehiculat că ar putea fi arestată în Scoția pentru opiniile sale, care aduc atingere imaginii transgenderilor.

ADVERTISEMENT