Life

Jador, adevărul despre boala de care suferă. L-a încurcat la Splash! Vedete la apă

Jador, pe numele său real Remus Ionuț Dumitrache, și-a deschis sufletul și a vorbit despre afecțiunea care i-a dat mari dureri de cap în ultimii ani.
07.09.2021 | 23:15
Jador adevarul despre boala de care sufera La incurcat la Splash Vedete la apa
Jador, adevărul despre boala de care suferă. L-a încurcat la Splash! Vedete la apă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cântărețul a spus adevărul despre boala de care suferă, după ce l-a încurcat în cadrul emisiunii „Splash! Vedete la apă”, unde a fost concurent recent, dar și câștigătorul ediției.

Fostul participant de la Survivor România a fost acuzat că a încălcat regulamentul, după ce a sărit în piscină la culoarea roșu, în loc de albastru, așa cum ar fi trebuit.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu și-a dorit să fie descalificat din show-ul de la Antena 1, Jador a mărturisit că suferă de o boală extrem de rară pe care o au foarte puțini oameni.

Jador suferă de o boală rară. Despre ce este vorba

Cântărețul de muzică de petrecere nu s-a ferit să vorbească despre afecțiune, el fiind o persoană sinceră, care spune lucrurilor pe nume.

ADVERTISEMENT

Mai exact, vedeta are o deficiență care ține de modul în care sunt percepute culorile. Asta înseamnă că fostul participant de la Kanal D nu distinge culorile ca orice om normal.

Artistul de muzică de petrecere nu poate vedea anumite culori pentru că există o dereglare funcțională a celulelor din retină, care au rolul de a percepe culorile din mediul înconjurător.

ADVERTISEMENT

Vedeta a dezvăluit că are și acte doveditoare legat de afecțiunea de care suferă. Din păcate, boala sa nu are niciun tratament, un lucru bun fiind faptul că nu se agravează.

„Sunt discromat. Arată-le mama actele. Nu diclesc nimic. E ca și cum ai fi miop. Nu vezi. Eu văd culorile altfel decât le văd ceilalți”, a spus Jador la „Splash! vedete la apă”, conform a1.ro.

ADVERTISEMENT

Jador, despre boala pe care o are. Ce culori nu poate distinge

Jador a mai vorbit și în urmă cu ceva vreme despre afecțiunea pe care o are, explicându-le celor de acasă că nu poate distinge anumite culori.

În general, un discromat nu percepe culorile roșu, albastru, verde și combinațiile acestora, boala fiind complet diferită față de cei care sunt diagnosticați cu daltonism.

„În interiorul ochilor există mai multe culori, niște bastonașe care dau culoarea ochiului. Eu nu am anumite culori acolo, sunt puțini oameni care sunt așa”, declara artistul pentru Antena Stars.

ADVERTISEMENT