News

Jaf la o școală din Capitală. Doi tineri au furat tablete în valoare de 100.000 de lei

Cei doi tineri au reușit să pătrundă în unitatea de învățământ și au sustras zeci de tablete. Doar 12 au fost recuperate de anchetatori.
01.08.2023 | 12:18
Jaf la o scoala din Capitala Doi tineri au furat tablete in valoare de 100000 de lei
Jaf la o școală din Capitală. Colaj Fanatik/ sursa foto: captura News.ro/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jaf la o școală din Capitală. Doi tineri au reușit să pătrundă în unitatea de învățământ, iar acolo au furat zeci de tablete. Spargerea a fost dată la Școala Gimnazială ”George Bacovia” din Bucureşti, pe 22 și 23 iulie.

Jaf la o școală din București. Doi tineri au furat 71 de tablete

Făptașii sunt doi tineri, în vârstă de 18 ani, respectiv 21 de ani, care au plecat cu 71 de tablete în valoare totală de peste 100.000 de lei, potrivit cercetărilor desfășurate de polițiștii Capitalei.

ADVERTISEMENT

Băiatul de 18 ani a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate într-o clasă. În imagini se poate observa cum intră cu grijă în sala respectivă și sustrage două tablete. Afară era așteptat de complicele său. Imaginile video pot fi urmărite aici.

Cei doi tineri au fost depistați și prinși de oamenii legii. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunile de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Urmează să fie prezentanți instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ADVERTISEMENT

„La data de 31 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 16 Poliţie au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei”, au transmis polițiștii.

Oamenii legii spun că jaful a fost pus la cale de tânărul de 18 ani, fiind ajutat de bărbatul de 21 de ani. Ei au fost prinși la o săptămână după ce au comis faptele. Din cele 71 de tablete, doar 12 au fost recuperate, până acum, de către anchetatori.

ADVERTISEMENT

Polițiștii Secției 16 din București continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Tinerii sunt cercetați pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Tânără din Timișoara, reținută după ce a furat mai multe telefoane mobile

O tânără de 22 de ani din Timișoara a fost și ea reținută de oamenii legii, după ce a furat mai multe telefoane mobile dintr-un magazin. Cel care a anunțat autoritățile este patronul care a observat dispariția dispozitivelor.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au găsit-o pe suspectă la locuința ei, acolo unde au descoperit și câteva dintre telefoane, prejudiciul fiind recuperat parțial. Ea a fost reținută pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

„În urma probatoriului administrat în cauză, tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de furt, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectei şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.”, au transmis polițiștii din Timișoara, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT