News

Jale mare în Parlamentul României după ultima ordonanță militară! 47 de aleşi au peste 65 de ani și ies din casă numai cu legitimația de serviciu. Nume grele pe listă

25.03.2020 | 14:14
Jale mare in Parlamentul Romaniei dupa ultima ordonanta militara 47 de alesi au peste 65 de ani si ies din casa numai cu legitimatia de serviciu Nume grele pe lista
ADVERTISEMENT

Jale mare în Parlamentul României după ultima ordonanță militară! Nu mai puțin de 47 de oameni au peste 65 de ani, vârstă considerată critică în contextul luptei pe care autoritățile o poartă împotriva pandemiei de coronavirus. Pentru toți aceștia se aplică acum măsuri speciale.

Jale mare în Parlamentul României după ultima ordonanță militară!

Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă numai între orele 11.00 și 13.00, pentru deplasarea pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrjirea unui minor, pentru necesitățile animalelor.

ADVERTISEMENT

Este permisă și  în afara acestui interval pentru activități profesionale sau activități agricole. Angajații prezintă legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator.

47 de oameni au peste 65 de ani și ies din casă numai cu legitimația de serviciu.

Liber profesioniștii și PFA prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului sau tabletei.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de Marcel Vela, ministrul de Interne și omul care gestionează întreaga criză. Nu mai puțin de 18 senatori se află în situația prezentată de acesta. Vorbim despre câteva nume grele. De exemplu, Ecaterina Andronescu, senator PSD este născută în 1948.

De altfel, grupul social democraților este de departe cel mai mare. 10 oameni au sărit de 65 de ani, printre ei și Theodor Meleșcanu, fostul senator ALDE, atras de partidul pe care îl conduce acum Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liberalii au și eu 4 senatori pe listă. Leon Dănăilă este cel mai în vârstă, doctorul fiind născut la data de 1 iulie 1933. Alți 4 senatori sunt neafiliați.

VEZI AICI LISTA SENATORILOR PESTE 65 DE ANI

Surpriza vine și de aici pentru că pe listă se află un nume important al politicii noastre, nume care nu are voie să-și uite acasă legitimația de serviciu. Vorbim despre fostul președinte al Senatului, liderul celor de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI LISTA DEPUTAȚILOR PESTE 65 DE ANI

La fel se întâmplă și în Camera Deputaților, for unde regăsim 29 de persoane sărite de 65 de ani. Și aici conduce Partidul Social Democrat, fiind urmat de PNL și neafiliați. S-au infiltrat și de la Pro Europa, 3 deputați, UDMR, 2, sau USR, cu 1 membru.

ADVERTISEMENT
Tags: