News

Încă două persoane infectate cu coronavirus au murit în România. Bilanțul deceselor pe teritoriul țării noastre a ajuns la 12 +794 români infectați. Marcel Vela, anunţ de ultim moment. Ce prevede ORDONANŢA MILITARĂ NR.3 LIVE UPDATE

23.03.2020 | 23:41
Inca doua persoane infectate cu coronavirus au murit in Romania Bilantul deceselor pe teritoriul tarii noastre a ajuns la 12 794 romani infectati Marcel Vela anunt de ultim moment Ce prevede ORDONANTA MILITARA NR3 LIVE UPDATE
România intră în CARANTINĂ TOTALĂ! Iohannis: "E obligatorie începând de mâine!" Foto INQUAM / George Calin
ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor de coronavirus din România a ajuns la 794. Din nefericire, există 11 morți până la această oră în țara noastră.

UPDATE 23:42. Încă doi români infectaţi cu coronavirus au murit. Bilanţul deceselor în România a ajuns la 12.

ADVERTISEMENT

“Vă informăm că al 11-lea și al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) sunt următoarele: Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.“, conform informaţiei oferite de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

UPDATE 22:09. Marcel Vela anunţă noile interdicţii din ordonaţa militară cu numărul trei. Vezi aici detalii complete! Ce nu mai au voie să facă românii începând de miercuri, 25 martie 2020.

UPDATE 21:36. Încă trei pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit. Toţi trei au fost internaţi la Spitalul Județean de Urgență Suceava. 

ADVERTISEMENT

Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11. Este vorba despre: Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020 Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020 Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată Data deces: 23/03/2020 Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet). Decesele au fost raportate la INSP în această seară.“, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

UPDATE 19.15 Premierul Ludovic Orban face declaraţii de presă despre noile restricţii. Prim-ministrul anunţă că persoanele peste 65 de ani nu vor fi izolate la domiciliu, acestea având posibilitatea de a se putea deplasa într-un anumit interval orar.

ADVERTISEMENT

După emiterea ordonanței militare, vom impune restricția de a ieși din casă între orle 06.00-22.00. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă pentru a se duce la muncă, pentru a-și achiziționa bunuri, să se ducă la analize medicale urgente. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie. Am văzut că s-a rostogolit o informație neadevărată referitoare la persoanele de 65 de ani. Doar pentru a-i proteja se va institui interdicția de a iesi din domiciliu. Va exista un interval orar în care se vor putea deplasa“, a explicat Orban.

Citeşte mai mult aici: OFICIAL. Măsurile anunțate de Ludovic Orban. Bătrânii nu au voie să iasă din case decât la anumite ore

Conferinta de presa

Ludovic Orban, declaratii de ultima ora!

Posted by Fanatik News on Tuesday, March 24, 2020

UPDATE 13.15 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost recomandare devine obligativitate. Astfel, România intră de miercuri, 25 martie, în carantină totală obligatorie!

Declaratie de presa

Klaus Iohannis, anunt de ultima ora

Posted by Fanatik News on Tuesday, March 24, 2020

UPDATE 13.00 Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

Totodată,  8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

Câte dosare penale au fost întocmite

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Situaţia cetățenilor români aflați în alte state

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

UPDATE, 24 martie ora 09:00  A fost înregistrat al 8-lea deces de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani din Craiova.

UPDATE 20:15 A fost înregistrat al 7-lea deces al unei persoane infectate cu coronavirus, conform Digi 24.

UPDATE 20:00. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate!

UPDATE 18.45 A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a murit în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

UPDATE 14.15  A fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

UPDATE 14.07: A fost înregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba de un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Județean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi.

UPDATE, ORA 14.00: Klaus Iohannis a susţinut, luni, o declaraţie de presă în care arată că noul coronavirus poate fi letal într-o proportie mult mai mare pentru persoanele în vârstă şi a făcut apel la pensionari să nu se expună unui risc uriaş.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: „Urmează săptămâni critice. Dragi pensionari, nu vă expuneți riscului”. Video 

Declarație de presă a Președintelui Klaus Iohannis

Posted by Fanatik News on Monday, March 23, 2020

UPDATE, ORA 13:15 România a devenit, luni, “zonă galbenă” COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

Cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Pe site-ul INSP a fost publicată lista actualizată cu aceste ţări: Arabia Saudită, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Statele care sunt marcate ca ”zone roşii” şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.

UPDATE, 23 martie, ora 12:52 / România are la acest moment 576 de pacienți confirmați cu coronavirus, patru dintre aceștia decedând. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 143 de cazuri de noi infectări.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.073 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.134 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

UPDATE, 23 martie, ora 12:03 / Al patrulea deces din cauza coronavirusului a fost înregistrat, luni, în România. Este vorba despre o femeie de 72 de ani, internată la Suceava, cu afecțiuni cronice, dar fără context epidemiologic.

”În această dimineață a fost înregistrat al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID 19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 în Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

UPDATE, 21:21 Un al treilea român a murit de coronavirus, la Iași, informează Digi 24. Este vorba despre un om de afaceri din Neamț, pe nume Vasile Ouatu, care era internat într-un spital din municipiul Iași. Ouatu fusese acționar majoritar al Complexului Comercial UNIC din centrul orașului Piatra Neamț.

UPDATE, 19:14 651 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Italia, conform noii informări, mai puțin decât ieri când s-au înregistrat 693 de decese. Vezi aici și situația la zi din Spania, o altă țară în care se află mulți conaționali.

UPDATE, 13:56 Numărul românilor morți în străinătate a ajuns la 8: 7 în Italia și unul în Franța.

UPDATE, 12:59 Avem deja 433 de cazuri de coronavirus în România. 64 de persoane s-au vindecat, conform Grupului de Comunicare Strategică.

UPDATE, 12:56 Un al doilea pacient diagnosticat cu coronavirus a murit. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani care fuese transportat la Spitalul Victor Babeș în Capitală.

România a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului, azi dimineață

Conform stirileprotv.ro, primul deces din România al un pacient infectat cu noul tip de coronavirus s-a înregistrat la Craiova. Este vorba de bărbatul în vârstă de 67 de ani depistat pozitiv pe 18 martie la spitalul Filiași.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Filiași a fost închisă după ce pacientul a fost confirmat cu coronaavirus și a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Craiova.

Dosar penal deschis de procurorii din Filiași

În urma cercetărilor s-a stabilit că pacientul infectat cu COVID-19 a stat internat în Unitatea de Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii.

În aceste condiții, autoritățile au anunțat că suspendă activitatea la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Filiași în următoarele două săptămâni, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest departament.

Procurorii din Filiaşi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce, în perioada 15-19 martie, mai mulţi membri din conducerea spitalului şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu în mod defectuos.

Pacientul, care între timp a decedat, a răspândit infecţia cu coronavirus, iar ca urmare a incidentului, 23 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu iar secţia de primiri-urgenţe a fost închisă. Toţi medicii au fost testaţi, iar la primele 10 probe dintre cele 23 recoltate au ieşit negative.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat sâmbătă, 21 martie 2020, la prânz, arăta că România are 367 pacienți depistați pozitiv la coronavirus, dintre care 31 au fost declarați vindecați și externați din spitale.

ADVERTISEMENT