News

Jandarm înjunghiat în misiune, în Brăila. A fost atacat de bărbatul pe care voia să îl salveze de la moarte

06.05.2021 | 15:11
Jandarm injunghiat in misiune in Braila A fost atacat de barbatul pe care voia sa il salveze de la moarte
Jandarm înjunghiat în misiune, în Brăila. Sursa foto: Facebook/Jandarmeria Română
ADVERTISEMENT

Un jandarm aflat în misiune a fost înjunghiat de bărbatul pe care încerca să îl salveze de la moarte, în Brăila. Bărbatul amenința că se sinucide, iar jandamul i-a salvat viața, moment în care a fost atacat de bărbatul cu pricina.

Jandarm înjunghiat de cel pe care voia să îl salveze, în Brăila

Jandarmul a intervenit pentru a-i salva viața unui bărbat de 53 de ani, care voia să se arunce de la etajul al treilea al unui bloc aflat pe bulevardul Dorobanți din municipiul Brăila. Primele informații arată că bărbatul a devenit agresiv după ce jandarmul i-a salvat viața. În timp ce era imobilizat de oamenii legii, bărbatul a devenit recalcitrant și l-a înjunghiat pe unul dintre salvatori.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a transmis că jandarmul a fost transportat la spital după acest incident, iar starea lui este una bună. El a fost înjunghiat în șoldul stâng.

În ceea ce îl privește pe agresor, acesta a fost transport la Spitalul de Psihiatrie Brăila.

„Echipajul de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila a fost solicitat în sprijin pentru un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila să intervină. Agresorul, din informațiile pe care le am în acest moment, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Brăila și urmează a se lua măsurile legale. Cel mai probabil dosar penal pentru săvâșirea infracțunii de ultraj”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila, Andreea Abăsească, la digi24.

ADVERTISEMENT

Cum se simte jandarmul atacat de bărbat

Starea de sănătate a jandarmului în cauză este una bună, iar el a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila, pentru primele investigații medicale. „În prezent, viața nu-i este pusă în pericol”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila despre acest caz.

Tot informațiile oamenilor legii arată că bărbatul în vârstă de 53 de ani ar fi început să arunce cu diverse obiecte în casele vecinilor, iar apoi el ar fi vrut să se arunce de la etaj, motiv pentru care au fost chemate echipajele de poliție și jandarmerie.

ADVERTISEMENT

Cercetările continuă în acest caz, iar bărbatul agresiv riscă să își petreacă următoarele luni în închisoare, dacă va fi găsit vinovat pentru infracțiunea de ultraj. Pedeapsa maximă este de 12 ani și fiindcă este vorba despre un jandarm, ea se poate prelungi până la 15 ani.

„Lovirea sau orice acte de violență, precum și vătămarea corporală săvârșite împotriva persoanei prevăzute în alin. 1, aflată în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 7 ani, iar dacă s-a produs vătămarea corporală gravă, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani. Dacă faptele prevăzute în alineatele precedente sunt săvârșite împotriva unui magistrat, polițist sau jandarm ori alt militar, maximul special al pedepsei se majorează cu 3 ani”, arată articolul 239 din Codul Penal.

ADVERTISEMENT