Life

Japonezii au scos patru ouă negre din adâncurile oceanului. Ce creaturi erau în ele: “Trupuri albe, fragile”

Patru ouă negre, cea mai controversate descoperire din adâncurile oceanului. Care este originea lor și cărei specii aparțin.
07.02.2024 | 12:10
Japonezii au scos patru oua negre din adancurile oceanului Ce creaturi erau in ele Trupuri albe fragile
Care este originea celor patru ouă negre descoperite de japonezi în ocean. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Descoperire uimitoare a oamenilor de știință japonezi. În timpul unei explorări robotice a oceanului, cercetătorii au găsit mai multe ouă negre, lipite de o bucată de lemn. Fiind pentru prima dată când au văzut așa, aceștia nu au știut cum să explice, inițial, prezența lor acolo.

Care este, de fapt, originea ouălor negre din ocean

Oamenii de știință de la Universitatea din Tokyo și Universitatea Hokkaido au făcut una dintre cele mai importante descoperiri din ultima vreme. Patru ouă negre au fost scoase din adâncul apelor oceanului, iar acum, toată lumea se întreabă ce e cu ele.

ADVERTISEMENT

Ouăle au fost descoperite la o adâncime de 3.85 de mile, aceasta fiind cea mai adâncă parte a majorității oceanelor. Descoperirea este cu atât mai importantă, cu cât ar putea demonstra existența unor specii necunoscute, încă.

Neștiind, exact, care este originea acelor ouă, unul dintre cercetători, Yasunori Kano a decis să preleveze câteva monstre. Acestea au fost duse la analize riguroase pentru a se stabili ce este cu ele în apele oceanului și cărei specii aparțin.

ADVERTISEMENT

Majoritatea ouălor descoperite în ocean fie erau rupte, fie erau goale. Însă, patru dintre ele erau intacte, ceea ce a permis luarea și analizarea lor. După ce au fost supuse unui examen ADN, dar și după ce au fost atent studiate, concluzia i-a uimit pe toți.

Cercetătorii japonezi au fost uimiți de proveniența acestor ouă misterioase

După examenele la care au fost supuse, se pare că ouăle erau, de fapt, coconi care conțineau o specie rară de viermi plați. ”Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Când le-am privit pentru prima dată, am crezut că ar putea fi protiști sau ceva similar”, a declarat unul dintre cercetători, potrivit popularmechanics.com.

ADVERTISEMENT
Ouă negre descoperite de cercetătorii japonezi
Ouă negre descoperite de cercetătorii japonezi

În unul dintre jurnalele redactate în urma analizării ouălor, cercetătorii au povestit cum a decurs totul. În primă instanță, aceștia au așezat ouăle sub un stereomicroscop. Apoi, au trecut la etapa următoare.

Unul dintre ouă a fost secționat, iar din el a curs un lichid asemănător la culoare și la consistență cu laptele. Lichidul a fost suflat cu ajutorul unei pipete, iar ceea ce a rămas pe lamelă a fost uimitor.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au observat că, în urma lichidului au rămas corpuri mici, albe și fragile. După ce le-au analizat mai bine, au ajuns la concluzia că sunt coconi de platelminți.

Descoperirea a fost una surprinzătoare pentru că, până acum, nu au fost niciodată descoperiți viermi plați abisali la o adâncime atât de mare. Însă, pentru că ouăle au fost descoperite pe o bucată de lemn, originea lor ridică semne de întrebare. Nu se știe dacă trăiesc în adâncime sau dacă au ajuns acolo, întâmplător.

ADVERTISEMENT
Tags: