Sport

Jaqueline Cristian face spectacol la turneul „boicotat” de Simona Halep. A învins-o pe finalista de la US Open și s-a calificat în „optimi”: „Magic”

Jaqueline Cristian a bifat una dintre cele mai mari victorii din carieră la turneul la care Simona Halep a ales să nu joace. Românca de pe locul 83 WTA s-a calificat în „optimi”.
03.04.2024 | 09:54
Jaqueline Cristian face spectacol la turneul boicotat de Simona Halep A invinso pe finalista de la US Open si sa calificat in optimi Magic
Jaqueline Cristian s-a calificat în „optimi” la WTA Charleston după victoria în fața unei finaliste de Grand Slam. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian a reușit una dintre cele mai mari victorii din carieră în turul al 2-lea la WTA 500 Charleston. Românca a trecut de Madison Keys (18 WTA, favorită 8), scor 3-6, 6-3, 6-3 și s-a calificat în „optimile” de finală ale competiției.

Jaqueline Cristian face spectacol la turneul „boicotat” de Simona Halep. A învins-o pe finalista de la US Open și s-a calificat în „optimi”: „Magic”

Jaqueline Cristian a bifat un nou rezultat major în actuala stagiune, după semifinala de la Transylvania Open, din luna februarie. Aflată pe locul 83 în ierarhia WTA, Jaqueline Cristian a învins-o pe Madison Keys, de 5 ori semifinalistă de Grand Slam și finalistă la US Open 2017, în turul 2 la WTA Charleston, după două ore și 4 minute de joc.

ADVERTISEMENT

Românca a avut parte de o susținere incredibilă din tribune. Simona Halep, revenită pe teren după scandalul de dopaj, nu a luat startul la turneul dotat cu premii totale în valoare de 922.573 de dolari. La finalul meciului cu jucătoarea de tenis din SUA, Jaqueline Cristian a dezvăluit cum a reușit să revină în partidă.

“Vă mulțumesc că ați rămas să ne încurajați până atât de târziu. Am auzit mulți români cum mă încurajează, sunt foarte fericită că ați rămas la acest meci. Această noapte a fost magică pentru mine, cred că am jucat foarte-foarte bine.

ADVERTISEMENT

Mă așteptam, evident, la un meci foarte greu și sunt foarte bucuroasă că am reușit să rămân pozitivă. Madison e o jucătoare excelentă, dar îmi setasem mintea pentru o adevărată bătălie.

M-am concentrat foarte mult pe serviciu și pe planul pe care îl construisem cu echipa mea și am încercat să rezist și să mă bucur de această partidă”, a declarat Jaqueline Cristian după victoria fantastică împotriva americancei Madison Keys.

ADVERTISEMENT

Ce o așteaptă în „optimi” la WTA Charleston pe Jaqueline Cristian

Pentru prezența în „optimi” la WTA Charleston, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 11.190 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA. În primul tur, Jaqueline Cristian a trecut de o altă jucătoare din SUA, Sachia Vickery (132 WTA), scor 6-1, 6-4.

În „optimi”, Jaqueline Cristian se va duela cu învingătoarea din meciul Emma Navarro (20 WTA, favorită 10) și Katie Volynets (110 WTA). Certitudinea este că românca va înfrunta pentru un loc în sferturi o altă jucătoare din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

În clasamentul WTA Live, Jaqueline Cristian a urcat deja 6 poziții, până pe locul 77. Cea mai bună poziție pe care a atins-o în carieră Jaqueline Cristian a fost locul 58 WTA, la începutul anului 2022.

Anca Todoni și Irina Bara, în turul 2 la WTA Bogota

Alte două rezultate importante înregistrate în tenisul feminin românesc în această săptămână sunt cele ale Ancăi Alexia Todoni (217 WTA) și Irinei Bara (178 WTA). Cele două jucătoare de tenis din România s-au calificat în turul 2 la WTA Bogota.

Venită pe tabloul principal din calificări, unde le-a învins pe A. Sanchez și V. Lepchenko, Anca Alexia Todoni a trecut în primul tur de L. Stefanini și se va duela pentru un loc în sferturi cu C. Osorio. Victoria cu Stefanini a fost prima pentru româncă pe tabloul unui turneu de categorie WTA 250.

De cealaltă parte, Irina Bara a trecut în primul tur de Katarina Zavatska, scor 2-6, 6-3, 6-4. În turul secund, Irina Bara va da piept cu Laura Pigossi, din Brazilia.

ADVERTISEMENT