Sport

Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinale la Dubai. Jasmine Paolini a învins-o în două seturi

Sorana Cîrstea ratează finala de la WTA Dubai după meciul pierdut cu Jasmine Paolini, scor 2-6, 6-7. Sportiva noastră a fost la un pas de a intra în top 15 mondial.
23.02.2024 | 17:03
Sorana Cirstea sa oprit in semifinale la Dubai Jasmine Paolini a invinso in doua seturi
Jasmine Paolini și Sorana Cîrstea se duelează în semifinala de la WTA Dubai. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
23-02-2024
12:50

Jasmine Paolini – Sorana Cîrstea 6-2, 7-6

Vezi aici faze importante.

6-2, 7-6: Jasmine Paolini câștigă mingea de meci în fața Soranei Cîrstea și merge în finala de la WTA Dubai.

6-2, 6-6: Sorana Cîrstea a ratat 5 mingi de set. Jasmine Paolini face break-ul la 5-a șansă și trimite setul în tie-break. 

6-2, 5-5: Sorana Cîrstea a salvat o minge de meci și a trimis setul secund în prelungiri. 

6-2, 5-4: Jasmine Paolini a oprit seria Soranei Cîrstea. Românca va servi pentru a rămâne în meci. 

6-2, 4-4: Sorana Cîrstea câștigă în sfârșit la serviciu și este egalitate!

6-2, 4-3: Sorana Cîrstea recuperează break-ul. Marea provocare pentru româncă pare că este să câștige pe propriul serviciu. 

6-2, 4-2: Jasmine Paolini este dezlănțuită. Micuța jucătoare din Italia lovește câștigător din toate pozițiile. 

6-2, 3-2: Jasmine Paolini a reușit să facă break-ul, însă Sorana Cîrstea a revenit și a reechilibrat situația în setul secund. 

6-2, 2-1: Jasmine Paolini câștigă fără probleme la serviciu și rămâne în față și în setul secund. 

6-2, 1-1: Echilibru în startul setului secund. Jasmine Paolini continuă să servească extrem de precis. 

6-2, 0-0: Sorana Cîrstea a făcut un set modest. Jucătoarea din Italia a câștigat prima manșă. 

4-2: Sorana Cîrstea a câștigat la serviciu, însă Jasmine Paolini conduce în continuare cu break. 

3-1: Jasmine Paolini a preluat conducerea setului cu break. 

2-1: Sportiva din Italia reușește al doilea game, tot pe serviciul ei.

1-0: Jasmine Paolini își face serviciul și punctează prima în meci.

0-0: Partida a început!

Sorana Cîrstea are șansa de a ajunge în prima finală a unui turneu din acest an dacă trece de Jasmine Paolini. Cele două jucătoare de tenis vor disputa prima semifinală de la WTA 1000 Dubai. Partida va avea loc de la ora 15:00 și va putea fi urmărită live video pe FANATIK.RO și la TV pe Digi Sport 2.

Jasmine Paolini – Sorana Cîrstea se duelează în semifinale la WTA Dubai

Jucătoarea de tenis din România face un turneu grozav la WTA Dubai. În sferturile de finală, Sorana Cîrstea a învins-o pe locul 8 mondial, Marketa Vondrousova 6-2, 6-7(1), 2-6, iar în semifinală o va întâlni pe Jasmine Paolini. Jucătoarea din Italia a trecut de Elena Rybakina, locul 4 WTA, care a abandonat din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Cîrstea și Paolini s-au mai duelat până acum de două ori, în 2021 și 2023. În ambele întâlniri, italianca a reușit să se impună. De această dată, Cîrstea se află într-o formă sportivă de excepție și ar putea să se câștige în fața adversarei sale de la WTA Dubai.

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în semifinale la WTA Dubai

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la WTA Dubai după victoria dramatică din sferturi cu Marketa Vondrousova, favorită 7 la Dubai și campioană en-titre la Wimbledon, scor 2-6, 7-6(1), 6-2. Cehoaica a condus cu set și 5-1, însă românca a revenit uluitor.

Pentru calificarea în semifinale, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 158.944 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA. În careul de ași, prima rachetă a României va da piept cu Jasmine Paolini. Jucătoarea din Italia a profitat de abandonul Elenei Rybakina.

“Cred că e cea mai mare revenire din carieră. La 5-1 nu mă gândeam că voi câștiga, voiam să lungesc puncte, nimic mai mult. Dar cumva, s-a legat. Am reușit să câștig… nici nu mai știu cum.

Am mulți ani de tenis în spate, mă simt foarte bine și am acea adrenalină de care e nevoie la nivel înalt. Le mulțumesc tuturor pentru susținere.

E important mental că am reușit această revenire. Pentru unii poate e surprinzător, dar la acest nivel diferențele sunt mici”, au fost cuvintele Soranei Cîrstea, la finalul partidei cu Vondrousova.

Sorana Cîrstea a doborât recordul surorilor Williams! Performanță incredibilă după calificarea în semifinale la WTA Dubai

După victoria cu Marketa Vondrousova, Sorana Cîrstea, la 33 de ani și 321 de zile, a devenit cea mai vârstnică jucătoare de tenis care atinge semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai. Competiție înființată în anul 2001.

Astfel, Sorana Cîrstea le-a devansat în top pe legendarele Venus și Serena Williams, potrivit Opta Ace. Venus Williams deținea recordul. Americanca reușind să atingă semifinalele la WTA Dubai la vârsta de 33 de ani și 248 de zile în 2014.