Sport

Marketa Vondrousova – Sorana Cîrstea 6-2, 6-7, 2-6 în sferturi la WTA Dubai. Revenire dramatică după ce a salvat 6 mingi de meci! Prima reacție a româncei

Sorana Cîrstea a câștigat cu Marketa Vondrousova, scor 2-6, 7-6, 6-2 în sferturile turneului de la WTA Dubai. Victorie dramatică pentru româncă.
22.02.2024 | 14:52
Marketa Vondrousova  Sorana Cirstea 62 67 26 in sferturi la WTA Dubai Revenire dramatica dupa ce a salvat 6 mingi de meci Prima reactie a romancei
Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la WTA Dubai după victoria dramatică împotriva cehoaicei Marketa Vondrousova. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
22-02-2024
13:03

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în semifinale la WTA Dubai

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la WTA Dubai după victoria dramatică din sferturi cu Marketa Vondrousova, favorită 7 la Dubai și campioană en-titre la Wimbledon, scor 2-6, 7-6(1), 6-2. Cehoaica a condus cu set și 5-1, însă românca a revenit uluitor. 

Pentru calificarea în semifinale, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 158.944 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA. În careul de ași, prima rachetă a României va da piept cu Jasmine Paolini. Jucătoarea din Italia a profitat de abandonul Elenei Rybakina. 

“Cred că e cea mai mare revenire din carieră. La 5-1 nu mă gândeam că voi câștiga, voiam să lungesc puncte, nimic mai mult. Dar cumva, s-a legat. Am reușit să câștig… nici nu mai știu cum.

Am mulți ani de tenis în spate, mă simt foarte bine și am acea adrenalină de care e nevoie la nivel înalt. Le mulțumesc tuturor pentru susținere.

E important mental că am reușit această revenire. Pentru unii poate e surprinzător, dar la acest nivel diferențele sunt mici”, au fost cuvintele Soranei Cîrstea, la finalul partidei cu Vondrousova. 

22-02-2024
10:09

Marketa Vondrousova - Sorana Cîrstea 6-2, 6-7(1), 2-6

Vezi aici toate fazele video importante. 

6-2, 6-7(1), 2-6: Sorana Cîrstea a obținut o calificare dramatică în semifinale la Dubai. Românca a salvat 6 mingi de meci și s-a impus în trei seturi contra Marketei Vondrousova după 2 ore și 43 de minute. Pentru un loc în finală, Cîrstea va da piept cu Jasmine Paolini. 

6-2, 6-7(1), 1-2: Marketa Vondrousova și-a ridicat nivelul de joc și a punctat pentru prima oară în setul decisiv după un game foarte lung. 

6-2, 6-7(1), 0-1: Sorana Cîrstea face break-ul în setul decisiv. Românca are un moral excelent după câștigarea setului secund. 

6-2, 6-7(1): Sorana Cîrstea nu i-a dat nicio șansă adversarei în tie-break, iar calificarea în semifinale se va decide în setul decisiv. 

6-2, 6-6: Sorana Cîrstea a salvat alte mingi de meci. Românca trimite setul secund în tie-break. 

6-2, 6-5: Sorana Cîrstea cedează la serviciu și îi dă posibilitatea cehoaicei să servească din nou pentru meci.

6-2, 5-5: Revenire incredibilă pentru Sorana Cîrstea! A făcut break-ul, iar setul intră în prelungiri. Cehoaica a condus cu 5-1. 

6-2, 5-4: Sorana Cîrstea a revenit incredibil după ce a salvat din nou mingi de meci. Românca poate duce setul în prelungiri.

6-2, 4-1: Sorana Cîrstea punctează pentru prima oară în setul secund după un game excelent la serviciu. 

6-2, 3-0: Sorana Cîrstea a scăpat meciul din mână. Cehoaica se îndreaptă cu pași repezi spre semifinale. 

6-2, 1-0: Marketa Vondrousova preia conducerea și în setul secund cu un break. 

6-2, 0-0: Marketa Vondrousova a servit impecabil și a câștigat primul set. 

5-2: Ambele jucătoare și-au făcut serviciul. Vondrousova va pune mingea în teren pentru a câștiga primul set. 

4-1: Marketa Vondrousova a luat avans în primul set. Cehoaica a făcut din nou break-ul după un game extrem de echilibrat. 

2-1: Marketa Vondrousova își face serviciul cu greu. Ulterior, cehoaica reușește să câștige și pe serviciul româncei. 

0-1: Sorana Cîrstea își face serviciul fără probleme și punctează prima în meci. 

0-0: Partida a început!

Marketa Vondrousova – Sorana Cîrstea are loc în sferturile turneului WTA de la Dubai. Partida va începe nu înainte de ora 12:00, fiind prima confruntare programată pe terenul central. Duelul va putea fi urmărit live video pe FANATIK.RO și la TV pe Digi Sport 2. Românca o conduce pe campioana de la Wimbledon 2023 în meciurile directe.

Marketa Vondrousova – Sorana Cîrstea, în sferturi la WTA Dubai. Românca, avantaj în meciurile directe

Sorana Cîrstea are parte de un turneu de vis la Dubai, unde s-a mutat de curând. Prima rachetă a României a servit excelent și a reușit să obțină victorii importante la Sofia Kenin, Veronika Kudermetova sau Donna Vekic.

ADVERTISEMENT

Misiunea pentru calificarea în semifinale se anunță a fi una extrem de complicată. Sorana Cîrstea (22 WTA) va da piept cu Marketa Vondrousova (8 WTA). Cehoaica este cap de serie 7 la WTA Dubai și este deținătoarea en-titre a trofeului de la Wimbledon.

Totuși, românca pleacă la drum cu avantajul meciurilor directe. Cele două jucătoare s-au înfruntat de 3 ori de-a lungul timpului. Marketa Vondrousova s-a impus la primul meci direct în 2021 la Australian Open, scor 6-2, 6-4.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Sorana Cîrstea a câștigat următoarele 2 partide la St. Petersburg (2022), scor 5-7, 6-3, 6-4 și anul trecut la WTA Miami, scor 7-6(3), 6-4. Peyton Stearns și Liudmila Samsonova sunt jucătoarele pe care Vondrousova le-a învins în drumul către sferturi.

Calificarea în semifinalele WTA Dubai, miză uriașă pentru Vondrousova și Cîrstea

Pentru prezența în sferturile de finală la WTA Dubai, Marketa Vondrousova și Sorana Cîrstea și-au asigurat un cec în valoare de 72.965 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA. Victoria și calificarea în semifinale atrage inevitabil premii mult mai mari.

ADVERTISEMENT

Semifinalista își va asigura suma de 158.944 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA. Învingătoarea din meciul Vondrousova – Cîrstea va da piept în careul de ași cu câștigătoarea duelului Jasmine Paolini – Elena Rybakina.

În clasamentul WTA Live Sorana Cîrstea a urcat o poziție, până pe locul 21. Astfel, românca și-a egalat cea mai bună clasare a carierei. Pentru a urca pe locul 20 și pentru a stabili un nou record personal, românca are nevoie să joace finala.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, lăudată pentru parcursul de la WTA Dubai

Performanța Soranei Cîrstea de la Dubai nu a rămas fără ecou. Sportiva din Târgoviște, care a reușit un record personal incredibil la 33 de ani, a fost lăudată de cel mai renumit jurnalist din tenis, portughezul Jose Morgado.

”Sorana Cîrstea, în cel de-al șaptelea sfert de finală al unui turneu WTA 1000. Trei au fost în ultimele 11 luni + un sfert de finală la un turneu de Grand Slam, toate pe suprafața hard.

 Sorana Cîrstea nu a fost niciodată atât de puternică psihic și nu a servit niciodată atât de bine”, a scris Jose Morgado pe X (n.r. fostul Twitter) după victoria Soranei Cîrstea cu Donna Vekic din „optimi”.

ADVERTISEMENT