Sport

Sorana Cîrstea a reușit performanța carierei la 33 de ani! Cum i-a șocat pe fanii tenisului și de ce a fost comparată imediat cu Serena Williams

Sorana Cîrstea a înregistrat o performanță personală incredibilă la 33 de ani! Prima rachetă a României a fost comparată cu Serena Williams.
19.02.2024 | 13:50
Sorana Cirstea a reusit performanta carierei la 33 de ani Cum ia socat pe fanii tenisului si de ce a fost comparata imediat cu Serena Williams
Sorana Cîrstea a înregistrat o performanță personală incredibilă la Dubai. Românca a fost comparată cu Serena Williams. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a făcut spectacol în victoria cu Sofia Kenin (55 WTA) în primul tur la WTA 1000 Dubai. Românca de pe locul 22 WTA a învins-o pe fosta câștigătoare de la Australian Open, scor 6-3, 7-6(2) într-o oră și 46 de minute. „Sori” a servit nu mai puțin de 18 ași.

Sorana Cîrstea a reușit performanța carierei la 33 de ani! A servit 18 ași în victoria cu Sofia Kenin

Sorana Cîrstea profită din plin de perioada bună pe care o traversează. Prima rachetă a României s-a calificat în turul secund la turneul de 1.000 de puncte de la Dubai după victoria spectaculoasă contra americancei Sofia Kenin.

ADVERTISEMENT

Românca a bifat un record personal incredibil înainte de a împlini vârsta de 34 de ani! Sorana Cîrstea a servit excelent și a reușit nu mai puțin de 18 ași. A fost cel mai mare număr de ași din carieră într-o singură partidă pentru sportiva născută la București, potrivit jurnalistului Jose Morgado.

În turul 2 la Dubai, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe învingătoarea din meciul Veronika Kudermetova – Dayana Yastremska. Pentru prezența în turul secund la Dubai, „Sori” și-a asigurat un cec în valoare de 20.000 de euro și 60 de puncte în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a fost comparată imediat cu Serena Williams

Jose Morgado, unul dintre cei mai renumiți jurnaliști din tenis, a comparat-o pe Sorana Cîrstea cu legendara Serena Williams. Specialiștii au catalogat-o pe americancă drept jucătoarea cu cel mai bun serviciu din istoria „sportului alb”.

Serena Williams a reușit cel mai mult 24 de ași într-o singură partidă. Astfel, Sorana Cîrstea nu a fost departe să egaleze recordul personal al fostului lider WTA. Câștigătoare a 23 de trofee de Grand Slam, Serena Williams a stabilit recordul personal în 2012 la Wimbledon cu Victoria Azarenka.

ADVERTISEMENT

În optimi la Dubai, Sorana Cîrstea ar putea da piept cu Aryna Sabalenka. Campioană en-titre la Australian Open, bielorusa o va înfrunta în turul secund la Dubai pe Donna Vekic. „Sori” a învins deja două câștigătoare de Grand Slam într-o săptămână.

Înainte de victoria cu Sofia Kenin de la Dubai, Sorana Cîrstea a învins-o în primul tur la WTA Doha pe Sloane Stephens. Americanca a câștigat US Open în 2017. Românca are nevoie de puncte, deoarece urmează Sunshine Double (Indian Wells și Miami) în care are de apărat sfertul și semifinala de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea s-a mutat la Dubai: „Mereu mi-am dorit să locuiesc și în afară”

Sorana Cîrstea a dezvăluit recent că s-a mutat la Dubai. Prima rachetă a României are rezidență deja de doi ani la Abu Dhabi. Românca a mărturisit că și-a dorit dintotdeauna să locuiască și în afara României, mai ales că tenisul o face mereu să călătorească.

„M-am mutat la Dubai. De doi ani mi-am luat rezidența la Abu Dhabi, dar locuiesc la Dubai. Mereu mi-am dorit să locuiesc și în țară, dar și în afară, mai ales că sportul practicat de mine presupune să fii mereu plecat. 

Mi-am dorit să locuiesc 50%-50%, adică jumătate de an în România și jumătate de an în afară. Bine, impropriu spus jumătate de an, pentru că eu călătoresc extrem de mult.

Jumătate de an, în general perioada de iarnă, sunt în Dubai, iar în restul anului, din primăvară și până la toamnă, sunt în București. Însă, acasă va rămâne tot timpul București, tot timpul România.

În Dubai este mult mai bine din punctul de vedere al condițiilor pentru tenis, al condițiilor pentru pregătire și antrenament, însă în suflet sunt româncă”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT