Sport

Sorana Cîrstea a doborât recordul surorilor Williams! Performanță incredibilă după calificarea în semifinale la WTA Dubai

Sorana Cîrstea a doborât recordul surorilor Williams, Serena și Venus, după calificarea în semifinale la WTA Dubai. Performanță incredibilă pentru româncă.
22.02.2024 | 17:35
Sorana Cirstea a doborat recordul surorilor Williams Performanta incredibila dupa calificarea in semifinale la WTA Dubai
Sorana Cîrstea a doborât un record deținut de surorile Williams după calificarea în semifinale la WTA Dubai. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea este jucătoarea momentului în circuitul WTA. Jucătoarea de tenis din România s-a calificat în semifinalele turneului de 1.000 de puncte de la WTA Dubai după ce a trecut în sferturi de Marketa Vondrousova, favorită 7 și campioană en-titre la Wimbledon, scor 2-6, 7-6(1), 6-2. „Sori” a salvat nu mai puțin de 6 mingi de meci!

Sorana Cîrstea a doborât recordul surorilor Williams! Performanță incredibilă după calificarea în semifinale la WTA Dubai

Victoria este cu atât mai entuziasmantă cu cât Sorana Cîrstea a revenit după ce a fost condusă cu set și 1-5. În semifinale, prima rachetă a României va da piept cu Jasmine Paolini. Jucătoarea din Italia clasată pe locul 26 WTA a profitat de abandonul Elenei Rybakina.

ADVERTISEMENT

După victoria cu Marketa Vondrousova, Sorana Cîrstea, la 33 de ani și 321 de zile, a devenit cea mai vârstnică jucătoare de tenis care atinge semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai, înființat în anul 2001.

Astfel, Sorana Cîrstea le-a devansat în top pe legendarele Venus și Serena Williams, potrivit Opta Ace. Venus Williams deținea recordul, reușind să atingă semifinalele la WTA Dubai la vârsta de 33 de ani și 248 de zile în 2014.

ADVERTISEMENT
  • Nathalie Tauziat, Su-Wei Hsieh și Serena Williams sunt următoarele în topul celor mai vârstnice jucătoare care au atins semifinalele la Dubai

Sorana Cîrstea – Jasmine Paolini, în semifinale la WTA Dubai

Sorana Cîrstea și Jasmine Paolini s-au mai întâlnit de două ori de-a lungul timpului. Ambele meciuri au fost câștigate de micuța jucătoare din Italia. Jasmine Paolini s-a impus în 2021 la Portoroz, scor 6-4, 4-6, 6-1 și în 2023 la Roland Garros, scor 7-5, 2-6, 6-2.

ADVERTISEMENT

Jasmine Paolini le-a învins la Dubai pe Beatriz Haddad Maia, Leylah Fernandez și Maria Sakkari. În sferturi, jucătoarea de pe locul 26 WTA a profitat de abandonul Elenei Rybakina, locul 4 WTA.

Pentru prezența în careul de ași, Jasmine Paolini și Sorana Cîrstea și-au asigurat un cec în valoare de 158.944 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA. În drumul către semifinale, Sorana Cîrstea le-a învins pe Sofia Kenin, Veronika Kudermetova, Donna Vekic și Marketa Vondrousova.

ADVERTISEMENT
  • Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima oară în semifinale la WTA Dubai

Sorana Cîrstea, la un pas să doboare un nou record

Sorana Cîrstea ocupă locul 22 în clasamentul WTA. În ierarhie LIVE, românca a urcat o poziție până pe locul 21, cu 2223 de puncte. Astfel, prima rachetă a României și-a egalat cea mai bună clasare a carierei pe care a atins-o pentru prima oară pe 12 august 2013.

În cazul în care va câștiga partida din semifinale cu Jasmine Paolini, Sorana Cîrstea va face un salt impresionant de 7 poziții în clasament până pe locul 15. Ar fi cea mai bună clasare a carierei pentru sportiva în vârstă de 33 de ani.

  • locul 13 WTA va ocupa Sorana Cîrstea dacă va câștiga turneul de la WTA Dubai
ADVERTISEMENT