Life

Jay Leno face 73 de ani. Câte milioane de dolari a adunat celebrul prezentator

Jay Leno are o avere impresionantă și o colecție de mașini pe măsură. La 73 de ani, a reușit să adune sute de milioane bune în conturi
28.04.2023 | 09:00
Jay Leno face 73 de ani Cate milioane de dolari a adunat celebrul prezentator
Jay Leno. Sursa foto/instagram.com/jaylenosgarage. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Jay Leno împlinește astăzi, 28 aprilie 2023, 73 de ani. Este unul dintre cei mai celebri prezentatori de televiziune și comedianți din lumea divertismentului american. El este cunoscut pentru cariera sa lungă și impresionantă, dar și pentru colecția de mașini la care unii doar visează. FANATIK a aflat care este suma uimitoare pe care Jay Leno a adunat-o în conturi.

Ce avere are celebrul prezentator Jay Leno

Jay Leno este unul dintre cei mai bine plătiți prezentatori de televiziune din lume, iar averea sa este pe măsură. Se estimează că el are o avere netă de aproximativ 450 de milioane de dolari. Acest lucru se datorează nu doar carierei sale impresionante, ci și altor afaceri și investiții de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Una dintre sursele importante de venit pentru Jay Leno a fost emisiunea “The Tonight Show with Jay Leno”, pe care a prezentat-o timp de peste 20 de ani. Se estimează că el a câștigat aproximativ 30 de milioane de dolari pe an în timpul perioadei sale la emisiunea respectivă.

În plus, Leno a obținut bani frumoși din contractele sale de publicitate și din turneele sale de comedie. Cu toate acestea, una dintre pasiunile lui Leno este colecția sa impresionantă de mașini și motociclete rare de colecție.

ADVERTISEMENT

El a fost întotdeauna un pasionat de vehicule și a început să-și colecționeze mașinile încă din adolescență. În prezent, colecția sa conține peste 150 de mașini și motociclete, multe dintre acestea fiind modele rare și unicat.

Printre modelele din colecția sa se numără McLaren F1, Bugatti Type 57 Atlantic, Lamborghini Miura, Porsche Carrera GT și multe altele. Unele dintre mașinile sale sunt atât de rare încât el este unul dintre puținii oameni din lume care le dețin.

ADVERTISEMENT

Leno își folosește adesea colecția de mașini pentru a sprijini diverse cauze caritabile. El organizează evenimente și alege să liciteze mașinile sale rare în scopuri caritabile. De asemenea, el a organizat emisiuni TV și evenimente live în care își prezintă colecția de mașini și motociclete, atrăgând un publicul pasionat.

Cum a debutat în televiziune Jay Leno

Jay Leno s-a născut în New Rochelle, New York, pe 28 aprilie 1950. El și-a început cariera ca comediant în anii 1970, performând în cluburile de comedie din întreaga țară. În 1977, el și-a făcut debutul la televiziune în emisiunea “The Tonight Show Starring Johnny Carson”. Acolo, el a devenit un invitat frecvent și un favorit al publicului.

ADVERTISEMENT

În 1992, Jay Leno a preluat conducerea emisiunii “The Tonight Show” după retragerea lui Johnny Carson. În următorii 17 ani, a prezentat emisiunea cu mare succes, devenind unul dintre cei mai bine plătiți prezentatori de televiziune din lume.

Jay Leno s-a implicat și în alte proiecte, cum ar fi producția și prezentarea emisiunii “Jay Leno’s Garage”, un program TV care a început să fie difuzat în 2015 și care prezintă mașini și motociclete rare și interesante, precum și interviuri cu pasionați și colecționari de vehicule.

Popularitatea sa i-au adus și câteva apariții în filme. A apărut ca el însuși în filme precum ‘Dave’, ‘In & Out’, ‘Wag the Dog’, ‘Space Cowboys’, ‘Stuck on You’ și ‘Ted 2’. A câștigat mai multe premii, inclusiv două premii Emmy.

În afară de activitatea sa în televiziune și aparițiile ocazionale în diferite filme, Leno este foarte activ în lucrări filantropice împreună cu soția sa. În anul 2014, Jay Leno a fost înlocuit la emisiunea “The Tonight Show” de Jimmy Fallon.

Viața personală a lui Jay Leno

În ceea ce privește viața personală a lui Jay Leno, el este căsătorit cu Mavis Leno din 1980. Cei doi au hotărât de comun acord să nu aibă copii și locuiesc în Beverly Hills, California. Și-a pierdut mama în 1993, când găzduia primul sezon din „The Tonight Show”, iar un an mai târziu tatăl său a murit la vârsta de 84 de ani.

Leno avea și un frate, Patrick Leno, un veteran din Vietnam care a murit în 2003. Leno spune despre el că este un „dislexic” și că are nevoie doar patru-cinci ore de somn în fiecare noapte.

În anul 2022 Jay Leno a trecut printr-un moment de cumpănă. S-a declanșat un incendiu înspăimântător, care a avut loc pe 12 noiembrie. El și prietenul său Dave Killackey lucrau la una dintre mașinile de epocă ale lui Leno în garajul casei din zona Los Angeles.

“Era o mașină albă cu aburi din 1907. Conducta de combustibil era înfundată, așa că mă aflam sub ea. Părea înfundată și i-am spus să sufle niște aer prin conductă, așa că a făcut-o. Și, dintr-o dată, bum, am avut fața plină de benzină. Fața mea a luat foc. Dave, prietenul meu, m-a scos afară și a sărit peste mine și a înăbușit focul”, a povestit Leno, într-un interviu pentru TODAY.

Leno a suferit două operații de piele în timp ce se afla la centrul de arși. Cu toate acestea, prezentatorul a rămas bine dispus, a făcut glume și a împărțit prăjituri copiilor care erau, de asemenea, tratați la unitatea de arși.

ADVERTISEMENT