Sport

Jean Pavel, fostul lider al galeriei Stelei, cere retrogradarea FCSB: „Avem hârtie de la UEFA”

Jean Pavel a rupt tăcerea și cere ca FCSB să fie trimisă în liga a 5-a! Fostul lider al galeriei Stelei vine cu dezvăluiri uluitoare.
26.10.2023 | 13:25
Jean Pavel fostul lider al galeriei Stelei cere retrogradarea FCSB Avem hartie de la UEFA
Jean Pavel cere ca CSA Steaua să fie primită în locul FCSB în prima ligă. Sursă foto: Facebook @Jean Pavel
ADVERTISEMENT

Jean Pavel este unul dintre cei care cunosc cel mai bine modul în care Gigi Becali a ajuns la Steaua și cum s-a produs trecerea de la MApN la Viorel Păunescu. Fostul lider al Armatei Ultra a vorbit în premieră despre decizia instanței.

Jean Pavel, declarații incendiare după decizia în procesul dintre FCSB și CSA Steaua: „Trebuie să fie repusă în drepturi în prima ligă”

Jean Pavel aruncă bomba și consideră că FCSB ar trebui trimisă în Liga a 5-a, iar CSA Steaua București să îi ia locul în prima ligă: „S-a făcut dreptate, dar aș sublinia un mic amănunt: dacă FCSB a substituit numele ‘Steaua’ în acei ani, trebuie să plătească daune. Consider că trebuie să fie retrogradată urgent în Liga 5 și Steaua repusă în drepturi, în prima ligă”.

ADVERTISEMENT

Ultrasul aruncă „săgeți” și către LPF și FRF: „Totodată, evident, îi ceri Stelei ca, într-un sezon, să își schimbe forma de organizare actuală. Totuși, în 1998, avea formă de organizare corectă pentru prima ligă, chiar și pentru Europa”.

Fostul lider al galeriei Stelei surprinde din nou: „Avem hârtie de la UEFA. Sunt echipe din Europa, departamentale, care joacă în cupele europene. Rusia, de exemplu, înainte de războiul cu Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Jean Pavel crede că FCSB și FRF ar trebui să înapoieze toți banii primiți în cupele europene: „A jucat cu numele acesta în Europa”

Jean Pavel consideră că clubul lui Gigi Becali a prejudiciat Steaua„Pe lângă partea sportivă, o avem și pe cea financiară. Dacă a substituit numele ‘Steaua’ și a jucat cu numele acesta în Europa, să plătească, alături de Federația Română de Fotbal, solitar, o sumă considerabilă.

Ce sumă? Banii primiți de la UEFA pentru meciurile europene din Cupa UEFA/Europa League și Champions League. Ar trebui returnați. Sunt sume necuvenite”.

ADVERTISEMENT

Viorel Păunescu a primit dreptul de folosință al mărcii și palmaresului Stelei de la MApN, iar Jean Pavel e de părere că perioada de 5 ani ar trebui să fie recunoscută pentru CSA: „Pentru perioada 1998-2003 trebuie făcută o acțiune de constatare prin care, evident, să se constate că echipa Steaua a jucat în acei ani și să i se atribuie palmaresul.

Forma de organizare era semi-privată. 50% avea Armata, 50% AFC Steaua. Patrimoniul era al CSA-ului”, a mai spus unul dintre cei mai cunoscuți suporteri ai „roș-albaștrilor”, potrivit iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Conform deciziei de la Curtea de Apel, FCSB a utilizat ilegal numele, marca și palmaresul Stelei în perioada 2003-2017 și a rămas cu un singur trofeu: Cupa României. Decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile sau contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru „2 solist sau peste 2,5 goluri” la meciul Petrolul - FCSB