Sport

Florin Talpan vrea să îi dea lovitura de grație lui Gigi Becali! Cerere uluitoare la Curtea de Apel

Florin Talpan a solicitat Curții de Apel București să anuleze palmaresul FCSB între 2003 și 2017. Cum a motivat juristul de la CSA Steaua această cerere.
27.09.2023 | 20:10
Florin Talpan vrea sa ii dea lovitura de gratie lui Gigi Becali Cerere uluitoare la Curtea de Apel
Gigi Becali și Florin Talpan. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se deschid noi fronturi în războiul dintre FCSB și CSA Steaua. Cele două entități își dispută în instanță palmaresul echipei istorice. Înalta Curtea de Casație și Justiție a trimis acest caz spre rejudecare la Curtea de Apel, iar următorul termen este pe 2 octombrie.

Florin Talpan vrea să îi dea lovitura de grație lui Gigi Becali!

Florin Talpan a cerut Curții de Apel București să anuleze palmaresul din perioada 2003-2017 pentru FCSB, pe motiv că în acea perioadă clubul a folosit o identitate falsă în fotbalul românesc și european.

ADVERTISEMENT

Juristul CSA Steaua susține că în acest interval societatea lui Gigi Becali a folosit în mod ilegal numele și marca Steaua București. Florin Talpan a prezentat actul prin care FCSB a fost afiliat la FRF în martie 2003, dar și Certificatul de Identitate Sportivă al FCSB, societate înființată în februarie 2003, la Mogoșoaia.

Juristul Clubului Sportiv al Armatei susține că societatea lui Gigi Becali a fost înscrisă direct în Divizia A, în locul Asociației AFC Steaua, iar FCSB ar ocupa în mod ilegal locul cedat de clubul Steaua către Asociația lui Păunescu.

ADVERTISEMENT

La rejudecare se discută despre palmaresul FCSB în perioada 2003-2017. Potrivit deciziei anterioare de la Curtea de Apel, CSA Steaua deține palmaresul din 1947 până în 1998, Asociația AFC Steaua deține perioada 1998-2003.

Gigi Becali, convins că va avea câştig de cauză: “A minţit, înscris în fals”

În schimb, Gigi Becali este sigur că va avea câștig de cauză. Patronul FCSB susține că CSA Steaua ar fi înregistrat abuziv la OSIM marca pentru echipa de fotbal, deși au precizat că vor să o facă pentru celelalte secții:

ADVERTISEMENT

“Am găsit un act, era de atunci când am fost în puşcărie. OSIM-ul nu a vrut să îl înregistreze pentru că ar fi creat confuzie cu Steaua, cu noi, cu FCSB.

Talpan a făcut o hârtie la OSIM prin care le-a cerut să aprobe că nu se pune problema să fie confuzie, că ei nu fac fotbal, o folosesc la celelalte. A minţit, înscris în fals. Hârtia aia cum a apărut?

ADVERTISEMENT

I-am scris lui Talpan mesaj: «Vezi că am găsit hârtia aia semnată de tine, deci fals şi uz de fals, deci puşcărie». I-am zis după aia, că era spre seară «Noapte bună, vise plăcute, puricii să te sărute!»”, a povestit Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1.75 este cota pentru ”NG” la meciul Bihor Oradea – FCSB, din Cupa României

ADVERTISEMENT