Sport

Jean Vlădoiu, impresionat de Sorescu: „Dacă Moruțan a plecat pe șase milioane, merită și el mai mult de un milion!” Exclusiv

Jean Vlădoiu îl laudă pe Deian Sorescu și e de părere că valorează cel puțin un milion de euro, în condițiile în care Moruțan s-a transferat pe aproape șase milioane de euro.
28.08.2021 | 11:44
Jean Vladoiu impresionat de Sorescu Daca Morutan a plecat pe sase milioane merita si el mai mult de un milion Exclusiv
Deian Sorescu
ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant al lui Dinamo și actual președinte al lui FC Argeș a prefațat meciul cu Dinamo și e de părere că este o partidă de maximă importanță pentru ambele echipe, iar un rezultat de egalitate nu ajută pe nimeni.

Dinamo l-a pierdut pe Paul Anton, în timp ce Steliano Filip este suspendat, iar Andrei Radu este revenit după o accidentare la gleznă, însă cu toate astea, Jean Vlădoiu se teme de această partidă.

ADVERTISEMENT

Jean Vlădoiu e de părere că toate echipele vor avea meciuri dificile cu Dinamo: „Au copii cu determinare și ambiții!”

Oficialul piteștenilor a explicat în exclusivitate pentru FANATIK că ambiția și dăruirea jucătorilor lui Dinamo pot compensa diferența de valoare din teren, iar „câinii” pot produce multe surprize în acest  sezon din Casa Pariurilor Liga 1: „E foarte greu pentru orice echipă care va întâlni Dinamo! Au copii cu determinare și ambiții, mai ales că sunt într-o situație dificilă”.

Jean Vlădoiu se așteaptă la un play-out extrem de disputat și e convins că vor intra extrem de multe echipe în hora retrogradării: „Nu pot aduce jucători și este mare problemă. Va fi greu, mai ales că în playout se înjumățesc punctele și cu două înfrângeri te trezești că retrogradezi. Astra a intrat în playout de pe primul loc”.

ADVERTISEMENT

Fostul golgheter din Liga 1 consideră că ambele echipe au probleme pe faza ofensivă, iar asta se vede cel mai mult la o echipă: „Eu am mare încredere că putem câștiga. E un meci foarte important și foarte greu. Venim să câștigăm. Ne-a lipsit golul și nu am mai găsit omul de gol după plecarea lui Malele. E foarte important marcatorul pentru o echipă. Mă reîntorc în «Groapă» și pentru Dinamo rămâne Dinamo indiferent de forma în care se află sau ce jucători are”. 

Jean Vlădoiu îi laudă pe Deian Sorescu și Ahmed Bani

Jean Vlădoiu consideră că Deian Sorescu și Ahmed Bani sunt în acest moment cei mai buni jucători ai lui Dinamo, însă l-a remarcat și pe Robert Moldoveanu, chiar dacă nu a reușit să marcheze până acum: „Au și ei probleme în atac, dar Moldoveanu e un copil bun, iar Sorescu și Bani, pe care l-am avut la echipele naționale, sunt jucători destul de buni. Bani arată foarte bine și Moldoveanu de asemenea. Sunt copii crescuți în spiritul lui Dinamo și asta trebuie să facă clubul”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist deplânge soarta fotbalului românesc și e de părere că ar trebui promovați jucătorii tineri în detrimentul fotbaliștilor străini: „În România sunt foarte mulți străini și chiar nu se ridică la valoarea unor copii de ai noștri. Au dorință, ambiție foarte mare și anihilează de multe ori valoarea. Trebuie să ne dea de gândit, pentru că ăsta este viitorul pentru fotbalul românesc. Nu există club care să nu aibă câțiva tineri de valoare, dar trebuie promovați. Ați văzut ce înseamnă Istvan, Dumitru de la FCSB, care au fost deja chemați la națională”.

Vlădoiu face o comparație între Sorescu și Moruțan și e convins că mijlocașul lui Dinamo merită cel puțin un milion de euro, fiind un jucător de echipa națională: „Sorescu eu zic că merită banii cu vârf și îndesat, pentru că are niște calități extraordinare! Dacă Moruțan a fost vândut cu șase milioane, eu zic că merită și Sorescu mai mult de un milion”. 

ADVERTISEMENT

Președintele lui FC Argeș a vorbit și despre problemele de arbitraj și de o tentă a cavalerilor fluierului pro CFR Cluj, însă speră că la partida cu Dinamo nu vor fi astfel de probleme: „Nu știu ce să zic de arbitraj. Tenta am văzut-o clar cu CFR Cluj. Nu mai zic la Mioveni cu două săptămâni înainte. Trebuie să avem grijă și cu arbitrajul Diaconu va fi la meci și sper că va fi un arbitraj corect. Noi nu vrem să fim avantajați, ci doar să avem parte de un arbitraj fără greșeli majore”.

Dinamovistul mărturisește că „alb-roșiilor” le va fi foarte greu să își propună alt obiectiv decât salvarea de la retrogradare doar cu jucători tineri care sunt extrem de vulnerabili:

„Sincer Dinamo nu poate avea alt obiectiv decât salvarea de la retrogradare. Chiar nu au cum. Ar fi prea mult! Mi-aș dori din tot sufletul pentru ei să poată face asta, dar nu cred. Sunt foarte multe meciuri și sunt jucători tineri care se pot accidenta oricând. E greu să supraviețuiască și să își dorească mai mult. E nevoie de bani și de ridicarea interdicției la transferuri. Rapidul însă a demonstrat că poate produce surprize. Craiova lui Mititelu a investit mulți bani. Și atunci cine retrogradează?”, a declarat Jean Vlădoiu în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 12 e locul ocupat de Dinamo, care are 6 puncte
  • 14 e opoziția lui FC Argeș înainte de meciul din Ștefan cel Mare, cu 4 puncte
ADVERTISEMENT